A NYÁRI ANIME SZEZON 2016 || ELSŐ RÉSZ

Remélem páran még emlékeztek a nyári szezonos projektemre. Ilyenkor unokatestvéremmel összeülünk és végignézünk 10-15 első részt a most fut...

Remélem páran még emlékeztek a nyári szezonos projektemre. Ilyenkor unokatestvéremmel összeülünk és végignézünk 10-15 első részt a most futó animékből, majd a végeredményt itt a blogon publikálom. Ez szerencsére idén se volt másképp, bár mostanában sokkal inkább doramákat és filmeket néztem, de nagyon örültem, hogy végre kicsit sikerült visszarázódnom az animézésbe.

Idén is vannak nagyon jó darabok, meg érthetetlenek és furák, de olyan szörnyen nagy borzalmakba nem futottunk bele úgy, mint tavaly. Ami érdekes, hogy vannak témák, amik több most futó darabban megjelentek, de nem sablonos sztoriként, hanem pl. a párkapcsolatok, ahol a nők(lányok az idősebbek), ami szokatlan téma, de most többször is előfordult... Szóval úgy érzem nagyon sok jó néznivalót kaptunk idén nyáron, lássuk miket!~


Szokásomhoz híven az összes olyan animéről írok, amelyiknek ez az első évada, elérhető magyar felirattal és persze nem ódzkodtam teljesen tőle (pl. a Berserk annyira nem az én világom, hogy azt kihagytam, sajnálom). Időrendi sorrendben írom, egy posztban öt animét mutatok be és ha van rá igény, akkor a legvégén össze fogok állítani egy saját toplistát, de addig is kommentben várom, hogy nektek melyik lett az abszolút befutó ebben az évszakban.

91 Days


Hangulatilag és képvilágilag egyelőre ez az anime a legnagyobb befutó számomra. Kemény volt rögtön ezzel kezdeni, de őszüntén vártam is, hiszen nagyon sok jót lehet róla hallani és mint láthatjátok, engem is lekenyerezett. 
A történet egy férfiről szól, aki kiskorában elvesztette a szüleit és a kisöccsét, így csak egyetlen barátja maradt, aki közel állt hozzá. A történet folyamatos visszaemlékezésekből áll, így több idősíkban is mozgunk. Az viszont tiszta, hogy a történet egy klasszikus maffia dráma, ami talán az 1900-as évek elején játszódhat, meghatározhatatlan helyen, hiszen az európai országok sok ekkor meghatározó külcsínyét belevarázsolták a képivilágába. 
Akit nem zavar a nyomasztó hangulat és egy izgalmas és komoly anime drámát szeretne nézni, mindenképp nézzen rá az első részre, hátha megfog. 


amaama to inazuma


Ez volt az a darab, aminek úgy elrepült a 24 perce, hogy legszívesebben rögtön kapcsolatm volna a következőre. Rettentően barátságos, kellemes és szórakoztató darab, amit bárkinek tudok ajánlani. (Talán inkább lányoknak.) Egy apukáról és a kislányáról szól. Az anyuka meghalt (azt hiszem egy balesetben) és az egész helyzet még viszonylag friss, így a tanár apukának hirtelen kell az anyai feladatokat is ellátnia. A történet ott veszi kezdetét, amikot összetalálkoznak az egyik diákkal, akit az apa is tanít és a kislánya összebarátkozik vele. Ez így viszonylag unalmasnak tűnhet, de egy zseniálisan kidolgozott gyermek karaktert varázsoltak a készítők, így egy állandó mosolyforrás a kislány. Végül az első rész végére eljutnak a családok egy fontos mindennapi pontjához, a közös vacsorához, kiegészülve a megismert gimnazistalánnyal. Úgy érzem az első részben egy nagyon jó alap lett lefektetve egy családi, barátságos és vicces animéhez. Mindenkinek ajánlom!

Amanchu!


Valamiért mások toplistáján nagyon elől szerepelt, mégis nekem egyáltalán nem nyerte el a tetszésem. A történet két lányról szól, akik most kezdik a középiskolát (őszintén, szinte minden animében el lett most nyáron ez lőve) osztálytársnőként és mindkettejüknek nagy szerelme az óceán. Az egyikük a tipikus szép, de csöndes és félénk lány, míg a másikuk egy önbizalombomba, aki kicsit bolondos és egy teljesen más világban él ott bent. Ezen kívül más nem nagyon derült ki az egészből és az az első 24 perc igen szenvedős is volt. Állítólag van benne valami fantasy vonal, de egyszerűen nem bírom eképzelni, hogy egy picit is feldobná ezt a sztorit. Számomra ez volt az első, ami egyáltalán nem tetszett és nem ajánlanám senkinek. (Persze kommentbe várom a ti meglátásaitokat.) Számomra egyszerűen érdektelen volt és unalmas. 

B-PROJECT:  Kodou*Ambitious


Nincs nyári szezon fura, fanservice-re épülő idol-animék nélkül. Mind ismerjük ezt a műfajt, így szerintem az a legjobb, ha az elvárásainkat leszűkítjük és megpróbáljuk azt figyelni, hogy a vetélytársaihoz képest ebből mit hoztak ki... Sajnos akármennyire is pozitív lett ez a felvezetés, ez az anime elbukott. Bár igen, helyesek a fiúk és tökéletes fanfiction elképzelés a és fan-képzelgés az egész, mégis a főszereplő lány ritka gyenge karakter és együgyűsége élvezhetetlenné tette számomra. Szerencsére azonban egy egészen érdekes másik idol anime szintén debütált most nyáron, de erről később. Ezt a darabot viszont csak a nagyon elkeseredett háremkedvelőknek tudom ajánlani, akik csak úgy, mint én, a Brothers Conflict óta nem láttak valami igazán szórakoztató darabot és rendkívül ki vannak rá éhezve, nem úgy, mint én. c:  

Cheer Danshi!!


Bár sose voltam oda a cheerleader lányokért és fiúkért, sőt nem is teljesen értem ma sem a motivációjukat, de ennek az animének az egyszerű és szép grafikája, na meg a szerethető és szórakoztató főszereplők meggyőztek arról, hogy adnom kell ennek a sportnak egy esélyt. Vagyis, az animének. A történet egy egyetemista fiúról szól (éljen, nem középiskolás) és a legjobb barátjáról, akivel miután kilépnek a judó-csapatból, megalapítják egyetemük első férfi szurkoló csapatát. Nyilván nehezen találnak tagokat, de ahogy az openingből is látszik, lassan-lassan, de sikerrel fognak járni. Szerintem nagyon hasonlít a Free-re, bár nem olyan erős a bishiboy feeling, szóval akiknek tetszett az, akkor ez is fog. Így igen, leginkább lányoknak tudnám ajánlani, de szerintem fiúknak is érdekes lehet, mivel egyáltalán nem kell tartani semmilyen yaoi elemtől, még csak nem is túl közeli barátok. Szórakoztató és izgalmas animének ígérkezik, szóval én alig várom, hogy tovább követhessem a szurkolótoborzásukat. 

You Might Also Like

0 komment