A NYÁRI ANIMESZEZON 2016 || MÁSODIK RÉSZ

Itt is a következő rész, amiben a furábbnál furább animék kerülnek bemutatásra. Lesz itt zavarbaejtő korkülönbség, random sírásás és totáli...

Itt is a következő rész, amiben a furábbnál furább animék kerülnek bemutatásra. Lesz itt zavarbaejtő korkülönbség, random sírásás és totálisan tehetségtelen focista kis piros pírral...De a kedvencem egyértelműen az anime az animében. (Azt hiszem kiskorunkban mindannyiunknak eszébe jutott, micsoda végtelen folyamat lenne az, amikor a tvben nézik a tévét, amiben épp nézik a tévét és így tovább...) Na de nézzük a mostani ötöst!



DAYS

Alapvetően elvetendő ötletnek kellett volna lennie, hogy focis animét nézzek, viszont jó értékeléseket hallottam róla, illetve közvetlenül az anichartos képéből nem látszott, hogy mégis miről szól pontosan. (Ilyenkor csak a műfajokat és a képet szoktam nézni, plusz a címet.) Talán páran észrevettétek már egyébként, de az ide beillesztett képek viszont az AnimeAddicts oldaláról vannak, így itt látszik is rögtön a focis téma. 
Vissza az animéhez. Az első részből egy tipikus shounen, ami majd a jövőben a karakterfejlődésre teszi a hangsúlyt, mint az ikonikus Narutonál és a többieknél. Egyelőre elég sok kérdés merült föl az első rész nézése után, illetve közben, de szerintem meg lesznek mind válaszolva a történet előrehaladásával. Kétség kívül focirajongóknak és fiúknak tudom leginkább ajánlani. Én nem fogom tovább nézni, mivel nem fogott meg és nem látok semmi kiemelkedő egyediséget a műben. Akinek viszont pont egy ilyen egyszerű sport shounenre van szüksége, az nem fog csalódni. :)  


Fukigen na Monokean

Ahogy görgettem le az anichart oldalán, rögtön kiszúrtam ezt az animét. Az indexkép grafikája és stílusa rögtön megfogott, és mikor végre megnéztem az első részt, egyáltalán nem csalódtam.
Kicsit szokásos, de mégis más szellemes és szellemvilágos animéről van szó. Főszereplőnkre egy bevásárlás során rátalál egy youkai (halott háziállatok földön ragadt szelleme, aki mellesleg rettentően cuki) és sehogy se tudja levakarni magáról (a szó szoros értelmében), így az első gimnazista napjait mind a gyengélkedőn tölti. Végül végső elkeseredésében egy "szellemírtót" kér meg, hogy szabadítsa meg youkaijától, viszont az árát le kell dolgoznia. 
Az anime nagyon vicces és várhatóan apró történeteket fogunk látni a páros mindennapjaiból, amik a mostanihoz hasonlóan viccesek és aranyosak lesznek. 
Ami egy nagyon pozitív dolog volt számomra, hogy nem nagyon van benne fellengzős fantasys varázslás, hanem teljesen logikus és kicsit elgondolkodtató megoldásokat használnak helyette. Pl.: a yokai eltávolítása. 

handa-kun

Az első 8 percben csak fogtam a fejem, hogy úristen mi van itt, komolyan ezt fogom nézni? Aztán végre jött a váltás. Ez az anime az animében sztori. Négy kedves kis otaku fiú már nagyon várja, hogy megjelenjen egy várt anime, a handa-kun, viszont miután lemaradnak az animéról, megalkotják a saját handa-kun sztorijukat...A történet ezen szála borzalmas. Viszont szerencsére sikerül megkaparintaniuk az eredettit, amit nem véletlenül vártak ők is, hiszen kifejezetten jó. Nem tudom pontosan, hogy hogyan fognak kinézni a következő részek, de szerintem nyugodtan ki lehetne vágni a kerettörténetet, mert ahogy eddig láttam, nem sok vízet fog zavarni és kifejezetten fájdalmas végignézni. Ettől függetlenül érdemes belenézni, leginkább lányoknak, hiszen az eredeti handa-kun anime egy nagyon szórakoztató romantikus gimis darab.
(Utólag kiderült számomra, hogy ez a Barakamon anime előszotija, de nem sok összefüggés van a kettő között, így ha nem láttad, akkor is nyugodtan belenézhetsz a handa-kunba ;))

HATSUKOI MONSTER

A szuperhelyes ötödikes és az elsős gimis szerelme. Eléggé szerencsétlen romantikus sztorinak indult, a sok bishi fiú felbukkanásakor már egy hárem animének is betippeltem, de nem. Egy nagyon aranyos és kínosan vicces romantikus iskolai darab, ami a korkülönbségre épít. (Én meg valamiért már a 6. résznél járok és iszonyatosan várom, hogy mikor fordítják a következőt....kínos.)
Főszereplőnk kibújik a szülői burokból és Tokióba költözik, hogy ott kezdjen önállósodni az új gimiben. Rögtön első nap megismeri az alatta lakó fiút, akibe azonnal bele is szeret, majd közli is vele, mire össze is jönnek. Így útjának is indul a 12 részes anime, ami bár így borzalmasan egyszerűnek és elfuseráltnak tűnhet, de én úgy érzem, hogy remek szórakozás lesz az összes olyan lánynak, aki egy picit furább (igen, ez a darab igazán japán) és szórakoztatóbb romantikus animét keres. 

Hitori no Shita: the outcast

A sztori egyelőre teljesen és totálisan zavaros, ugyanakkor mindenképp megéri végigverekednünk magunkat az első rész homályfoltjain. Miután minden egyebet ellőttem, így kizárásos alapon rájöhettetek, ez a darab lesz a sírásós, erről beszéltem. 
Főszereplőnk egy egyetemista fiú, aki nagypapája sírját jön meglátogatni szülőfalujába, ugyanakkor pont megérkezése előtt forgatták fel az egész temetőt és csak nagypapája sírja maradt teljesen üresen. 
Az éjszaka  a fiú mégis úgy dönt, felzarándokol a sírkövekhez, így kezdetét is veszi egy aranyos zombi-vérfürdő, ahol összefut a féltestvérével, aki majdnem eltemeti élve. 
Kell ennél több? Ugye, hogy nem. Szóval a hiányolt természetfelettis, szupererős, "az egész életed eddig hazugság volt" láncszemünk is végre a helyére került és én azt hiszem, hogy mindenképp érdemes a fiúknak, na meg a bevállalósabb lányoknak egy pillantást vetniük rá.

You Might Also Like

0 komment