Alec Benjamin || kávémelletti

Hazafelé jövet megfogalmazódott bennem egy haloványka kis ötlet. Ez nem túl meglepő, azt hiszem mindenkivel megesik, de történetesen nálam ez épp úgy alakult, hogy nagyon szerettem volna valami nem könyves témát érinteni a blogon, de nem igazán jött az ihlet, hogy hogyan is kéne, na meg merre indulnom. A zenei részt már sejtettem, de nem akartam újból top tizes listákat összeírni...
Igazából baromi nehéz, mert van, hogy az összes helyre legszívesebben ugyanazt az elődaót, sőt néha ugyanazt az egyetlen számot írnám be... Dehát akkor nem sok értelme lenne az egész cikknek. Éppen ezért gondoltam arra, hogy néha, ha éppen nagyon rákattanaok egy előadóra, írnék róla pár sort, megmutatnám a kedvenceimet tőle, pár kedvelt sorom tőle és ilyenek. 

Alec Benjaminra nemrégiben találtam rá, nem túl meglepő módon youtube-on, valamelyik nagyobb csatornán, mint a Chillhop Music, Koala Kontrol vagy az Ines K. Ha véletlenül nem ismeritek ezeket, akkor mindenképp ajánlom. Szuper, általában alig ismert számokat lehet kifogni, ráadásul általában elég nyugisak, szóval tanuláshoz és ilyesmikhez tökéletesek.

Visszatérve Alechez. 24 éves amerikai dalszerző és énekes, igen hiányos wikipédia szócikkel, szóval még igazán karrierje elején áll, még lemeze sem jelent meg. Viszont van jó pár száma, ami szerencsére Spotify-on is elérhető. (Ez nálam sokszor probléma, mert valahogy mindig megtalálom azokat a dalokat és előadókat, akik nincsenek fent rajta, így pedig nem is nagyon tudom őket hallgatni.)

Állítólag 10 évesen vett egy Eminem CD-t és innen indult az az álma, hogy ő is zenéljen. 
Személy szerint hamar a szívemhez nőtt, pedig általában rosszul bírom az ilyen gyermek hangú srácokat, márpedig Alec hangja kifejezetten lágy, vékony és kedves. Igazából nem tudom hogyan lehet kedves hangon énekelni, neki mégis határozottan megy. 
Az első szám, amit hallottam tőle, és azóta is a kedvencem, az "If we have each other". A háttértörténete számomra kifejezetten érdekes volt, hisz bár sejthető a szövegből is, de twitteren osztotta meg ténylegesen, hogy a dal Alec családjáról szól.

“This song is really special to me because I wrote it about my family and my sister, and I’ve never written a song that honest before. I hope other people can connect to it in their own way.”

"Ez a dal igazán különleges a számomra, mert a családomról és a nővéremről írtam és még soha nem írtam ennyire őszinte dalt ez előtt. Azt remélem, hogy az emberek kötődni tudnak majd hozzá."

Mint azt láthatjátok, nálam határozottan sikerült, egyszerűen nagyon bejön ez a tényleges őszinteség, hogy a dal nem valami szokásos szerelmi dráma, hanem egy rövid történet a családjáról, ami egyáltalán nem szokatlan, mindenki családjában előfodulhat és sokszor elő is fordul.
Nekem talán a kedvenc soraim a nővérével való kapcsolatáról írtak, hisz nekem is van egy öcsém, így valahogy könnyen a magaménak tudom érezni. 

The world's not perfect, but it's not that bad
If we got each other, and that's all we have
I will be your brother, and I'll hold your hand
You should know I'll be there for you

"A világ nem tökéletes, de nem is olyan rossz
Ha itt vagyunk egymásnak és ez minden, amink van
A testvéred leszek és fogni fogom a kezed
Tudd, hogy itt leszek neked"

Persze a többi számát is kifejezetten ajánlom, főleg inkább lányoknak... Valahogy a fiúknak ez túl érzelmes a próbálkozásaim alapján, de minden esetre én ajánlom a srácot, remélem nektek is bejön. ♥

Mit ajánlok tőle?
(A címre kattintva meg tudjátok hallgatni őket youtube-on.)
If we have each other Let me down slowly I built a friend



Ar-themes Logo

Ar-themes

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése