RENDSZEREZÉS || BACK TO SCHOOL

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem a sulikezdés nagyban összefügg azzal, hogy kitakarítom a szobámat, a polcaimat és a fiókjaimat is...

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem a sulikezdés nagyban összefügg azzal, hogy kitakarítom a szobámat, a polcaimat és a fiókjaimat is rendszerezem. Persze, ez szörnyű elfoglaltságnak tűnik, de kellően kikapcsoló álmodozással és jó zenével egybekötve egészen kellemes időtöltés. 
Szóval ebben a bejegyzésben szeretnék mindenkit, beleértve magamat is, erre a procedúrára buzdítani, illetve részletezni a dolgokat, egyfajta to do list-et összeállítani és pár aranyos diy tippet és trükköt is megosztani, a könnyebb rendszerezésért. :) 


Legelső dolgom rögtön az asztal letisztítása. A nyár alatt rengeteg papír, könyv és egyéb vacak összegyűlt rajta, hiszen csak a gépnek való helyet kellett tisztán tartanom, amúgy nem funkcionált. Azt hiszem ezzel ti is így lehettek, szóval elő a kukával és dobjunk ki minden régi dolgozatot, felesleges jegyzetet és papírfecnit.
Vigyázat! Viszont gimnazistáknak ajánlom, hogy a füzeteiteket, jegyzeteiteket rakjátok el jól, felcímkézve, hiszen a későbbiekben ( érettségi/nyelvvizsga) fontos lehet.

Mikor bevásárol az ember sulikezdése, sokszor a legkézenfekvőbb dolgokat felejti el, például a rendszerező kartonokat és egyebeket. Igaz, egyáltalán nem olyan szépek és kívánatosak, mint az ominózus füzetek és tollak, de kétség kívül rettentő fontosak.
Idén szeretnék a fontosabb tantárgyaknak kinevezni egyet-egyet a polcon és a tavalyi termést is ezekbe tervezem elrakni. 

Ezután én még szeretnék egyfajta rendszerezést kialakítani az icipici fiókomban, amit apró dobozokkal és azok fedélijeivel tervezek megvalósítani. Ide jöhetnek majd a celluxok, tűzőgépek, post-itek és minden apróság, amire most találtunk rá a szekrény mélyén, hiszen könnyen elveszik.
Mögéjük pedig jönnek a tankönyvek, amik szerencsére egyelőre annyira nincsenek (bár sokat fogunk szeptembertől folytatni). Ha nektek is ilyen közel vannak a dolgok, esetleg ilyen kis térrel gazdálkodtok, ajánlom, hogy a legalsó tankönyv alá tegyetek be egy nagyon vastag karton lapot, amit lukasszatok ki és kössetek rá füleket. Így nem kell felborítani az apró dobozokat és könnyen ki tudjátok emelni az alsóbb könyveket is. 


Jó dolog, ha az asztalon nincsenek felesleges könyvhalmazok, sminkcuccok, illetve érdemes átnézni a ceruzatartóban maradt darabokat is. Fognak-e még a tollak? Használtad-e bármikor is ezeket a csillogó filceket? 
Ha ezekre a kérdésekre nem a válasz, akkor érdemes kidobni vagy pedig eldobozolni ezeket a tárgyakat, hiszen csak a helyet foglalják, nekünk pedig minél több területre van szükségünk az asztalunkon, hogy legyen hol tanulni. (Bizony, idén mindenki tanulni fog...Mert ugye ti is megfogadtátok?)

Lányoknál külön fontos megemlíteni a kis asztali tükrüket és a sminkcuccokat. Ha elfér az asztalodon kényelmesen, akkor persze tartsd ott, viszont jobb (főleg a tükör miatt), ha ezeket a cuccokat, szintén rendezve, egy nekik kijelölt dobozban/tárolóban tartod őket.
A mindennapi sminkedet pedig nyugodtan egy kis szütyőben odakészítheted az asztalod sarkára, ott senkit se fog zavarni. Viszont a tükröt mindenképp, csak használatkor vidd az asztalodra, hiszen rettentően eltereli a figyelmedet tanulás közben.

Ha van üzenőfalad, akkor azt is érdemes átnézni, mert könnyen lehet, hogy már rég nem aktuális post-itek és listák porosodnak csak ott. Itt az új év, szóval jó ha van, egy kevés helyünk.
Ha viszont nincs ilyen üzenőfalad, mindenképp ajánlom, hogy szerezz be egyet! Egyrészt jól össze lehet gyűjteni az apróbb cetliket, illetve minden fontos dolog folyamatosan a szemed előtt van.
Péntekre készítened kell egy prezentációt? Post-it és mehet is a falra. Igaz, lehet használni mindenféle app-ot is, de szerintem ez a hagyományos megoldás a legcélravezetőbb.



Természetesen, ahogy elkezdődik az év, szépen újból átveszik a limlomok az irányítást, viszont, ha két havonta szakítunk egy kis időt rá, egy vasárnap este, akkor mindig (egészen) tiszta és könnyen kezelhető asztalunk lesz.  c:

You Might Also Like

18 komment

  1. Szia!
    Nagyon jó és hasznos lett a bejegyzés, mégis azért írok, mert hangosan felnevettem, mikor feltetted a "Használtad-e bármikor is ezeket a csillogó filceket?" kérdést és akaratlanul is a tolltartóban pihenő öt különböző színű csillogós tollamra nézem.. Őszintén, nem.
    De olyan szépek, nincs szívem eltenni őket.:D
    Én már túlestem a takarításon és a rendszerezésembe is vittem be újításokat, de amiket említettél is hasznosnak tűnnek, leginkább a kisebb dobozok, nem is gondoltam eddig rájuk.
    Mivel rettentően feledékeny vagyok, így mindent le kell jegyeznem, ha nem akarom elfelejteni, itt jön a jegyzetfüzet, aztán a telefonomba is felírom, és még osztálytársamat is felszólítottam egy éve, hogy mindig írjon rám ha épp valami fontos dolgot felejtettem el (általban megérzi, ha valami kimegy a fejemből, nagyon ért ehhez). Na ezek közül mindig az utolsó a hatásos, de most ezen változtatni tervezek, beszereztem egy határidőnaplót, post it cetliket, színes tollakat és szövegkiemelőket, hogy mindent kellően hangsúlyosan jelöljek és mindent fel tudjak jegyezni. Na de hogy ebből mi lesz egy két héttel a sulikezdés után..:D Te mit gondolsz, mi a legjobb módszer az üzenőfalon kívül? (ahhoz sajnos nincs elég helyem a falon.)
    Tényleg nagyon jó lett a bejegyzés!
    Beatles_Lány.xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nagyon örülök, hogy tetszett a bejegyzés.:) (Bevallom még nekem is van 3 csillogós tollam, amit nem volt szívem kidobni, illetve a beszáradt Hello Kittys szövegkiemelőim is itt sorakoznak a polcon...)
      Ilyen fajta feledékenységre nekem szintén a határidőnapló vált be. Én azt tartom fontosnak, hogy ne csak a sulit, hanem jobb ha az egész életünket ebben a naplóban vezetjük, mert akkor biztos a kezünk ügyébe akad, illetve én minden nap ki x-elem az adott napot és ez valamiért egy tök jó cél és játékká vált a fejemben, ezért ha hazaértem mindig várom, hogy kihúzhassam a mai napot is. Így pedig biztos, hogy kinyitom, így pedig biztos látom, hogy doga lesz. ^^ Próbáld ki, nekem működik, akármilyen furin és gyerekesen hangzik.~

      U.i.: Nagyon bírom a nevedet, illetve a Beatles-t is természetesen. *-*

      Törlés
    2. Szia!
      Köszönöm, még évekkel ezelőtt választottam magamnak a nagy Szent Johanna Gimi és Beatles-lázamban, azóta viszont mindkettő csillapodott, de nem volt szívem megváltoztatni.:)
      Akkor jó döntés volt, már többen is próbáltak rászedni, hogy kezdjek valamit magammal, és örülök, hogy nem csak én állok határidőnaplóval a feladat elé. Nagyon köszönöm a tanácsot, megpróbálkozok vele, így legalább lesz értelme is a dolognak, és nem csak azt fogom nézni hogy "de repül az idő" hanem örömöt is lelek benne.:D

      Törlés
    3. Oh értem. Remélem összejön neked, majd írj, hogy sikerült-e vezetgetni, illetve ha igen, akkor mi vált be. ^-^

      Törlés
  2. Minden évben megígérem magamnak hogy tanulni fogok,de ezt nem tartom be.Ebben az évben is elhatároztam hogy tanulok,márcsak arra kell törekednem hogy be is tartsam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szurkolok! ^-^ Nekem tavaly sikerült betartanom, bár volt mi motiváljon. ;) Bizonyíts önmagadnak, hogy meg tudod csinálni. Nincs rosszabb, amikor önmagadat vered át.

      Jaj, most nagyon mélyenszántó és klisés voltam, bocsánat. :)

      Törlés
  3. Pár nappal ezelőtt tettem rendet az asztalomon, a szekrényemben, és ma sort kerítettem a ruhás szekrényemre is. Nem mondom, hogy nem fáradtam ki, de remélem megérte, mert előttem van jó pár cél, amikért harcolni fogok. Mégha nem is értem a sulinkba miért tanuljak a tizenegyedikesek a tizedikes biologiát is. Csak megértem majd. :D De jól esett ezt a poszt olvasni, mert akkor ezzel nem vagyok egyedül, a suli előtti rendrakással.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy a kommentekből látom, nem vagyunk egyedül~ :D
      Remélem sikerül elérned a céljaidat! ^-^ Sok sikert erre az évre!

      Törlés
  4. Szia! ^^
    Eddig nem is igazán gondoltam arra, hogy idén takarítanom kellene, de így a bejegyzést olvasva rájöttem, hogy rengeteg dolgot kell még csinálnom. :D
    Az utolsó napok azt hiszem pakolásból fognak állni. :D
    Nagyon jó kis bejegyzést hoztál össze, iszonyatosan tetszett! ♥
    Nekem rengeteg tárolóm van és lassan úgy érzem átveszik felettem az uralmat, így sajnos azokat is rendszereznem kell - szelektálni belőlük.
    Aztán a tanulás - na imádkozzunk hogy jobbak lesznek. ;)
    Csak így tovább! ♥ Én itt leszek és olvaslak ;)
    Ölel, Redy ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! ^-^ Nagyon köszönöm, hogy elolvastad és rettentően örülök, hogy motivált, illetve tetszett.
      Sok sikert az idei évhez!♥♥

      Törlés
  5. Rendszerező mappa,asztali irattartó és leckefüzet nélkül elképzelni sem tudnám az iskolakezdést!Nem érdekel ha 17 éves vagyok IS Szenillás leckefüzetem lesz

    VálaszTörlés
  6. Szia! Idáig nem is gondoltam, hogy pakolászni kéne, de igazad van. Tetszett a bejegyzés!
    Puszi: Rowena

    VálaszTörlés
  7. Én is így vagyok vele, ha valami ehhez hasonló hosszabb időszak kezdődik, azelőtt mindig rendet rakok. :)
    Ez a bejegyzés egyébként pont jól jön most, hatalmas kupi van az íróasztalomon. Bár van egy-két irattartó dobozom, de úgy érzem, ez még mindig nem elég. Már régóta tervezem, hogy előásom a parafatáblámat is, azt fogom felszerelni "üzenőfalként". ^^ Nagyon jó lett a bejegyzés, sokat segített. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régebben emlékszem még nálad is olvastam egy hasonló bejegyzést. :) Örülök, ha tetszett és hasznossá vált számodra ^-^

      Törlés
  8. Igazán hasznos kis bejegyzést hoztál össze. Mondjuk én minden írásodért odavagyok, legalábbis amiket eddig olvastam. :) Elég elszomorító, hogy ilyen hamar a nyár végéhez értünk... Persze nekem még eszem ágában sem volt bevásárolni, de legalább az íróasztalom rendbe rakását elintéztem még júniusban. Nálam így szokás :D Nyáron úgyse nagyon veszem hasznát

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó neked, nekem valahogy így is összegyűlik rajta mindenféle vacak, talán pont ezért mert átavanzsál tárolóvá az asztalom. :) Egyébként köszönöm és el nem bírod képzelni, mennyire jól esnek a szavaid. :)))

      Törlés