Mondocon 2015 Nyár

Már alig vártam, hogy végre gép elé kerüljek és lepötyöghessem beszámoló soraimat a nyári Mondoconról, amin végre sikerült unokatesómmal ré...

Már alig vártam, hogy végre gép elé kerüljek és lepötyöghessem beszámoló soraimat a nyári Mondoconról, amin végre sikerült unokatesómmal részt vennünk, akivel közösen és egyszerre kerültünk be egy jó két éve az animék és a kpop csodás világába. eleinte úgy terveztem, hogy be fogok öltözni, de ahogy közeledett az esemény egyre inkább világossá vált előttem, hogy egy vasam sincs amit erre tudnék fordítani, na meg a melegre való tekintettel is... Viszont, ősszel mindenképp szeretném Riko-t a Kuroko no Basuke-ből megvalósítani, márt csak azért is, mert ha minden jól megy még paresz se kell hozzá, meg a kedvenc animém... igen, sajnos a K project, lecsúszott a második helyre. 

De a Con-ról! Szóval nem volt jegyünk, ezért kicsit izgultam, hogy mégis mekkora sort kell majd kiállnunk, de szerencsére hihetetlen hamar bekerültünk a Hungexpo-ba, bár ez köszönhető volt a már sorban álló barátoknak... Egyébként ilyenkor nagyon szeretem a kettes metrót, mert olyan jól néznek ki a cosplayes arcok az idős nénik és az egyszerű utazók között. Emlékszem az első conomon fogalmunk se volt, merre kéne menni a pillangó utca után... így megvártunk egy tuti cosplay-es arcot, jelen esetben egy rózsaszín habos babos lolita lányt és alig feltűnően követtük egészen a Hungexpoig.
Miután sikeresen bejutottunk, eszembe jutott, hogy jó lenne fotózni, de végül pár kép után erről nagyjából le is mondtam, mert akkora tömeg volt, különösen a vásár részlegén. 

Egyébként vicces, hogy ha megnézitek a fölső képet, akkor ott egy lány hosszú kék pareszben és zöld fölsőben szakasztott mása a kicsivel mögötte álló kék pólós és zöld gatyás pasinak. Szerintem egész aranyos véletlen. 
Miután bejutottunk, rögtön a vásárrészleget rohamoztuk meg, így sikerült vennünk rengeteg kitűzőt (személy szerinti szerzeményem egy SAO-s, GDragon-os és egy Coldrain-es) és még egy iszonyatosan jó egyen-pólót is unokatesómmal a Tamaishi Design-tól! Iszonyatosan nagy volt a tömeg, konkrét heringkedés, így elég hamar kiszabadultunk a szabadba, csak úgy beszélgetni és nézni a tömeget. Terveztünk Bubu teát is venni, de hihetetlen nagy volt a sor, így inkább maradtunk a helyünkön. Így utólag visszagondolva kifejezetten elszigetelődtünk a többiektől, de majd legközelebb...c:


A programok egyébként egész jóknak tűntek, elég sok számháborúzó arcot is láttunk, na meg a cosplayek is szépek voltak. Számomra külön öröm volt, hogy kifejezetten sokan voltak a Kuroko no Basuke-ből és ugye remélhetőleg legközelebb én is onnan leszek Riko. Viszont a legközelebbi őszire szívesen összehoznék valami olvasótalálkozót, szóval írjatok, hogy ti hogy látjátok a dolgot, lenne e kedvetek talizni egy pacsi erejéig, vagy akármi. 


Nagyjából 4-5 óra környékén hagyhattuk el végül a Hungexpo területét. Sajnos erőse alváshiánnyal küszködtünk, így már a metrón is majdnem bealudtam a magam részéről, de végül hazaérve konstatáltuk, hogy mindenképp egy jó conunk volt és mostmár igazán mehetnénk aludni. A legnagyobb élmény viszont kínos módon az volt számomra, hogy föl tudtam venni végre valahová a GD-s maszkomat, és nem néztek érte az emberek hülyének. ^-^ 


Ti voltatok conon? Hogy éreztétek magatokat? 

You Might Also Like

4 komment

  1. aahjj, úgy sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni. :c
    mondjuk, őszinte leszek, ez a con nekem elég kaki volt most. :/ mindenkivel egyszer összefutottam, de aztán nem is láttam őket a nap többi részében, nem volt az a jó kis mindenkivel beszélgetek kicsit...lehet a nagy meleg miatt, de most szerintem sokan is voltak, meg kicsit össze-vissza volt minden. ><

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát még én :c
      tény, hogy baromi sokan voltak, mondjuk én nem értem az egészet, hogy pont a nyári amikor a legtöbben tudnak eljönni, pont azaz egy egynapos. :/ én végül is jobban éreztem magam mint legutóbb, a programokon amúgy se terveztem részt venni ^^" de azt hiszem alapvetően mindenki csak a hangulatért/társaságért és a vásárért megy... vagyis a legtöbben :D
      gondolom neked fotósként bőven volt más melód~ c:

      Törlés
  2. Nekem mindenki azt mondta, hogy nagyon király volt a mostani con. Én sajnos nem tudtam menni, mert nyaralni voltam, de nagyon bánom, hogy nem lehettem ott.
    Hmm... a KnB. :'D Nagy Kise és Takao fanságban szenvedek, de azért a K project számomra szent és sérthetetlen. :D A barátnőm Midorimának (Répa-kunnak) volt most beöltözve. :'D
    Nekem lenne kedvem találkozni az őszi conon. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmmm nekem a legnagyobb kedvencem Kagami... valahogy imádom milyen baka és cuki :3 meg ofc Kuroko és ebből következik h shippelem is őket rendesen ^-^"
      Egyébként örülök :3 Akkor ezt a talizósdit még lebeszéljük őszi előtt ^^

      Törlés