Mondocon 2015 Nyár

Már alig vártam, hogy végre gép elé kerüljek és lepötyöghessem beszámoló soraimat a nyári Mondoconról, amin végre sikerült unokatesómmal részt vennünk, akivel közösen és egyszerre kerültünk be egy jó két éve az animék és a kpop csodás világába. eleinte úgy terveztem, hogy be fogok öltözni, de ahogy közeledett az esemény egyre inkább világossá vált előttem, hogy egy vasam sincs amit erre tudnék fordítani, na meg a melegre való tekintettel is... Viszont, ősszel mindenképp szeretném Riko-t a Kuroko no Basuke-ből megvalósítani, márt csak azért is, mert ha minden jól megy még paresz se kell hozzá, meg a kedvenc animém... igen, sajnos a K project, lecsúszott a második helyre. 

De a Con-ról! Szóval nem volt jegyünk, ezért kicsit izgultam, hogy mégis mekkora sort kell majd kiállnunk, de szerencsére hihetetlen hamar bekerültünk a Hungexpo-ba, bár ez köszönhető volt a már sorban álló barátoknak... Egyébként ilyenkor nagyon szeretem a kettes metrót, mert olyan jól néznek ki a cosplayes arcok az idős nénik és az egyszerű utazók között. Emlékszem az első conomon fogalmunk se volt, merre kéne menni a pillangó utca után... így megvártunk egy tuti cosplay-es arcot, jelen esetben egy rózsaszín habos babos lolita lányt és alig feltűnően követtük egészen a Hungexpoig.
Miután sikeresen bejutottunk, eszembe jutott, hogy jó lenne fotózni, de végül pár kép után erről nagyjából le is mondtam, mert akkora tömeg volt, különösen a vásár részlegén. 

Egyébként vicces, hogy ha megnézitek a fölső képet, akkor ott egy lány hosszú kék pareszben és zöld fölsőben szakasztott mása a kicsivel mögötte álló kék pólós és zöld gatyás pasinak. Szerintem egész aranyos véletlen. 
Miután bejutottunk, rögtön a vásárrészleget rohamoztuk meg, így sikerült vennünk rengeteg kitűzőt (személy szerinti szerzeményem egy SAO-s, GDragon-os és egy Coldrain-es) és még egy iszonyatosan jó egyen-pólót is unokatesómmal a Tamaishi Design-tól! Iszonyatosan nagy volt a tömeg, konkrét heringkedés, így elég hamar kiszabadultunk a szabadba, csak úgy beszélgetni és nézni a tömeget. Terveztünk Bubu teát is venni, de hihetetlen nagy volt a sor, így inkább maradtunk a helyünkön. Így utólag visszagondolva kifejezetten elszigetelődtünk a többiektől, de majd legközelebb...c:


A programok egyébként egész jóknak tűntek, elég sok számháborúzó arcot is láttunk, na meg a cosplayek is szépek voltak. Számomra külön öröm volt, hogy kifejezetten sokan voltak a Kuroko no Basuke-ből és ugye remélhetőleg legközelebb én is onnan leszek Riko. Viszont a legközelebbi őszire szívesen összehoznék valami olvasótalálkozót, szóval írjatok, hogy ti hogy látjátok a dolgot, lenne e kedvetek talizni egy pacsi erejéig, vagy akármi. 


Nagyjából 4-5 óra környékén hagyhattuk el végül a Hungexpo területét. Sajnos erőse alváshiánnyal küszködtünk, így már a metrón is majdnem bealudtam a magam részéről, de végül hazaérve konstatáltuk, hogy mindenképp egy jó conunk volt és mostmár igazán mehetnénk aludni. A legnagyobb élmény viszont kínos módon az volt számomra, hogy föl tudtam venni végre valahová a GD-s maszkomat, és nem néztek érte az emberek hülyének. ^-^ 


Ti voltatok conon? Hogy éreztétek magatokat? 
Ar-themes Logo

Ar-themes

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

4 megjegyzés:

  1. aahjj, úgy sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni. :c
    mondjuk, őszinte leszek, ez a con nekem elég kaki volt most. :/ mindenkivel egyszer összefutottam, de aztán nem is láttam őket a nap többi részében, nem volt az a jó kis mindenkivel beszélgetek kicsit...lehet a nagy meleg miatt, de most szerintem sokan is voltak, meg kicsit össze-vissza volt minden. ><

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát még én :c
      tény, hogy baromi sokan voltak, mondjuk én nem értem az egészet, hogy pont a nyári amikor a legtöbben tudnak eljönni, pont azaz egy egynapos. :/ én végül is jobban éreztem magam mint legutóbb, a programokon amúgy se terveztem részt venni ^^" de azt hiszem alapvetően mindenki csak a hangulatért/társaságért és a vásárért megy... vagyis a legtöbben :D
      gondolom neked fotósként bőven volt más melód~ c:

      Törlés
  2. Nekem mindenki azt mondta, hogy nagyon király volt a mostani con. Én sajnos nem tudtam menni, mert nyaralni voltam, de nagyon bánom, hogy nem lehettem ott.
    Hmm... a KnB. :'D Nagy Kise és Takao fanságban szenvedek, de azért a K project számomra szent és sérthetetlen. :D A barátnőm Midorimának (Répa-kunnak) volt most beöltözve. :'D
    Nekem lenne kedvem találkozni az őszi conon. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmmm nekem a legnagyobb kedvencem Kagami... valahogy imádom milyen baka és cuki :3 meg ofc Kuroko és ebből következik h shippelem is őket rendesen ^-^"
      Egyébként örülök :3 Akkor ezt a talizósdit még lebeszéljük őszi előtt ^^

      Törlés