A NYÁRI SZEZON 2015 || ANIME #2

Nos srácok az előző bejegyzés sikerén felbuzdulva, íme itt hozom a folytatást, az idei nyári szezonos animék első részes rövid véleményét. ...

Nos srácok az előző bejegyzés sikerén felbuzdulva, íme itt hozom a folytatást, az idei nyári szezonos animék első részes rövid véleményét. c: Igazából ezen kívül még egy ötös csomagot terveztem be, utána pedig szeretnék áttérni az őszi felhozatalra, mert hát láttátok már mik kapnak folytatást? K project, Noragami, Owari no Seraph és további számomra igen kedves darabok. c: Na de, kezdjük is a posztot, különben sose végzünk vele. c:
((Ha még nem olvastad az első részt: KATT!))


Az első anime egész sok hypeot kapott már megjelenése előtt a különböző animés csoportokban. Kétség kívül egy igen érdekes elképzelés, történet próbál megvalósulni a 24 részben, bár az első rész még elég zavaros. Ez a darab nem más, mint a Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakeri. Főhősünk egy egész fiatal otaku férfi, aki a történet kezdetekor is épp egy valamilyen ehhez kapcsolható rendezvényre igyekszik. Ekkor veszi észre a kaput, ami Tokyo egy utcájában tör a felszínre teljesen random módon, és a belőle kiáramló furcsa lényeket. Megkezdődik a mészárlás és a pánik, és ekkor főhősünk hősies módon kezdi védelmezni embertársait és próbál fellépni a behatoló furcsa szerzetek ellen. Miután az első rész egy teljes felvezetés, így azt hiszem nem rontom el senki napját azzal, hogy ha elárulom, hogy ezután kitüntetik bátorságáért, majd pár évre rá egy különleges osztag tagjaként átküldik a kapu másik oldalára, amit addig eltorlaszolnak. Összességében tehát ahhoz, hogy pontosabb véleményt tudjak kifejteni erről az alkotásról tovább kellene néznem, és én amondó vagyok, ez meg is fog történni, mert ugyan miért is ne? Fegyverek és a reális világ a mágia és fantasy birodalom ellen. c:
AnimeAddicts adatlap || Első rész felirattal 

Második darabnak itt egy olyan anime, ami a leírásból egyáltalán nem fogott meg, de ahogy elkezdtem nézni az első részt, egyszerűen beszippantott, bár a maga könnyed, vicces és furcsa módján. Ez a Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai. Az egész történet egy olyan japánban játszódik, ahol mindenféle perverzség és ehhez köthető dolog betiltott. Aki mégis mondjuk pornómagazinokat lapozgatna, arra lecsapnak és ha jól emlékszem megölik a fejesek. Mindenki köteles viselni egy nyakörvet (akárcsak a Battle Royale-ban), amiben feltételezem egy mikrofon van, ez pedig érzékeli a nem megfelelő beszédet és egyebeket. A főhősünk egy egyszerű gimnazista fiú, aki egy metróállomáson összefut a várost és talán az egész országot rettegésben tartó lánnyal, akit Kék Tundraként ismer a nagyközönség. Természetesen nem lenne igazi a történet, ha végül nem kerülne ez a két szereplő közelebbi kapcsolatba... Azt hiszem nem is érdemes erről a darabról több szót ejteni, egyszerűen mindenkinek csak ajánlani tudom, ha egy tényleg jó vígjátékot keres az ember fia vagy lánya és nem riad vissza ez enyhébb ecchitől.
Anime Addicts adatlap || Első rész felirattal 

A következő anime mellett ha akartam volna, se tudtam volna észrevétlenül elmenni. Valahogy kísértetiesen mindenhol megtalál, és ez a darab nem más, mint a Charlotte. Történetünk főhőse ismét egy fiatal gimnazista fiú, aki különleges erő birtokában van. Kb 5 másodpercig képes elhagyni önmagát és valaki másnak a teste fölött átvenni az irányítást, ezzel pedig igen sok mindent meg tud könnyíteni az életében, mint például a barátnő szerzést, vagy éppen a dolgozatokat. Persze az egész történet már így is épp elég érdekes lenne, de azért még fölbukkan két másik ilyen képességes arc, akik "megbüntetik" a csoda-mutatványa nem megfelelő használatáért és átiratkoztatják a saját sulijukba, ami külön az ilyen furcsa alakoknak lett létrehozva. Ezt a rövid sztorit kapjuk meg rögtön az első részben, és hát nem igazán tudok mit mondani. Attól függetlenül, hogy az egész szép és jó, számomra kiszámítható és unalmas. Azt hiszem a második részt még megnézem, hátha, de nem fűzök hozzá nagy reményeket.
Anime Addicts adatlap || Első rész felirattal

A negyedik anime azt hiszem ezen lista  Chaos Dragon: Sekiryuu Senyaku-ja, tehát bár nincs vele különösebben semmi baj, egyszerűen annyira nem fogja meg az embert, hogy nincs értelme nézni, legalábbis számomra. Ez a darab pedig nem más, mint a Rokka no Yuusha. A történetről röviden: Létezik egy világ ahol megadott időközönként gonosz szellemek ostromolják a népet, ám a végzet istene kiválaszt hat hőst, akik megmentik a népet, a világot és újra visszaverik a gonosz szellemek támadását. Természetesen az elejétől kezdve sejthetjük, hogy főhősünk egy, a kiválasztottak közül, de mégis számomra olyan fájdalmasan buta és naiv karakter, hogy fájt nézni. Az egész olyan hihetetlenül kiszámítható, semmi fordulat nem volt az első részben, majdhogynem úgy éreztem a készítők hülyének nézik a nézőket. Szóval röviden és tömören, nekem nem jött be és nem is tervezek neki még egy esélyt adni. Viszont! Pozitívuma, hogy a képi világára egyáltalán nem lehet panasz. Kifejezetten gyönyörű számomra.
Anime Addicts adatlap || Első rész felirattal 

Végül pedig itt az az anime, amit talán a legjobban vártam a nyári szezonból. Mint tudjátok, oda vagyok a Sword Art Online-ért, így nem is csoda, hogy felcsillant a szemem, amikor megtudtam, hogy kihoznak egy egészen ehhez hasonló, játékban ragadós darabot a nyáron. A darab címe pedig Overlord.  A történet röviden annyi, hogy főszereplőnk kedvenc online játékát leállítják, de ő az utolsó másodpercig a játékban szeretne maradni. Ez meg is történik, de amint leállítják a játékot, ő nem tér vissza a valós világba. Ott ragad és egyszer csak azon kapja magát, hogy NPC-kel beszélget, akik urukként tisztelik. Az egész első rész hihetetlen mód borongós és nyomott hangulatot generáló, egyáltalán nem egy vidám darab, de azt hiszem én továbbra is kíváncsian várom, hogy mit hoznak ki ebből a sztoriból, mert az eddigiekből nem az jött le, hogy főhősünk ki szeretne szabadulni, így viszont fogalmam sincs, mi a cél,hova akar fejlődni a történet. Ettől függetlenül a második részt még biztos, hogy megnézem, és valamennyire ajánlom nektek is, főleg ha valaki épp nagyon SAO lázban ég.
Anime Addicts adatlap || Első rész felirattal

Nagyjából ennyi lett volna részemről a nyári szezon firtatása, talán még egy rövid kiegészítő bejegyzés ki fog még kerülni a héten, de most már inkább elkezdenék az őszi felhozatallal foglalkozni (Owari no Seraph 2. évad gyerekek *-*). Remélem tetszett nektek ez a rövidke két részes sorozat, és remélem találtatok valami kedvetekre valót. c:  Én jelen pillanatban betegen nyomom az ágyat, hihetetlenül ügyesen sikerült így az utolsó hétre lebetegednem, de azért valami Back To School bejegyzést még összehozok mindenképp!
Az első nyári szezonos beszámolót egyébként itt találjátok.

You Might Also Like

2 komment

  1. Animékkel még mindig teljesen elvagyok maradva. T-T Azóta sem fejeztem be a Love! Live! második évadát, pedig basszus 3 rész már csak belőle. xDD
    Az Overlorddal pont a napokban találkoztam egy barátnőm által, aki őszi conra készül cosplay-jel belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ejnye!~ :'D Mondjuk én a Free! második évadánál játszottam el, hogy kb 3-4 hónap késéssel sikerült az utolsó részt megnéznem, mert valahogy addig nem tudtam rávenni magam. c:
      Hmm Overlordból cp... :D menő lehet.

      Törlés