A SZÍNES HAJRÓL || COLORED HAIR

Már párszor volt festve a hajam, de igazán extrém változás sose történt. Idén viszont vettem a bátorságot, és tényleg, az egész fejemet szi...

Már párszor volt festve a hajam, de igazán extrém változás sose történt. Idén viszont vettem a bátorságot, és tényleg, az egész fejemet szivárványszínbe borítottam, na jó, csak lila-kék "galaxis minta" sikeredett belőle.
Alapvetően szerettem volna erről a változásról írni, de úgy gondolom, talán jobb lenne, egy ilyen összetettebb bejegyzés, amiben kitérek az összes ehhez kapcsolódó tapasztalatomra, mint hogy hogyan készült, mi változott, mire kell figyelnem, de ugyanígy az emberek reakcióira, és a szülők által rettegett "megkülönböztetésre", illetve "megbotránkoztatásra".


Régóta mondogattam anyunak, hogy én bizony befestem a hajam, amint vége az évnek. Ez így is történt, sőt évzáróra már bőven színes fürtökben mentem. :) A fogadtatás igazán jó volt, bár valamiért mindenki meg akarta fogni (???) a hajam, de mindenki egyértelműen azt mondta jól áll, aminek kimondhatatlanul örültem.
Ha te is gondolkozol hajszín váltáson, akkor szerintem mindenképp jó ötlet Photoshopban, vagy egyéb ilyen programban kipróbálni a változást, mivel elég kínos, amikor nem jól sikerült a színválasztás, de már nem igazán lehet mit kezdeni vele.

Ugyanilyen fontos, hogy elsőre fodrásznál csináltassuk, lehetőleg olyannál, akit már jól ismerünk, vagy nagyon jó visszajelzéseket lehet róla olvasni, a hajfestés témájában. Az én választásom Tina volt, a Garai-Glamour Szépségstudió fodrásza, akihez gyerekkorom óta járok. Először csak egy megbeszélésen voltam nála, hogy tisztázzuk mit is szeretnék, illetve, hogy milyen színezőkre is lesz szükség. 
Második alkalommal viszont már bele is vágtunk a közepébe. Miután nekem sötétbarna az eredeti hajszínem, így ki kellet világosítani, szóval először kipróbáltam, hogy is állna nekem a szőke (narancssárgás árnyalata)...Elárulom, borzalmas.
Ezután felkentük a színeket. Ami fontos, hogy nem rendes festéket, hanem csak színezőt használtunk, ami nem olyan tartós, de kevésbé is roncsolja a hajat. Sajnos nekem tényleg egyáltalán nem tartós, így elsőre nagyjából az ötödik hajmosásra szinte teljesen kijött a színező. 

Sokan mondták, hogy nagyon száraz lesz ezután a hajam, illetve mindenki felhívta a figyelmemet a lehető legtöbb balzsam használatára.  Oké, ez nem azt jelenti, hogy az egész flakont a fejedre kell nyomnod, csak egyszerűen tényleg muszáj használni egy fél diónyit.
Ha ez viszont megvan, akkor teljesen finom és puha tapintású marad a hajad és szinte észre sem veszed, hogy valami változás történt. Én személy szerint a Matrix márka festett hajra való samponját és balzsamját használom. Ez fontos, hogy speciálisan erre készített termékeket használj.

Ami negatívuma a csodás szivárvány fürtöknek, hogy a fodrászok eléggé nagy árat tudnak mondani egy ilyen akció után, viszont elsőre mindenképpen muszáj szakértőre bízni a dolgot. Utána viszont, már magatoknak is újrafesthetitek akár, hiszen már a dm-ben is vannak színes hajfestékek, színezők, illetve a fodrászkellékeseknél tényleg nagy választékból válogathattok. 

Én mostanság érkeztem el megint arra a pontra, hogy valami új szín kéne, hiszen kikopott az előző. Azt hiszem sulikezdésre teljesen lilába (olyan magentás árnyalatba) borulok, hiszen az a festék van éppen otthon, utána viszont nem tudom. Határ a csillagos ég. Szerencsére nem félek attól, hogy tönkremegy a hajam, bár amennyire csak lehet vigyázok rá - erről már írtam is - de szeretném egy ideig szabadon váltogatni a színeket és a lehető legtöbbet kipróbálni. 
Sajnos ezen felbuzdulva most folyamatosan pinteresten nézegetem az furábbnál furább hajakat. Beleszerelmesedtem a raszta tincsekbe (csak párba!) és a tarkón felnyírt hajtetoválásokba is. 

