The Goal - A cél || Blogturné

Még a tavasszal fedeztem fel Elle Kennedy sorozatát, az Off-Campust. Őszintén szólva valami egyszerű, romantikus és szórakoztató olvasmányt kerestem és igazából többszörösen meg is kaptam, hisz a 4 részes sorozat összes részét sikerült még idén kivégeznem, bezárólag a most megjelent kötettel, de gyorsan nézzük is, így dióhéjban miről is szól a sorozat, hisz az előző három részről nem írtam külön.

A sorozat minden része a Briar egyetemen játszódik, mindig egy lány, illetve egy, az egyetem hokicsapatában játszó srác váltott szemszögéből figyelhetjük az eseményeket, lényegében kisebb nagyobb történések mellett hogyan talál egymásra a leendő párocska. Kicsit olyan volt számomra ez a fajta szerkezet, mint amit már a Tökéletes kémiában is láthattunk, és miután évek óta az egyik legnagyobb kedvencem a YA sorozatok között, így képzelhetitek, mennyire bevált ez a koncepció nálam itt is.
Mikor elolvastam az első részt, piszkosul zavart, hogy a második kötetben nem folytatódik a már megszeretett Hannah-Garrett párosom története, helyette kaptunk egy újat, akiket még jobban megszerettem, mint az előzőket, majd mikor már azt hittem ezt nem lehet fokozni, jött a harmadik rész és én minden eddiginél gyorsabban és megszállottabban olvastam Allie és Dean történetét.
Így azt hiszem érhető, hogy rendkívül kíváncsian vártam a következő és egyben befejező részt, nem is említve a hatalmas függő véget az őt megelőző kötetben, ami miatt még meglepően türelmetlen is voltam....
A léc igen magasra volt helyezve nálam, szóval lássuk is, hogy sikerült-e Tuckeréknek megugraniuk.

Fülszöveg:
A ​lány mindig eléri a célját…
A végzős Sabrina James már látja maga előtt az egész jövőjét: lediplomázik a Briaren, brillíroz a Harvard jogi karán, aztán szerez egy jól fizető állást valami menő cégnél. Szeretne kilépni nyomorúságos múltja árnyékából, ezért sem ideje, sem energiája nincs egy jóképű hokisra, aki hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra. John Tuckerrel csupán egyetlen tüzes – ám meglepően gyengédre sikerült – éjszakát tervez, de néha egy éjszaka is elég, hogy az ember élete fenekestül felforduljon.
De a játék egyre bonyolódik.
Tucker hisz a csapatjátékban, meggyőződése, hogy az legalább olyan fontos, mint az egyéni teljesítmény. A jégen nem keresi a reflektorfényt, de amikor huszonkét évesen apa lesz, nem hajlandó a háttérben maradni. Már csak azért sem, mert a leendő anya gyönyörű, okos és hihetetlenül izgalmas. A gond csak az, hogy Sabrina James nem adja könnyen a szívét, és a lobbanékony, barna szépség túl makacs, hogy segítséget fogadjon el. Ha Tucker meg akarja szerezni álmai nőjét, meg kell győznie, hogy bizonyos célokat csak együtt érhetnek el.
Vágytál már a folytatásra?
Íme eljött. Élvezd ki minden pillanatát!

Karakterek:
Szóval kaptunk egy rendkívül törtető leányzót, Sabrinat, illetve az év papucsát, Tuckert. Ebből az egy sorból is leszűrhetitek, hogy sajnos nem nyertek meg tökéletesen a szereplők, bár tény, ami tény: karakteresek voltak, nem összekeverhetőek és nem igazán megszokottak.
Sabrina karakterét sokáig nehéz volt megértenem és megszeretnem. Az élete kiábrándító: perverz és gusztustalan pótapa, eltűnt anya és egy pletykaéhes, szintén perverz nagymama alakítja a családját, minden célja feljebb és feljebb jutni és igazából a meggazdagodáson és kitörésen kívül nem sok minden forog a szeme előtt. Sok döntését képtelen voltam megérteni, így szinte a könyv végéig nem tudtam megszeretni, mégis érdekelt a sztori és izgatottan olvastam végig, hogy mégis mi hogy fejeződik be... Sikerül-e Tuckernek.
Mert igen, Tucker, a szerelmes és odaadó, jólnevelt és rendes srác karakterét valahogy könnyebb volt megértenem, bár a hihetetlen szeretetét egy ennyire tüskés rózsa iránt, mint Sabrina, aligha. Ettől függetlenül végig szurkoltam nekik, de sokszor azon kaptam magam, hogy epekedve várom, hogy halljak valamit a többiekről, a régi párosokról... Mert valahogy az összes eddigi regényben fel-fel tűntek, de itt, Tuckerék történetében szinte semmi kapcsolata nem volt a párosnak a srác többi sráccal vagy azok párjaival. (Btw ez is Sabrinának volt köszönhető...)

Sztori:
Az előző részben már kiderült, illetve a fülszöveg is elárulja, hogy Sabrina terhes lesz és ez lesz a fő konfliktus a regényben, mégis nekem valahogy nagyon nem tetszett a sztori felosztása. Túl sok volt a terhesség előttről, majd azt a bizonyos kilenc hónapot, meg ami utána következet, olyan röviden és rohanósan foglalta össze az írónő, hogy azon kaptam magam, hogy itt a mese vége, köszönetnyilvánítás következik. 
Sajnos folyamatosan összehasonlítottam az előző résszel, ami számomra rendkívül vicces volt és volt benne egyfajta "tanulság is", azzal, hogy Dean el tudta engedni a számára kijelölt utat és a boldogságot választotta, viszont itt, Sabrina történetében pont az ellentettje következett be, amit én nem tudtam igazán elfogadni.... Persze sokaknak meg pont ez tetszhetett, hogy küzdött, kitartott és végül elérte a célját.
Mégis én nem bírtam elviselni azt a behódolást és megalázkodást, amit Tucker tanúsított. Lehet erre azt mondani, hogy feminista a mű és ez milyen szuper, a lány irányít. Mégis én valahogy nagyon nem tudtam ezt az egészet teljesen pozitívan megélni.


Összességében tehát a lécet nem tudta számomra megugrani, a The Score egyszerűen végtelenül magasra helyezte azt nálam, mégis örültem, hogy olvashattam, továbbra is nagyon szeretem a sorozatot és alig várom, hogy magyarul is megjelenjenek a spin-off kötetek, mert baromi ígéreteseknek tűnnek. Ha olvastad a sorozat előző köteteit, ne hagyd ki ezt se, bár azt hiszem ezt mondanom se kell, mert valamelyik rész már biztosan elvarázsolt, ha pedig még nem került a kezedbe egyetlen Off-campus rész se, de fiatal leányzó vagy, aki épp valami szórakoztató és romantikus kötetet keres, akkor ez a te sorozatod és igen, Tuckerék történetével teljes az egész csapat, őket sem szabad kihagyni. (Főleg, hogy egy elég jó elrettentő példa lehet arra, hogy miért is fontos a biztonságos szex... Bár ha jobban belegondolok, hogy a számomra unszimpatikus csaj egy könyves álompasit láncolt magához szerelemmel és egy gyerekkel is... Lehet mégse olyan elrettentő sokak számára.)

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 432
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789634574217
Sorozat: Off-Campus 4.
                                               

Nyereményjáték:
A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent a kedvelt Off-Campus sorozat negyedik, és egyben befejező része, melyben a négy szexi hokis lakótárs utolsó tagját és izgalmas titkát is megismerhetjük. Tarts velünk a 8+1 állomásos blogturnénkon és mutasd meg, hogy igazán ismered az Off-Campus karaktereit és nyerd meg a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét. 

Mivel a sorozat végéhez értünk, ideje elbúcsúzni a szereplőktől. Minden állomáson egy-egy főszereplőről találtok egy rövid leírást, ez alapján kell felismernetek és a keresztnevét a rafflecopter megfelelő sorába beírnotok. Az utolsó állomás viszont rendhagyó lesz, erre figyeljetek!
Ha figyelmesen követtétek a sorozatot eddig, a könyv 3 példányának egyike lehet a Tiétek!
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
A költők költője, aki a barátnője száját egy cseresznyepiros Fordhoz hasonlította.

a Rafflecopter giveaway
További állomások: 
10.08. - Deszy könyvajánlója
10.09. - Sorok között
10.10. - Angelika blogja
10.11. - CBooks
10.12. - Ambivalentina
10.13. - Könyvvilág
10.14. - Dreamworld
10.15. - Kristina blogja
10.16. - Never Let Me Go
Ar-themes Logo

Ar-themes

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Szia bocsi de itt nem látom a nyeremény játéknál a szereplőnek a jellemzését? Vagy itt nem is lesz jellemzés?
    Előre is köszönöm a választ!

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Én sem látom a jellemzést :(

    VálaszTörlés