.animék a nyárra || ANIME

Azt hiszem a könyves posztom sikerén felbuzdulva, megírok egy újabb ajánlót a nyárra, ezúttal az animékkel a főszerepben. Eddig egyetlen an...

Azt hiszem a könyves posztom sikerén felbuzdulva, megírok egy újabb ajánlót a nyárra, ezúttal az animékkel a főszerepben. Eddig egyetlen anime ismertető-ajánló került föl a blogra, ami igazából kifejezetten fura, mert szabadidőm nagy részét ez a tevékenység teszi ki, illetve az érdeklődési körömben is jelentős szerepe van (persze azt hiszem ez egymásból következik, meg már úgyis tudjátok, ha követtek egy ideje). Nade,  kezdjünk is neki, mit érdemes szerintem ezen a nyáron megnézni? 

No Game No Life ~ A sztori egy testvérpárról szól, akik igazából nem csinálnak mást, csak videojátékokkal játszanak úgy egész nap, így érthető, hogy ebben vérprofik és nem könnyű őket legyőzni. Valaki mégis megpróbálkozik ezzel, természetesen sikertelenül, mégis itt beindul a történet, hisz valami hókuszpókusz következtében egy más világban találják magukat, ahol mindent csak játékokkal lehet eldönteni. Természetesen ők nagyon jól szórakoznak ebben az új világban, mi pedig nagyon jól szórakozhatunk rajtuk, ebben az animében. Én nagyon tudom ajánlani, fiúknak és lányoknak is, hisz izgalmas és tényleg leköti az embert, ezenfelül pedig humoros és fordulatos, hisz ezek a játékok mind taktikát és logikát igényelnek, így sok olyan pillanat lesz nézés közben, hogy az ember nagyon izgul, aztán fogja a fejét, hogy ez a megoldás, hogy nem jutott eszébe. Általában hihetetlenül epik módon oldják meg a necces helyzeteket, talán ez a legvonzóbb pontja az animének. c:  Ráadásul a grafikára se lehet panasz, kifejezetten szép és különleges.
((Sajnos nem lesz folytatása, részletek itt))
Első rész magyar felirattal || AA ismertető


Mangaka-san to Assistant-san to ~ Maradva a könnyed animéknél itt egy zseniális darab, mely egy mangaka napjait mutatja be... egy nem mindennapi (vagy épp túl mindennapi?) mangakáét, akinek bugyi fétise van és egyszerűen túlságosan is rajong a lányokért, szóval ja, röviden perverz. Persze ahogy az szokott lenni, ő az egyetlen férfi szereplő az egészben, rajta kívül még négy leányzóval operálunk, akik furcsa mód "szeretik" a főszereplőnket, de legfőképpen kibírják, ahogy az szokott lenni.  Nem mondanám, hogy igazi története lenne, de nem is lényeges, hisz az egész mű tényleg csak a szórakoztatásra játszik, de nagyon jól. A srác folyton beég vagy valami hatalmas hülyeséget csinál, így szerencsétlen egész szerethetővé válik, mégis inkább a lányok szemszögéből nézve szánalmasan vicces.  Bár ebből a szövegből biztosan az jött le, hogy ez inkább fiúknak való az ecchi miatt, de ez nem így van. Fiúknak és lányoknak is baromi élvezetes lehet, ha csak fáradtan valami kikapcsoló darabot kerestek és nevetni akartok.
Első rész magyar felirattal || AA ismertető

Free! ~ Szóval most jöjjön egy anime ami tényleg szinte csak a lányoknak ajánlok, pedig sport anime. Nos igen, öt fiúról szól a történet, akik tagadhatatlanul bishik, azaz helyesek és mint tudjuk, az vízben való úszkáláshoz nem szokás a téli gúnyánkat magunkra ölteni, így nyilván mindenki érti most már, miért is kerülik el a fiúk ezen animét és a lányok miért vannak különösen oda érte. Ráadásul az öt fiú mellé csak egy húg és egy tanárnő kerül a másik nemből, így a hölgyek által oly nagyon szeretett bromance (yaoi) párosok is könnyen megalkothatóak az öt fiú barátságából, illetve rivalizációjából. A történet főként Haru szemszögéből fut, ő a legfurább mindjük közül. Nem érdekli más, csak a víz, az úszás és abból is csak a gyorsúszás. Mellé társul Mikoto a törődő és aranyos fiú, illetve Nagisa a pici, vidám, pörgős és közvetlen srác. Az alapfelállás persze bővül a történet során plusz két fontos arccal, de azt hiszem már ebből is látható, hogy igen nagy választékot adtak a készítők... Mégis szerintem egy izgalmas és aranyos anime, szóval a lányoknak mindenképp ajánlom, főleg, hogy mostanság ilyen nagy a meleg ^-^ Egyébként ennek a darabnak van egy második évada, de itt vége is, nem várható folytatás. 

Akame ga Kill ~ Így a végére azért valami harcosabb anime is jöhetne, nem? Őszintén megmondom, én ezen a részen eléggé le vagyok maradva vagy éppen csak a túlhypeolt darabokat láttam. Jelen pillanatban egyébként a Narutoval szórakoztatom magam, életemben először néztem meg egy animéből 100 részt. De térjünk is vissza az ajánlásra váró műre, mely kifejezetten bővelkedik harcjelenetekkel és egyik legnagyobb kedvencem benne, hogy egész valóságos. Tehát a sebesült az tényleg sebesült és megesik, hogy egy csat közbe egy fontos tag meghal, mert ők se halhatatlanok, sőt. Szóval előre felhívnám a figyelmet, hogy előszeretettel haláloznak el a szimpatikus karakterek a 24 részben, de épp ez számomra a plusz ebben az animében, azon kívül, hogy izgalmas. Hisz ki ne akarna egy titkos banda tagja lenni, akik fölszabadítják a népet a gonosz és elnyomó uralkodó alól? Na ugye, főleg, ha még különleges fegyvereket is kaphatunk... Az első rész megtévesztően indít, de mindenképpen ajánlom fiúknak és lányoknak is ezt az animét. 

Srácok, őszintén remélem, hogy tetszett ez a bejegyzés! Ha szeretnétek még animékkel foglalkozó posztokat, akkor légyszíves írjátok meg (vagy jelölgessetek lent a tetszik/nem tetszik gombokkal). Nagyon köszönöm. c: 
Ti láttátok már ezek közül valamelyiket? Mit gondoltok róluk?~ 

You Might Also Like

10 komment

  1. A Free első évadát láttam -mindenképpen megszeretném nézni a másodikat is, mert nagyon kíváncsi vagyok!!-, gondolom nem kell mondanom, hogy szétolvadtam a végére. :DD
    Az Akame ga Kill fel van írva listába, meeeeg a Mangaka-san to Assistant-san to is.
    Animék terén most le vagyok maradva az utolsó pár évvel...^^;
    Most a Love! Live! School Idol Project második évadát kezdtem el nézni. :3

    Apropó, nyári conra jössz majd? Összefuthatnánk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Free második évadát én képes voltam az utolsó előtti résznél abbahagyni... mai napig nem tudom, hogy csináltam, pedig az utolsó rész mindent vitt (nem akarok spoilerezni, de mindig is imádtam amikor a japánok olyan édes akcentussal angolul beszélnek) c:
      Sajnos a Love! Live! School Idol Projectet nem ismerem, de amúgy jó? Mostanság rám férne már valami feliratos is :D

      És igen vééégre jövök ^-^ Szóval mindenképp pacsiznunk kell!

      Törlés
  2. Halihóó! :)
    A No Game No Life fel van írva a 'meg kell néznem' listámra, de még sajnos nem értem el odáig. :(
    Mangaka-san to Assistant-san to-t és az Akame ga Kill-t nem ismertem. :o De felírtam a listára. :D #arigato
    Hát a Free!... egyik kedvenc animém. :'D (Harut most ezennel hivatalosan is lestoppolom :'D) És a Free-s kedvenc crack video ever: https://www.youtube.com/watch?v=tN_WNPXmDes (remélem, még nem láttad.)
    Imádom az ilyen posztjaidat. :) Szóval én szívesen olvasnék még bejegyzéseket ebben a témában. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa ^-^
      (Örülök, hogy visszatértél c:)
      Örülök, ha fölkerültek a listádra~ és nem kell aggódnod én Rin párti vagyok (omo az a gyerek :3)
      Ezen a videón besírtam, zseniális (és szerencsére még nem láttam) ^-^
      Köszönöm c: egész jó lett a nézettsége és nekem is talán az ilyen posztok írása a legkellemesebb.

      Törlés
  3. A Free-t mindenképpen ajánlom, mert igazán könnyed és nagyon élvezetes, a grafikája pedig csodás.

    A Mangaka-san to Assistant-san to-t nemrég néztem meg, de nem tudok róla sok pozitív dolgot elmondani. Nekem nem nyerte el a tetszésemet és sokszor unalmasnak találtam, az volt a szerencse, hogy a részek csak fele hosszúak voltak. Persze ízlések és pofonok. :)

    A másik kettő pedig tervben van, hogy megnézzem. :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén én azt hittem, hogy a Free fogja a legtöbb lehúzást kapni a visszajelzésekben, de nagyon örülök, hogy nem így lett!
      És persze, ízlések és pofonok. Én egyébként túl rövidnek is találtam a részeket, engem remekül szórakoztatott, persze ezt már olvashattad a posztban~
      A másik kettőt pedig továbbra is csak ajánlani tudom! ^-^

      Törlés
  4. Szia!
    Ennek a posztnak én személy szerint örülök, mert az általad említett animék közül összesen az Akame ga Kill-t ismertem, de a bejegyzése hatására megnéztem a Mangaka-san to Assistant-san-t is...hát...khm..:D Mókás volt, hogy úgy mondjam:D Sokat nevettem rajta és tényleg nagyon könnyed és vicces történet. Bér elég rövid...sajnos. A Free be van tervezve, de még mindig nem jutottam el odáig, hogy meg is nézzem...nem tehetek róla, de a Blade Man (Iron Man) lekötött túlságosan is, úgyhogy anime helyett azt néztem:') DE! A közeljövőben sort kerítek ezekre is :)
    ~Destiny.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      Juj, nagyon örülök, hogy tetszettt a Mangaka-san to Assistant-san, és megértem, hogy lekötött az Iron Man én is nagyon bírom~
      De azért tényleg ne hagyd ki a Freet! ;)

      Törlés
  5. De örülök, hogy megtaláltam ezt. Pont akartam keresni egy könnyed animét, szóval fel is került várólistára a Mangaka-san to Assistant-san to. Köszi az ajánlást! :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tudtam segíteni ^-^ Remélem tetszeni fog !

      Törlés