Na de mit szólnak ehhez körülöttem az emberek? Ami mindenképp feltűnt, hogy a gyerekek odáig vannak tőle. Van aki anime hőst képzelt belém, de van aki csak hasonlóságot fedezett föl bennem, meg a csillámpónikban. De tényleg, ijesztően tetszik nekik. 
Az idősebbek eőször mindig meghökkennek, vannak akik elítélik, vannak, akik meg irigykednek, hogy ők is anno mennyire bevállalták volna. Őszintén rossz kritikát én még nem kaptam, így azt a fajta tévképzetet, hogy az emberek másképp néznek így rám, teljes mértékben elvetettem. :) Egyszerűen nincs így. Bár tény, hogy mindenfelé megbámulnak, legalább egy picit.

Szóval ha úgy gondolod, szeretnél belevágni, akkor mindenképp mérlegelj. Elsőre sok pénz és picit rizikós, de mellette mégis bele lehet szerelmesedni a saját tincseinkbe és számomra igazán nagy buli folyton váltogatni a hajszíneket, mint a Scott Pilgrimben. :)
Nektek már volt színes hajatok? Mik a ti tapasztalataitok? 

You Might Also Like

10 komment

  1. Én imádom a színes hajadat! Ha megtehetném, nekem is minden nap más színű lenne a hajam, ám sajnos nem lehet. Keresek én is olyan megoldást,ami 1-2 mosásig van benne a hajban. Tavaly hajkéráztam de sajna széttörte a hajamat, bár elég balfék módon raktam fel. :( De neked annyira szuperül áll,remélem outfit cikkben is látom majd ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az első kép egy outfitből van, nemsokára fent lesz a blogon! ^-^
      Egyébként vannak most ilyen színező sprayk, amik egészen hatékonyak, bár az ilyen ideiglenes megoldások eléggé gyatrák egyelőre. :c

      Törlés
  2. Nagyon jól áll neked ez a színes haj! :) Én pont ma festettem meg az enyém. :D
    Már régóta szeretném, de elsőre nem fogta be a hajam, másodjára pedig, egy más színezővel, sikerült elérni valamiféle eredményt, most olyan lilás-barnás színe van a fejemnek. Mivel én nem szőkítettem ki, így nyilván nem annyira intenzív, de én meg vagyok elégedve vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húha :) Én sose merném szőkítés nélkül, valahogy azt hiszem, hogy akkor nagyon csúnya szín jönne ki, vagy éppen semmilyen az én eredeti hajszínem miatt.
      De lehet, hogy neked meg pont így lett a legjobb! ^-^

      Törlés
  3. Én már régóta szeretnék színes hajat, de a szüleim nem engedik :( bár az alsó hajréteg feketére van festve és a vége ki van szőkítve, de ezt is engedély nélkül csináltan, nem kis balhé volt :D
    Nem szoktam balzsamot használni, sőt még a samponom se festett hajra való, de nem érzem azt, hogy bármi változás történt volna, egyáltalán nem lett szárazabb, meg töredezettebb, de mindenképpen befogom őket szerezni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem lehet az is benne lehet, hogy kevésbé szedi ki a színt, de nem vagyok nagy kémikus, így őszintén nem tudom pontosan mi hogy van. De utána nézek. :)

      Törlés
  4. Nagyon jól áll neked! :) Soha nem voltam szívbajos, bármit megtettem a hajammal, amit csak kigondoltam, de most eljutottam arra a pontra, hogy nem merek ilyen bátran belevágni, pedig nagy álmom, hogy teal fürtjeim legyenek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Ha más nem, majd lehetsz nagyon menő nagyi is teal fürtökkel, hiszen akkor már úgy sincs milyen hajszínre vigyázni. ;)

      Törlés
  5. Ez annyira szuperül néz ki! *_* Én is mindig ki akartam próbálni a színes hajat de valahogy sose jutottam el odáig. :D Nekem is ki kellene szívnom a hajam, attól meg paráztam, aztán sem a család sem barátok nem rajongtak a színes haj ötletért úgyhogy annyiban is hagytam. Most meg, hogy elkezdtem munkát keresni, már azért nem mernék belevágni valami extrémbe, nehogy ezen múljon majd az állás. >.<

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :3 Hát neked is azt tudom mondani, hogy majd lehetünk menő nagyik! ;)

      Törlés