9. KOREAI FILMFESZTIVÁL || TERVEZZ ÉS GYERE!

Rég vártam egy eseményt ennyire. Előre megterveztem, mikor, mit fogok megnézni, bár a teljesen tökéletes terv nem jött össze, mert a társaságom még úgy-ahogy véletlenszerűen fog aznap kialakulni. De igazán ettől se félek, mert tudom pár ismerősről, hogy biztosan jön, tőlem függetlenül is... De mi is ez? Hol és mikor? De legfőképpen: miért tervezz és gyere el? 


Régebbi olvasóimnak nem lehet nagy meglepetés, ha elárulom, hogy rettentően szeretem a koreai kultúrát, zeneipart és nem mellesleg a sorozataikat is. Sajnos eddig nagyon kevés filmhez volt tőlük szerencsém és itt az ideje, hogy ezen változtassak, így hát egy nagyszerű projektként úgy döntöttem, hogy a nyakamba veszem az idei koreai filmfesztivált (2016. 11. 08-12.) és mindennap megnézek annyi filmet, amennyire lehetőségem van. Szóval egy hétre törzsvendég leszek a Sugármoziban, utána pedig megpróbálom nektek az összes művet itt a blogon kicsit elemezni, értelmezni, remélhetőleg veletek együtt. 

A weboldalon (ITT) meg tudjátok nézni, mikor, mit játszanak. Szerencsére a cím alá ki van írva a műfaj, illetve egy rövid ismertető is, ha rákattintotok. Budapesten játsszák a legtöbb filmet és ha picit beleássátok magatokat, könnyen feltűnhet, hogy naponta két filmet lehet megnézni, de mindkét időpontban két film megy, így sajnos az összes filmet nem tudjuk végignézni. De mikre megyek én? 

KEDD - Ma igaz, tegnap hamis/Beauty Inside és Hwayi

Rögtön legelsőként ezzel a filmmel kezdek, remélhetőleg kpopper barátnőkkel. Kedves drámának tűnik, már amennyire ez a műfaj kedves tud lenni. Viszont, miután nem győzött meg teljesen és a Beauty Inside című darab is rettentően érdekel, így egyelőre még gondolkozóban vagyok és úgy érzem, ez csak ott és akkor fog hirtelen eldőlni. Talán picit jobban hajlok íg kezdésként egy könnyed romantikus film felé. 

  

Másodikként, még kedden pedig ezt az akció, thrillert választottam. Alapvetően nem sokszor nézek ilyen filmeket, viszont a leírása és a képi-világa (hát, azok a színészek tényleg nem rondák...sőt!) mégis arra buzdít, hogy nézzem meg mindenképp. Végül is egyszer élünk, miért ne? 



SZERDA - Újra és újra, szenvedéllyel/Egy nehéz nap

Őszintén, amikor elkezdtem írni ezt a bejegyzést, azt hittem mindent megterveztem, de ahogy belepillantottam a füzetembe, rájöttem, hogy mindkét filmet felírtam egy jó nagy kérdőjellel társítva. Nem igazán tudok dönteni, mert míg az egyik egy olyan igazi koreai-dorama hangulatot áraszt, addig a másik annyira lehetetlen és szerencsétlen trailer alapján, hogy valahogy nagyon nagy kedvem lett megnézni. Már megint a kezdés előtt fogunk toporogni és valahogy kiválasztani, hogy mégis mit 
nézzünk. Nincs mese, túl jó a felhozatal. 
  

CSÜTÖRTÖK - A Bérgyilkosság és Húsz

Magam sem tudom miért, de ezt a napot várom a legjobban. Mindkét film nagyon jónak tűnik, főleg a második. Valahogy a Szobalány után, erre vagyok a legkíváncsibb, pedig egy egyszerű vígjátékról van szó. De amilyen drámákat és egyebeket tervezek megtekinteni a héten, azt hiszem bőven rám fog férni egy ilyen egyszerű, remélhetőleg jó humorú film.

  

PÉNTEK - A megvesztegetés mesterei és A szobalány

Le se lehetne tagadni, hogy ez a fesztivál fénypontja, hiszen a legnagyobb headliner filmet, a Szobalányt ekkor vetítik először. Persze, aki fél tőle, hogy itt lemarad róla, akkor nyugtatólag megemlítem, hogy a rendes hétköznapi mozikban is helyet fog kapni egy darabig ez a mű. Remélhetőleg ennyire jó lett, bár miután egy történelmi-drámáról beszélünk... A "jóság" egy érdekes fogalom ebben a helyzetben. 
Előtte viszont még egy kellemes akció-vígjátékot is szeretnék megnézni, amiben meglehetősen fess fiatalemberek szerepelnek, hogy úgy fogalmazzak. :)

  

SZOMBAT - Veterán és A királyi szabó

Eleinte úgy terveztem, ezt a napot már teljesen a pihenésnek szentelem, de végül mégis A királyi szabóra esett utolsó filmként a választásom. Hogy ez miért zavarja meg a kellemes kikapcsolódásom? Ez egy kosztümös film, ami bár nem ritka a koreai film- és sorozatiparban, mégis engem eddig teljes mértékben hidegen hagyott. Magamtól azt hiszem sose néznék meg ezek közül egyet sem, de mivel most itt a lehetőség, fogom magam és beülök rá, hogy legalább véleményt mondhassak és formálhassak róla. :) 
  

Remélem tetszett nektek ez a rövid összefoglaló és ajánló és ti is eljöttök jövőhéten a filmfesztiválra. A facebook eseményt itt tudjátok elérni. Ha minden jól megy, akkor pedig szintén egy hét múlva láthatjátok az after posztot, azaz a kinézett filmek rövid véleményezését. :) Valahogy úgy kell ezt elképzelni, ahogy a nyári animéket is elemezni szoktuk. Na, kedvet kaptatok? Nektek melyik film a legimponálóbb? 


Ar-themes Logo

Ar-themes

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése