.COVER DANCE || KPOP #6

Olyan rég volt már kpop poszt, meg amúgy is... történtek dolgok, szóval itt az új, friss és ropogós bejegyzés a eme zenei ágazat egy igazán ...

Olyan rég volt már kpop poszt, meg amúgy is... történtek dolgok, szóval itt az új, friss és ropogós bejegyzés a eme zenei ágazat egy igazán érdekes következményéről, melybe lassacskán és igen esetlenül, de én is belefolyok, no és ami a legérdekesebb, hogy nem mint néző.

This is why I love Jungkook. ♡♡♡ So talented. ♡ #BTSMár régebben azt hiszem szenvedtem pár posztban, hogy mivel abbahagytam a röplabdát, most nincs mit csinálnom és nem találok magamnak sportot. Ebből kifolyólag tettem a hét keddi napján látogatást másodmagammal a KKK-ban, tehát a Koreai Kulturális Központban, és ott is, a kpop tánc órán....aztán csütörtökön is...és már most be vagyok sózva, hogy kedden ismét mehetek, szóval gondolhatjátok mennyire magával ragadott az egész. 

Ha valaki esetleg nem tudná, miért is ilyen érdekes a tánc a kpopban, akkor röviden most itt összefoglalom. 
Alapvető egyedisége nagyjából a műfajnak, hogy minden egyes klippel rendelkező szám kap egy hozzátartozó koreográfiát is (néha van kivétel), hisz a heti műsorokban milyen unalmas is lenne csak odaállni kornyikálni, így sokkal látványosabb az egész.c: 
A magam részéről valahogy úgy gondolok erre, hogy ez egy hihetetlen jó kapocs a rajongókhoz, akik nem koreaiak, illetve nem beszélik a koreai nyelvet, hisz míg más műfajokban elterjedtebb az ének/dalszöveg feldolgozása, addig itt a tánc köti össze az újraalkotókat az eredetivel. 


Na de milyenek is ezek a táncok? Hát elsőre látványosak, mégis könnyűnek tűnnek, nagyon könnyűnek. Gondolom triviális, hogy most az jön, hogy egyáltalán nem azok, mert tényleg így van. Az idolok gyermeki könnyedséggel ringatják a csípőiket a színpadon... na de egyszer próbáljuk meg utánozni őket...
Elsőre... sőt másodjára vagy harmadjára se ment nekem, de jó sok gyakorlás után egyre jobban kezdett eltűnni a tükörképemről az a kép, hogy épp egy oroszlánfóka párzási rituális táncát imitálja.
Egyébként az első táncom a Wonder Girls - Like This volt, és az a lábremegő lépés... na az pedig a halálom. 

A legnagyobb gondom egyébként a nyújtással van, hisz én soha életemben nem csináltam úgy igazán. Egyszerűen bármit sportoltam, sose volt komolyabban ezen hangsúly, így ha összecsapom a bokáimat és nyújtott lábbal lehajolok... hát mostmár örülök, hogy elérem a bokámat, de eddig... Hát srácok kicsivel a térdem alá ment össz-vissz. Szóval most minden nap nyújtok, hogy egyre jobb legyek, remélem szép lassan meglesz az eredménye. c:
Elméletileg jövőhéten elkezdünk egy fiútáncot, már alig várom, hogy kiktől és mit. ((Egy EXO - Call me baby igazán jó lenne, hehe.))
So get ready for EXO to take over America… they’re coming. | EXO, K-Pop's New Boy Band, Is Even Dreamier Than One Direction

EXO - So in synch (gif) . UGH I just can't get this dance step in growl T_T

Kyungsoo, you're doing it wrong hahaha
(azt hiszem ennyit a hihetetlen nehéz és utánozhatatlan lépésekről.)

Szóval röviden és tömören mindenkinek javaslom, hogy egyszer az életben próbálja ki a dolgot, ha más nem, a négy fal között. Egyébként jó program barátokkal is, ha nagyon unatkoztok, én speciel drága haverommal (igen, szóval fiú) szórakoztam elég jól így, hogy betettük a táncváltozatot gépen, majd próbáltuk utánozni (és természetesen fölvettük telefonra, hogy utána is legyen min röhögni). Viszont, ha komolyabban gondoljátok, akár egyedül otthon is meg lehet tanulni a számokat, mivel 1000 és 1 tutorial vidi fönt van a lépésekről, persze egyszerűbb és könnyebb hetente párszor eljárni rendesen órára, hiszen én is arra jutottam, hogy hiába akarok itthon edzeni, a nyújtáson kívül sose tudom magam rávenni semmire. 

You Might Also Like

8 komment

  1. Szia Nina! :)

    Személy szerint nagyon örülök hogy erről is írtál, már vártam. Én már évek óta csinálom ezt eleinte én is "az a fóka voltam" de úgy érzem versenyekkel a hátam mögött annyira már nem vagyok rossz.Annyira. :'D Nekem az első nem is tudom mi volt. :/ Talán a 2NE1 - Fire. Mindegy a lényeg hogy sok sikert.

    Ui:Nina unnie, ugye csinálsz majd nekünk táncos videót? c: ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Tünde! c:
      Jaj, hát örülök, hogy vártad, de máskor igazán megdobálhatnál valami info-kővel, hogy ugyan már miről írjak a témában. ;)
      Ember versenyekkel meg mindennel, tuti, hogy nem vagy rossz, sőt! :) Egyébként azt a számot nagyon szeretem. :3
      Nos az még messze van, hogy videózzak, de van egy hasonló projekt készülőben. c:

      Törlés
  2. EXOOOO ♡♡♡ és a legelején az ott a BTS -es Jungkook? Hova jársz táncolni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, Kookie az :3
      Egyébként a KKKba (Koreai Kulturális Központ) c:

      Törlés
  3. Szia Nina!
    Én még új vagyok itten, de nagyon örülök hogy rábukkantam a bejegyzésedre :D
    Én személy szerint hét, azaz hét évig táncoltam ezt a stílust. Csekélyke díj-gyűjteményem 6 kupából, 12 arany-, 5 ezüst- és 9 bronzéremből áll :3
    És így most visszagondolva az elejére... a hasamat fogva röhögnék a kezdő magamon :D
    De mindenki így kezdi. Én még a fókánál is rosszabb voltam... :D
    Sajnos tavaly nyáron egyéb okok miatt abba kellett hagynom ezt a táncot :( Amit még a mai napig is sajnálok mert imádtam <3
    De szerencsére októberben felkarolt egy streetdance iskola, ahol újból kitáncolhattam magamat, novemberben pedig találtam egy kitűnő hip-hop tánciskolát, tehát jelen pillanatban ezt a két stílust táncolom :)
    (A nyújtás kapcsán pedig annyit, hogy én amikor 7 éve elkezdtem ezt az egészet, akkor annyira voltam hajlékony, mint egy acélrúd :D szóval kb. A térdemre tettem a kezem és annyi volt a nyújtás. Most pedig már lemegy az összes spárga, és én vagyok az egyik leghajlékonyabb lány a tánccsapatban. Úgyhogy csak hajrá, ne add fel ;)

    Ui.: picit hosszú komment lett, pardon :3

    Puszi: F. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! c:
      Örülök, hogy ide tévedtél (remélem maradsz is)! ;) Gratulálok az eredményeidhez és köszi a "kisregényt", de tényleg, mert a te példádból is az jött le, hogy ha kitartó az ember, akkor el tudja érni a céljait, még akkor is, ha rohadtul klisésen hangzik ez a mondat.
      Egyébként sok különbség a van a két stílusban?

      U.i.: Egyre jobban megy a nyújtás, már elérem a földet, jippi (*^▽^*)

      Törlés
  4. Hogyan kezdjek is neki...
    *fangirling*
    Imádom a cover dance-et. *w* Hihetetlenül nyomják a koreográfiákat, mintha meg sem kottyanna nekik, hogy kiugrálják a belüket. Elgondolkodtam én is, hogy meg kellene tanulni egy-egy szám lépéseit, de még nem kezdtem neki. :( (Szolnokon miért nincsenek ilyen táncórák? WHYY?)
    Én már 4 éves korom óta nyomatom a táncot. :D (aerobik, fit-kid, zumba, balett, versenytánc [5 év], jelenleg hip-hopozok) Úgyhogy ez a bejegyzésed számomra 'asdfghjkl'. :D
    A nyújtással nekem is meggyűlt a bajom a versenytáncnál, szóval együtt érzően küldöm az energiát. (csak tedd a kezedet a képernyőre :D)
    P.S.: Ha EXOra fogtok táncolni értesíts *w*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából, hogyha megvannak az alapjaid... márpedig neked letagadhatatlanul alapozott alapjaid vannak, akkor csak odaállsz a gép elé és ugrálsz ahogy a tutorial vidi mutatja, szóval én mindenképpen azt ajánlom kezdj neki! :3
      Kezem a tv-n, érzem az erőt és energiát, ezer hála és köszönet ^-^
      Mindenképpen galambpostával! ;)

      Törlés