.COVER DANCE || KPOP #6

Olyan rég volt már kpop poszt, meg amúgy is... történtek dolgok, szóval itt az új, friss és ropogós bejegyzés a eme zenei ágazat egy igazán érdekes következményéről, melybe lassacskán és igen esetlenül, de én is belefolyok, no és ami a legérdekesebb, hogy nem mint néző.

This is why I love Jungkook. ♡♡♡ So talented. ♡ #BTSMár régebben azt hiszem szenvedtem pár posztban, hogy mivel abbahagytam a röplabdát, most nincs mit csinálnom és nem találok magamnak sportot. Ebből kifolyólag tettem a hét keddi napján látogatást másodmagammal a KKK-ban, tehát a Koreai Kulturális Központban, és ott is, a kpop tánc órán....aztán csütörtökön is...és már most be vagyok sózva, hogy kedden ismét mehetek, szóval gondolhatjátok mennyire magával ragadott az egész. 

Ha valaki esetleg nem tudná, miért is ilyen érdekes a tánc a kpopban, akkor röviden most itt összefoglalom. 
Alapvető egyedisége nagyjából a műfajnak, hogy minden egyes klippel rendelkező szám kap egy hozzátartozó koreográfiát is (néha van kivétel), hisz a heti műsorokban milyen unalmas is lenne csak odaállni kornyikálni, így sokkal látványosabb az egész.c: 
A magam részéről valahogy úgy gondolok erre, hogy ez egy hihetetlen jó kapocs a rajongókhoz, akik nem koreaiak, illetve nem beszélik a koreai nyelvet, hisz míg más műfajokban elterjedtebb az ének/dalszöveg feldolgozása, addig itt a tánc köti össze az újraalkotókat az eredetivel. 


Na de milyenek is ezek a táncok? Hát elsőre látványosak, mégis könnyűnek tűnnek, nagyon könnyűnek. Gondolom triviális, hogy most az jön, hogy egyáltalán nem azok, mert tényleg így van. Az idolok gyermeki könnyedséggel ringatják a csípőiket a színpadon... na de egyszer próbáljuk meg utánozni őket...
Elsőre... sőt másodjára vagy harmadjára se ment nekem, de jó sok gyakorlás után egyre jobban kezdett eltűnni a tükörképemről az a kép, hogy épp egy oroszlánfóka párzási rituális táncát imitálja.
Egyébként az első táncom a Wonder Girls - Like This volt, és az a lábremegő lépés... na az pedig a halálom. 

A legnagyobb gondom egyébként a nyújtással van, hisz én soha életemben nem csináltam úgy igazán. Egyszerűen bármit sportoltam, sose volt komolyabban ezen hangsúly, így ha összecsapom a bokáimat és nyújtott lábbal lehajolok... hát mostmár örülök, hogy elérem a bokámat, de eddig... Hát srácok kicsivel a térdem alá ment össz-vissz. Szóval most minden nap nyújtok, hogy egyre jobb legyek, remélem szép lassan meglesz az eredménye. c:
Elméletileg jövőhéten elkezdünk egy fiútáncot, már alig várom, hogy kiktől és mit. ((Egy EXO - Call me baby igazán jó lenne, hehe.))
So get ready for EXO to take over America… they’re coming. | EXO, K-Pop's New Boy Band, Is Even Dreamier Than One Direction

EXO - So in synch (gif) . UGH I just can't get this dance step in growl T_T

Kyungsoo, you're doing it wrong hahaha
(azt hiszem ennyit a hihetetlen nehéz és utánozhatatlan lépésekről.)

Szóval röviden és tömören mindenkinek javaslom, hogy egyszer az életben próbálja ki a dolgot, ha más nem, a négy fal között. Egyébként jó program barátokkal is, ha nagyon unatkoztok, én speciel drága haverommal (igen, szóval fiú) szórakoztam elég jól így, hogy betettük a táncváltozatot gépen, majd próbáltuk utánozni (és természetesen fölvettük telefonra, hogy utána is legyen min röhögni). Viszont, ha komolyabban gondoljátok, akár egyedül otthon is meg lehet tanulni a számokat, mivel 1000 és 1 tutorial vidi fönt van a lépésekről, persze egyszerűbb és könnyebb hetente párszor eljárni rendesen órára, hiszen én is arra jutottam, hogy hiába akarok itthon edzeni, a nyújtáson kívül sose tudom magam rávenni semmire. 
Ar-themes Logo

Ar-themes

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

8 megjegyzés:

 1. Szia Nina! :)

  Személy szerint nagyon örülök hogy erről is írtál, már vártam. Én már évek óta csinálom ezt eleinte én is "az a fóka voltam" de úgy érzem versenyekkel a hátam mögött annyira már nem vagyok rossz.Annyira. :'D Nekem az első nem is tudom mi volt. :/ Talán a 2NE1 - Fire. Mindegy a lényeg hogy sok sikert.

  Ui:Nina unnie, ugye csinálsz majd nekünk táncos videót? c: ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Tünde! c:
   Jaj, hát örülök, hogy vártad, de máskor igazán megdobálhatnál valami info-kővel, hogy ugyan már miről írjak a témában. ;)
   Ember versenyekkel meg mindennel, tuti, hogy nem vagy rossz, sőt! :) Egyébként azt a számot nagyon szeretem. :3
   Nos az még messze van, hogy videózzak, de van egy hasonló projekt készülőben. c:

   Törlés
 2. EXOOOO ♡♡♡ és a legelején az ott a BTS -es Jungkook? Hova jársz táncolni?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bizony, Kookie az :3
   Egyébként a KKKba (Koreai Kulturális Központ) c:

   Törlés
 3. Szia Nina!
  Én még új vagyok itten, de nagyon örülök hogy rábukkantam a bejegyzésedre :D
  Én személy szerint hét, azaz hét évig táncoltam ezt a stílust. Csekélyke díj-gyűjteményem 6 kupából, 12 arany-, 5 ezüst- és 9 bronzéremből áll :3
  És így most visszagondolva az elejére... a hasamat fogva röhögnék a kezdő magamon :D
  De mindenki így kezdi. Én még a fókánál is rosszabb voltam... :D
  Sajnos tavaly nyáron egyéb okok miatt abba kellett hagynom ezt a táncot :( Amit még a mai napig is sajnálok mert imádtam <3
  De szerencsére októberben felkarolt egy streetdance iskola, ahol újból kitáncolhattam magamat, novemberben pedig találtam egy kitűnő hip-hop tánciskolát, tehát jelen pillanatban ezt a két stílust táncolom :)
  (A nyújtás kapcsán pedig annyit, hogy én amikor 7 éve elkezdtem ezt az egészet, akkor annyira voltam hajlékony, mint egy acélrúd :D szóval kb. A térdemre tettem a kezem és annyi volt a nyújtás. Most pedig már lemegy az összes spárga, és én vagyok az egyik leghajlékonyabb lány a tánccsapatban. Úgyhogy csak hajrá, ne add fel ;)

  Ui.: picit hosszú komment lett, pardon :3

  Puszi: F. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! c:
   Örülök, hogy ide tévedtél (remélem maradsz is)! ;) Gratulálok az eredményeidhez és köszi a "kisregényt", de tényleg, mert a te példádból is az jött le, hogy ha kitartó az ember, akkor el tudja érni a céljait, még akkor is, ha rohadtul klisésen hangzik ez a mondat.
   Egyébként sok különbség a van a két stílusban?

   U.i.: Egyre jobban megy a nyújtás, már elérem a földet, jippi (*^▽^*)

   Törlés
 4. Hogyan kezdjek is neki...
  *fangirling*
  Imádom a cover dance-et. *w* Hihetetlenül nyomják a koreográfiákat, mintha meg sem kottyanna nekik, hogy kiugrálják a belüket. Elgondolkodtam én is, hogy meg kellene tanulni egy-egy szám lépéseit, de még nem kezdtem neki. :( (Szolnokon miért nincsenek ilyen táncórák? WHYY?)
  Én már 4 éves korom óta nyomatom a táncot. :D (aerobik, fit-kid, zumba, balett, versenytánc [5 év], jelenleg hip-hopozok) Úgyhogy ez a bejegyzésed számomra 'asdfghjkl'. :D
  A nyújtással nekem is meggyűlt a bajom a versenytáncnál, szóval együtt érzően küldöm az energiát. (csak tedd a kezedet a képernyőre :D)
  P.S.: Ha EXOra fogtok táncolni értesíts *w*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazából, hogyha megvannak az alapjaid... márpedig neked letagadhatatlanul alapozott alapjaid vannak, akkor csak odaállsz a gép elé és ugrálsz ahogy a tutorial vidi mutatja, szóval én mindenképpen azt ajánlom kezdj neki! :3
   Kezem a tv-n, érzem az erőt és energiát, ezer hála és köszönet ^-^
   Mindenképpen galambpostával! ;)

   Törlés