.zabpehely nélküli zabpelyhes süti || tojás- és tejmentes süti

Tudjátok a legtöbb keksz amiből az ember könnyen ki tudja hagyni a tojást, zabpelyhes. Igen egyszerű a magyarázata, ugyanis a méz és a zabp...

Tudjátok a legtöbb keksz amiből az ember könnyen ki tudja hagyni a tojást, zabpelyhes. Igen egyszerű a magyarázata, ugyanis a méz és a zabpehely egyvelege igen jól össze tudja tartani a kekszet, így a tojást el tudjuk könnyűszerrel hagyni. Ez mind szép és jó, az egyetlen probléma, hogy én még a zabra is érzékeny vagyok, így könnyű és egyszerű megoldásként kukoricapehellyel pótoltam ezt a hozzávalót. Persze attól még, hogy mindkettő nevében ott van a "pehely" szó, mind két anyag más, így kicsit mindenből kevesebb vagy több kellett, de miután sose dolgozunk pontosan ugyanabból a hozzávalókból és más-más az ízlésünk, így úgy gondolom, hogy nagyon ritka az a helyzet, hogy a recepteket teljes pontossággal kéne használni. c: 
Hozzávalók: 
~ 15 dkg finomliszt
~ 13 dkg kukoricapehely / 15 dkg zabpehely
~ 15 dkg cukor
~ 10 dkg kókuszzsír / 12,5 dkg vaj
~ 5 dkg kókuszreszelék
~ 3 ek méz
~ 1 tk szódabikarbóna
A száraz hozzávalókat összekeverjük, illetve a kókuszzsírt és a mézet egy külön tálban összeolvasztjuk. Egy másik edényben forró vízben feloldjuk a szódabikarbónát, majd a löttyöt hozzáadjuk a kókuszzsíros-mézes tálhoz. 
Ezután a két edény tartalmát összeöntjük és elkeverjük. Az összeálló tésztából diónyi/ teáskanálnyi gombócokat kanalazunk ki és kis gömbökként az előkészített sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A távolságnak nem kell túlontúl nagynak lennie, hisz annyira nem folyik szét a keksz a sütés alatt, viszont érdemes lenyomogatni a kis gombócok tetejét. 
 Ha mindennel készen vagyunk, akkor 180 fokon, előmelegített sütőben süssük 8-10 percig, utána pedig hagyjuk kihűlni és próbáljuk elhessegetni az édesszájú családtagokat. c: 
Remélem tetszett nektek a süti, én biztosíthatok róla mindenkit, hogy extra finom! ^^ 

You Might Also Like

0 komment