ISMERD MEG || TEETAKU

Srácok, hát újra itt, mégpedig egy iszonyatosan jóra sikeredett TeeTaku interjúval. Alig várom, hogy elolvassátok, de előtte még szeretnék pár felesleges szót ejteni, ha megengeditek...Szóval! Nem titkolt vágyam, hogy bemutassak nektek itthoni, megbízható és minőségi webshopokat, amelyek az igen kedvelt japán és koreai kultúrával foglalkoznak. Már volt hasonló interjú a blogon, akkor a Tamaishi Design mutatkozott be, hihetetlen jó egyedi pólókkal, és most ezt a vonalat folytatva, itt a TeeTaku, akiknél nemrég egy igen nagy verseny is volt, ahol a magyar rajzosok mérethették meg magukat és ennek a gyümölcse még pár napig látható és megrendelhető is, szóval nem árt sietni srácok. Na de, nem húzom tovább a szót, jöjjenek a kérdések és válaszok, avagy ismerjük meg a TeeTakut! 


Hogy jött az ötlet, hogy animés pólókkal foglalkozzatok?
Körülbelül 3 éve gyártunk egyedi pólókat és a csapat bővülésekor isteni szerencsével pont egy otaku kocka került be. Sajnos nem tudtuk kiélni a kreativitásunkat kiskutyás pólókkal, ezért akartunk valami jobbat. Mivel mindketten imádjuk az animéket elég gyorsan sikerült eldönteni mihez kezdjünk a “fölösleges” energiánkkal.

Valami nagyon exkluzív infót elárulnátok magatokról? Mióta animéztek, kik állnak a Teetaku mögött? c:
Ketten vagyunk név szerint Levi és Eli, ja illetve “Epi-sama” a pólónyomtatónk.
Én körülbelül 2008-ban kezdtem el animézni amikor rákattantam a Narutóra és nem mentem napfényre 1 hétig. Talán érdekesebb "funfact" rólam, hogy minden ebédszünetben valamilyen éppen kedvenc animét nézek és minden második héten sushi-szerdát tartunk. Es nagyon ideges vagyok, ha a várva várt csütörtöki Narutós ebédemet elrontja egy filler… A legdurvább "funfact" talán mégis az hogy egy szerencsétlen pálcikaembert se tudok lerajzolni, ebben kb. egy 2 éves gyerek szintjén állok.
Elinél a rajongás a Yu-Gi-Oh!-nál kezdődött, amikor nem is tudta hogy mi az az anime (Pokemon, Inuyasha). De ebbe a világba 2007-ben esett bele amikor elkezdett Con-okra is járni. Eliről a fontosabb "funfact"-ek: A One Piece-t mindig instant ramennel nézi, lány létére nem igazán néz lányos animéket (fröcsögjön a vér :D) és rengeteg hobbit űz például: ékszereket, mindenféle BJD-s cuccokat készít és imád rajzolni.
De nem csak ketten vagyunk ám, hamarosan indul az Artist Partner programunk!

Mit jelent ez az Artist Partner dolog?
Mivel tudjuk milyen sok tehetséges rajzos van Magyarországon, szeretnénk bevonni őket a pólótervezésbe. Ha valaki bekerül partnernek az Ő pólótervei felkerülnek a webshopunkba és bárki megvásárolhatja őket. Az Artist Partnereknek minden pólóeladás után jutalékot fizetünk, így a szenvedélyével pénzt is tud keresni és persze rengeteg otaku-t tesz boldoggá. Mi pedig intézzük a többit (postázás, pólógyártás stb.) így csak a mintatervezéssel kell foglalkoznia.:)
Sajnos ez a lehetőség még korlátozott, de hamarosan bemutatjuk viszont az első művész partnereinket. Már nagyon várjuk.:)

Miért pont Teetaku? Hogy jött a névötlet?
Természetesen az elején napokig álmatlanul forgolódtunk, nem jött semmi. Fogtunk egy lapot, felírtunk rá az ABC betűit és kivágva próbáltuk egymás mellé rakosgatni, ami tetszett azt pedig felírtuk. Volt egy-két ígéretes pl.: Dattee vagy Fengu, de nem volt az igazi. Végül megpróbáltunk mindenféle szavakat összerakni, hátha. Így jött az Otaku és a Tee (mint póló) szó keresztezéséből a TeeTaku.

Iszonyatosan jó ötletnek tartottam a pólóversenyt, utólag pedig nagyon sajnálom, hogy nem jelentkeztem. Milyen tapasztalatokat gyűjtöttetek a verseny folyamán?
A pólóversenyt azért csináltuk, mert szerettünk volna sok művésznek lehetőséget adni a kibontakozásra és támogatni a munkájukat. Magyarországon ilyen versenyt tudtunkkal más még nem csinált, szóval meg akartuk mutatni hogy komolyan gondoljuk ezt az egészet. :)
A verseny elején nagyon izgultunk, hogy lesz-e egyáltalán nevező. Ezért már 10-20 jelentkezőnek is örültünk volna. Végül hihetetlenül meglepődtünk, hogy összesen 104 jobbnál jobb nevezés érkezett.
Rengeteget tanultunk, sokan jeleztek vissza hogy kifejezetten tetszett a folyamatos és őszinte kommunikációnk. Ez mindenképpen így marad később is! Fontos új tapasztalat, hogy sok időt kell hagyni a nevezési szakasznál, habár a halogatósok úgyis csak az utolsó percben küldik el. :D Azt vettük észre, hogy a művészek nem szeretik a szavazásos versenyt (ezért is voltak zsűris díjak), a szavazók viszont szeretik a művészek munkáját és szeretnek szavazni rá. :D
A legjobb a versenyben mégis az volt, hogy rengeteg tehetséges alkotót ismertünk meg.

Várható-e még ilyen vagy ehhez hasonló pályázat/verseny tőletek? c:
Igen, már tervezés alatt van. Viszont a következő hetekben a legfontosabb feladatunk az Artist Partnerek megismertetése lesz. Sok idő és energia egy ilyen verseny, ezért konkrét időpontot még nem merünk mondani.

Melyik minta a ti kedvencetek és melyik a vásárlóké?
A vásárlók kedvence idáig Lindako “Thug Life Kaneki”-je. Nekem a személyes kedvencem talán TridentFreak “Tentancles” mintája, Elié pedig Mizuno “Három kicsi Totoro”-ja. De nagyon nehéz konkrétan egy mintát kiválasztani mert annyi szuper van közöttük.

Végül pedig milyennek találtátok az idei nyári Mondocont?
Nekem a második Con-om volt, tehát még új vagyok ebben, de nagyon tetszett. Kivéve a meleget és sushi-hoz sorban állást. Eli a programokon sajnos nem volt, de rengeteg Bubu teát ivott. Általánosságban a Con-okkal kapcsolatban a legjobb, hogy mindenki kedves és családias a hangulat. :)

Ha megjött a kedvetek szétnézni a TeeTaku webshopján, akkor IDE kattintva, meg is tehetitek, illetve a facebook oldaluk is folyamatosan pörög, érdemes lájkolni! c: 
Ar-themes Logo

Ar-themes

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése