KÍNAI MÉZES CSIRKE EGYSZERŰEN || RECEPT

Hihetetlen, de ezt a bejegyzést, még anno a nyáron fotóztuk, amikor az egyik legjobb barátom átjött, hogy csináljunk valamit. Szóval így jutottunk el eddig a receptig, amit meg kell, hogy mondjam, rettentően szórakoztató volt elkészíteni.:) Szerintem az egyik legjobb elfoglaltság a közös sütés-főzés, szóval ezt az egyszerű receptet is ajánlom mindenkinek, aki erre vetemedne szabadidejében vagy csak nem idegenkedik a távol-keleti ízektől. 

Bár a receptet csak egyszer készítettem eddig el, mindenképp szeretném ajánlani, mert nagyon jól sikerült. A hozzávalók: 
♣ 1/2 kg csirkemell
♣ 1 ek szójaszósz, só
♣ 6 ek liszt
♣ 3 ek étkezési keményítő
♣ 1,5 tk sütőpor
♣ 1 ek olaj
♣ 1 tojás(sárgája)
♣ só
♣ 2 dl (rizs)tej
♣ méz
♣ szezámmag
♣ csiliszósz


Először is felkockázzuk a csirkemelldarabokat, majd egy kis tálban összekeverjük a liszt 1/3-át egy kevés mézzel és rizstejjel. Ebbe beleforgatjuk a sózott és borsozott húst és állni hagyjuk. 
Ezután elkezdhetjük magát a tényleges bundát. Keverjük össze a maradék lisztet a keményítővel, sütőporral, szójaszósszal és tojássárgájával, majd ízlés szerint adjunk hozzá egy kevés mézet, rizstejet és csilit. 
Miután kész a bunda, öntsük át ebbe a tálba az eddig áztatott húsit és itt is hagyjuk egy rövid időre állni, amíg elkészítjük a mázt.



Egy kisebb tálba öntsünk ki ízlés szerint szezámmagot, szójaszószt és mézet. Őszintén itt képtelenség konkrét mértékegységekre hivatkozni, hisz, ami nekem már túl édes, az lehet, hogy nektek éppenséggel pont tökéletes, de a legfontosabb, hogy én is csak kb-kb öntögettem a dolgokat egymás után, miközben folyamatosan kóstolgattam. 
Ha ezzel is készen vagytok, akkor elő a serpenyővel és olajjal, és süssük aranybarnára az apró bundás csirkéket. 




Ezután már csak forgassátok bele a mázba a kész húsikat és lehet is enni. Jó étvágyat! 
Remélem tetszett nektek ez a rövid kis receptes bejegyzés, őszintén ezek a legnehezebbek és körülményesebbek számomra, de nagyon szeretem őket csinálni. :) Ha van valami, amire kíváncsiak lennétek, hogy hogyan lehet tojás- és tejmentes diétához alakítani, vagy csak az elkészítése rejtély számotokra, akkor nyugodtan írjátok meg és igyekszem minél hamarabb bemutatni itt a blogon is! ♥
Ar-themes Logo

Ar-themes

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

2 megjegyzés: