Cifra Palota + Nyereményjáték! || Blogturné Klub

Igen... Engem is elkapott ez a szappanopera szerű könyvsorozat, csak úgy, mint a könyves facebook csoportok nagy százalékát. Mikor megjelent az első rész, egyszerűen mindenhol a Papírhercegnő borítója jött velem szembe... na meg azok a bironyos Royal fiúk. 
Mivel az első két részről nem írtam véleményt, úgy gondoltam, hogy a mostani bejegyzést megtoldom már az elején egy-egy gyors véleménymorzsával, dehát elég egyértelműek lehetnek a gondolataim, ha csak azt nézzük, hogy a kezembe vettem a harmadik részt is, ráadásul ezt a bejegyzést írom és bajlódok a két elmaradt kötet bemutatásával.


Röviden: Tökéletes szórakozás a már annyira nem is fiatal fiataloknak. Hányatott sorsú főhősnőnkről kiderül, hogy apja, akit sose ismert, meghalt és legjobb barátja akarja magához venni, így a lerobbant sztriptízbárból hirtelen az amerikai álomba kerül és ott próbál továbbra is túlélni. 
Nos ha van alapsztori, ami elriaszt, akkor valszeg ez az. Egy felkapaszkodottnak tűnő főhősnő, öt tajparaszt izomagy és mérhetetlen luxus.

Mégis, a sztori működik, annyira, hogy mikor megjelent az első két rész, mindenhol és mindenki erről beszélt és nem csak itthon. 
Mint ahogy az már sejthető volt, engem is megfogott. Ella szerethető, mármint tényleg, én rendkívül megkedveltem, a Royal fiúk úgyszintén (szerethetőek és igen, ők is megkedvelték Ellát), a történet pedig az összes szappanoperás drámázás és kliséhullámok alatt is élvezhető, de még mennyire. Szóval, ha az ember félre tudja tenni a magasröptű gondolatokkal dúsított szépirodalom iránti sznob vágyát, akkor van itt egy sorozat, amit igazából nem kéne kihagyni.

Na de meg is érkezett a harmadik rész is, ami Ella és Reed (a második legidősebb Royal fiú) történetét hivatott lezárni illetve folytatni azt az istenverte fügővéggel "lezárt" második részt. Éppen ezért, ha még nem olvastad az előző két kötetet, kérlek itt zárd be ezt a posztot, és inkább rohanj megvenni az első és második részt itt és itt.

Fülszöveg:
Halálos ​ellenségekből váratlan szövetségesek?
Két fiatal mindent megtenne azért, hogy megvédjék, ami számukra a legfontosabb.
Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.
Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén.
Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.
Talán igazuk van.
Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj megmenteniük a családjukat, és kideríteni az összes titkot a Cifra Palotában.
Az elsöprő sikerű Papír hercegnő és Megtört herceg folytatása.

Karakterek:
Az előző részek alatt már bőven volt időm megkedvelni a két főszereplőnket, így mostmár sokkal inkább maga a karakterfejlődés volt a kérdés, ami mint tudjuk a szappanoperáknak nem éppen nagy erőssége. Sajnos úgy érzem ez itt is igaz volt, bár volt egy meglepő rész számomra: Ella.
Sokaknak lehet ismerős a hirtelen kapott apa szituáció. Amikor elvált szülőknél hirtelen, már a gyerek idősebb korában toppan be egy apafigura, vagy éppen elkanászodott gyerekét próbálja megint csak hirtelen megnevelni a drága szülő, de ebben a korban már hiába.
Igazából egy tök érdekes szituáció és kíváncsi is voltam mit fog kezdeni a másikkal Steve és Ella, de baromira meglepődtem, amikor Ella egszerűen elfogadta a helyzetet és mindennemű függetlenségét és vadságát feladta. Azt hittem csak úgy, mint már régebben is, legalább fenyegetőzik azzal, hogy elmenekül, vagy legalább egy picit jobban a sarkára áll. 
Emellett viszont maga Steve karaktere kifejezetten tetszett. Persze nem volt szimpatikus, de kézzel fogható volt a személyisége, az a "nem fogok felnőni soha" srác, aki borzalmas apa pett volna. (És végül is volt is.) Mégis olyan megszólalásai voltak, amiket imádtam és bár elsőnek nem találtam jó ötletnek az írónőktől, de végül azt hiszem egész jó volt az a bizonyos kis szentségtelenítés. Hisz élő emberből nem lehet szentet csinálni.
Ez nem teljesen így, de elhangzik a regényben és őszintén szólva a kedvenc idézetem lett, pedig mérhetetlenül utálom az idézeteket. (Egyszerűen ritka a tényleg jó, na meg folyton a hülye facebook és instagram oldalak ugranak be róla a tucatnyi motivációs és életváltoztatós szövegekkel. De vissza a könyvhöz.)
Dinah továbbra is egy utálatos dög, ugyanakkor a kötet végére sem éreztem úgy, jók vagyunk így. Igazából a teljes lezárás egy amolyan "Mi a franc történik itt?!" érzés volt, dehát minden jó, ha a vége jó. Márpedig jó féle kimenetelnek kell lennie, ha egyszer elbúcsúzunk a két főszereplőnktől. 

Sztori:
Miután ott folytatódik a sztori, ahol a Megtört herceg abbamaradt, így egészen gyorsan belecsöppenünk egy nyomozásba, azaz jön a folyamatos "Ki volt a tettes?" kérdés és ahogy haladunk előre a sztoriban mindig és egyre egyértelműbben egyetlen egy emberre mutatnak a nyomok: sokak kedvenc Royal fiújára.
Őszintén nem vagyok túlságosan otthon a krimi műfajában, így elég könnyen meg lehet téveszteni és könnyen fogadom a másoknak kliséseknek is tűnhető fordulatokat.
Viszont nem véletlenül nem olvasok nagyon a műfajban: Engem valahogy nem köt le és idegesít is picit, így sajnos a részemről ez egy kicsit a kárára is ment a könyvnek. Rosszul bírtam a folyamatos katyvaszt, huzavonát és hogy úgy éreztem sehova se halad a sztori, csak úgy toporgunk a szarságokban.
Ugyanakkor a karakterek szépen fejlődtek (a toporgás ellenére is) és voltak olyan fordulatok, amik mégérdekesebbé tették az amúgy is totál szappanopera hangulatú olvasmányt.
Továbbra is egyfajta bűnös élvezet ez a sorozat, és még annak ellenére is, hogy csak az utolsó oldalakon vették észre az írónők, hogy valahogy elő kéne készíteni a terepet a következő résznek, még így is úgy érzem, hogy lehet meg sem várom a magyar fordítst, hanem rárabolok már most a német vagy angol változatra, mert olvasni akarom.
Szóval vigyázat, ragadós, és ha nem is letehetetlen, de lehetetlen tőle elszakadni, ugyanakkor olvastatja magát, így egy hét alatt könnyen át lehet pörgetni mind a három eddig megjelent részt, utána pedig izgulni és szurkolni, hogy mikor jön a következő rész.
Oldalszám: 408
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Twisted Palace
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634574866
Elit start: 2018.10.23
Várható megjelenés: 2018.11.23
                                              


Nyereményjáték:
Végre itt a folytatás a Megtört herceg őrületes függővége után! Folytatódik Ella és a Royal család fordulatokban gazdag története, a rajongók óriási örömére. Erin Watt sorozatának harmadik része a Cifra palota címet kapta, és napokon belül megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál elit kiadásban. Tartsatok a blogturné 8 bloggerével és játszatok a három nyereménykönyv egyikéért, amit a kiadó ajánlott fel!

Melyik országé ez a palota? A kép és egy jellemző mondat alapján ki kell találnotok, melyik ország királyi, hercegi palotáját mutatjuk nektek! Ezután már csak be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába a megfejtést, és már esélyesek is vagytok a könyvek megnyerésére. 
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
77 ezer négyzetméter  a területe.
                                                 


a Rafflecopter giveaway
További állomások:
10.18. - Angelika blogja
10.20. - CBooks
10.22. - Sorok között
10.24. - Könyvvilág
10.26. - Ambivalentina
10.28. - Dreamworld
10.30. - Deszy könyvajánlója
Ar-themes Logo

Ar-themes

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése