Rólam

Örülök, hogy ide tévedtél, kedves Olvasó! A könnyebb áttekinthetőség érdekében szétbontottam kisebb témákra a bemutatkozásomat, hogy a lehető legjobb körképet kaphasd a blog történetéről, témájáról, na meg ténylegesen rólam, a bloggerről. 

Az Ambivalentináról:
A blog 2014-ben indult, eleinte stílus és divat témában. Nem kellett sok idő hozzá, hogy rájöjjek, ez nem igazán az én terepem. Egyszerűen nem volt elég, nem is érdekelt igazán és kezdtem megfigyelni magamon, hogy sokkal jobban lekötött a gondolkodós-elmélkedős bejegyzések megírása. Az évek során, ahogy én is változtam és újabb és újabb dolgokat ismertem meg, úgy a blog is folyamatosan bővült témákkal, nézőpontokkal és persze veletek, olvasókkal, akiknek rengeteg mindent köszönhetek. 
Ha az archívumban böngésztek, találhattok cikkeket távol-keleti, animés, kpopos témákban, de mindentmentes és hagyományos receptek is jószerivel előfordulnak arrafele. Manapság a legtöbb posztomat a kultúra témakörében írom, így leginkább könyvértékelésekkel, film- és sorozatajánlókkal találkozhattok a főoldalon, de előszeretettel írok tanulási tippjeimről és a mindennapi élményeimről is.

De miért Ambivalentina? Ez egy egyszerű szójáték a nevemből, Nina, és az ambivalens melléknévből. Úgy érzem ez engem is jól szimbolizál, illetve a blogot is, ahol a legkülbözőbb cikkek is teljesen megférnek egymás mellett.
Az elmúlt évek alatt borzasztóan hozzám nőtt, mind a blog, mind ez a szójáték, hogy ambivalentina, remélem ti is megszeretitek.

A bloggerről: 
A blogon mindig is én voltam az egyetlen blogger, Nina. Jelenleg 21 éves egyetemista vagyok Budapesten. A gimnázium előtti nyáron indítottam ezt a blogot, és azóta az életem része, így részben egyfajta virtuális napló is a számomra, hisz 14 éves korom óta publikálok rá és lássuk be, sok minden változott azóta. 
Magát a blogolást, olyan 8-9 évesen kezdtem, én is megjártam a mindenkilapja-lapunk.hu-gportál hármasát, végül pedig bloggeren kötöttem ki. Eleinte rajongói, grafikai, simses oldalakat csináltam, majd ahogy beütött a kamaszkor, átpártoltam a blogokhoz, ez pedig azóta sem változott. 

Pár érdekesség rólam:
➀ 14 éves koromban kiderült, hogy érzékeny vagyok a tejtermékekre, illetve a tojásra is, így merőben átalakult az étkezésem. (Ezért is találtok "mindenmentes" recepteket az oldalon.)
➁ Jelenleg a BME Villanykarán tanulok mérnökinformatikát, amit borzasztóan szeretek, és igen, tudom, hogy nem egy túl lányos választás, dehát ez van. :)
➂ A gimiben német kéttannyelvű (ráadásul nemzetiségi) osztályba jártam, pedig nem is szerettem különösebben a németet. (A végére ez persze megváltozott.)
➃ Halláskárosult vagyok, ami sok mindent megnehezít, többek között a nyelvtanulást is, de szerencsére nem olyan vészes a helyzet, így csak a suttogást nem hallom, illetve a sziszegő hangokkal akad bajom. 
➄ Az olvasásmániámnak hála, rengeteg random tényt tudok különböző dolgokról, amik nem túl hasznosak, de legalább meg tudom lepni velük az embereket. 


Mérföldkövek: 
➔ 2014. augusztus végén megnyitotta kapuit az Ambivalentina blog.
➔ 2015. novemberében a blog lecserélte a csúnya blogspot végződését és elérhető lett az ambivalentina.hu címről is.
➔ 2016. nyarán több bloggereseményre is meghívást kaptam, mint blogger brunchok, koktél partyk, amik igazán megleptek, alig 17 évesen. De a legnagyszerűbb számomra egy Sziget fesztivál meghívó, illetve a Mondocon sajtós meghívója volt. 
➔ 2018. januárjában meghívást kaptam a HMA csapatától, hogy szerepeljek én is egy újonnan induló műsorukban, ahol a Kpopról és Dél-Koreáról beszélgetnénk. (Hatalmas élmény volt, bár sajnos csak egy adást élt meg a projekt.)
➔2018. szeptemberében csatlakozhattam a Blogturné Klub csapatába.

További elérhetőségeim: 
♥Youtube: .ambivalentina
♥Facebook: Ambivalentina
♥Bookstagram: @ambivalentina.books
♥Email: nina.ambivalentina@gmail.com