EGYSZERŰ MACARON || IDY

Sikerült olyan sokáig ötletelnem, hogy mégis mit is süssek, hogy már péntek is van, ráadásul alig van egy órám, hogy megírjam ezt a bejegyz...

Sikerült olyan sokáig ötletelnem, hogy mégis mit is süssek, hogy már péntek is van, ráadásul alig van egy órám, hogy megírjam ezt a bejegyzést. Ilyenkor tudok nagyon örülni, hogy van egy elég gagyi gasztroblogger múltam. Ez természetesen túlzás és igen, be kell ismernem, hogy én vagyok az első vesztese az I Dare You kihívás-sorozatunknak. 

Szóval remélem nem haragszotok, ha most egy régebbi receptemet vettem elő, ami a legegyszerűbb változata a macaron készítésnek, legalábbis amit én ismerek. :) Természetesen én is nagyon szerettem ezeket az apró sütiket, amíg ehettem. Sajnos még nem jöttem rá, hogyan lehetne mindenmentesen elkészíteni.. De addig is remélem, hogy ti elkészítitek és nagyon fog ízleni! ♥



Az ember nem is gondolná, de tényleg nagyon egyszerű sütiről van szó, ha nem a kinézetre megyünk rá leginkább. Hasonló egy habcsókhoz, sőt lehet színezett habcsókkal "álmacaronokat" készíteni, amik biztos, hogy tökéletesen fognak kinézni és finomak is lesznek.
Na de, mi most hagyományosabb és egyszerű macaront fogunk készíteni, nézzük mi kell hozzá.6 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 6 dkg kristálycukor
  • 18,5 dkg porcukor
  • 10 dkg finomra darált mandula
  • pár csepp ételszínezék
Első lépésként, a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét habosra verjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg egy egészen egybeálló folyékony hab nem keletkezik.
Egy másik tálba keverd össze a mandulát és a porcukrot, majd végül keverd hozzá a habot gyors mozdulatokkal és add hozzá az ételszínezéket. Én általában több színt készítettem, így érdemes alapvetően több tállal dolgozni. 


Sokan habzsákba szokták tölteni a krémet, viszont nekem sokkal jobban bevált a kiskanalas megoldás. A végeredmény szinte ugyanaz, így ha te se vagy gyakorlott habzsákhasználó, inkább javaslom, hogy kiskanállal kanalazz a tepsire rakott sütőpapírra diónyi adagokat. 
Hagyd kicsit pihenni őket, majd 140 fokra előmelegített sütőben süsd meg őket. 7-8 percnél nem szokott több kelleni. Közben érdemes figyelni az aljukat oldalról. Amint elkezd sárgás-barna színt ölteni, készen vannak. 
Ezután várd meg, amíg kihűlnek, majd rendezd őket párokba és kend meg a párok egyik felét ízlés szerint valamilyen töltelékkel. (Én a nutellát javaslom.) 
Remélem tetszett és ti is elkészítitek!



You Might Also Like

8 komment

  1. Ezt még nyáron muszáj kipróbálnom ♡ ^^

    VálaszTörlés
  2. Olyan jól néz ki, nekem is ki kell majd próbálnom. *_*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne hagyd ki, sokkal jobb ízre, mint a bolti ;)

      Törlés
  3. Ettem már macaront. Nem rossz, de nem egy nagy durranás. Nem voltam tőle elájulva, akármennyire is ajnározzák. Anyukám házi süteményeinek a közelébe sem érnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A boltiak általában tényleg inkább csak szépek. :)

      Törlés
  4. Nagyon sajnálom, hogy van ez a 'betegséged', nehéz lehet így élni. :( Erről nem tervezel írni valamilyen bejegyzést? Engem érdekel, hogy mi is ez az egész pontosan, de méginkább, hogy hogyan birkózol meg vele. :)

    Egyébként ezt a receptet mindenképpen ki fogom próbálni. :) Egyetlen macaront ettem eddig, az annyira nem ízlett, de ki szeretnék próbálni minden ízt, mielőtt elkönyvelem magamban ezt a sütit. Mandula nélkül vagy ahelyett mandulaaromával is el lehet ezt készíteni? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még amikor kiderült, írtam róla pár sort, bár az azóta történt tapasztalatokról és fejleményekről még nem ejtettem szót. :)

      Ha érdekelne, itt vannak c:

      Első: http://www.ambivalentina.hu/2015/03/megoldokulcs-foodtest.html
      Második: http://www.ambivalentina.hu/2015/03/tej-tojasgluten-is-foodtest-2.html

      Törlés