.TOP 3 || kedvenc japán bandáim

Bár elismerem, hihetetlen nagy hibám, hogy nem tudom különösebben megszeretni a The Gazette zenéjét, azt hiszem ezzel nem csak én vagyok íg...

Bár elismerem, hihetetlen nagy hibám, hogy nem tudom különösebben megszeretni a The Gazette zenéjét, azt hiszem ezzel nem csak én vagyok így, viszont épp ezért íródik ez a cikk, hogy a japán rockzene amolyan másik oldalára is rávilágítson, mégpedig az én 3 nagy kedvencemre. 
Mert alapvetően, ha megkérdezel bárkit egy Conon, hogy ugyan már mondjon pár j-rock együttest, biztos, hogy a Gazetto lesz az egyik az első háromból. Persze, most megkövezhettek, hogy miért pont őket mondom példaként, főleg, hogy visual kei bandáról van szó, de mégis számomra a vk sokkal inkább a j-rock alfaja, mint különálló zenei irányzat, műfaj. 

Alapvetően számomra (aki az angolok valahogy erőteljesebb, rágósabb kiejtésére hangolódott) nehéz elfogadni, megszeretni egy-egy ilyen igaz egész mély férfihangot, ami cseng és üdítő a számokban. Ettől függetlenül kétség kívül jó zene.
Na de az én kedvenceim, szépen időrendi sorrendben (majdnem):

One Ok Rock


Először is muszáj leszögeznem, hogy Yamashita Toru, a gitáros feleségül fog venni. Szóval igen, kifejezetten kedvelem az egész zenekart, mert őrültek és őrült zenét csinálnak. Egyszerű, kellemes dallamos rock, gyönyörű hangú énekessel. Őszintén nem mondanám, hogy bármiben is hihetetlenül különlegesek. Nincsenek a számaikban fület gyönyörködtető gitárszólók, semmi igazán bonyolult, a szövegeik se túlságosan elgondolkodtatók (ettől függetlenül vannak kivételek!), viszont az ő történetük is pont ilyen, csak csinálják. Csak zenélnek, mert szeretik ezt csinálni és csak így, ebből szép lassan idáig eljutottak, hogy a szomszédban (Ausztria) már koncerteztek is....:)
A legutolsó lemezüket őszintén megmondom nem igazán tudtam megszeretni. Valahogy minden rockbanda kísérletezget most a techno/dubstep effektekkel, pedig nagyon-nagyon nem kéne. Szomorú... Minden esetre ajánlom figyelmetekbe ezt a négy idióta srácot.



SiM


Bár őszintén őket előbb megismertem, mint az OOR-t, eleinte nem igazán szerettem a zenéjüket, valahogy túl kemény volt, túlságosan dühös és hörgős.
A jó hír, hogy ma már nem telik el nap, hogy a Blah blah blah, vagy a Who's next című számukat meg ne hallgattam volna. Kifejezetten tudom ajánlani a japán zene férfiasságában kételkedő nyugati rocker arcoknak, bár fricska vagy csak saját magam égése, hogy az énekes srác rendszeresen kifesti a körmét (persze szigorúan CSAK feketére).
A zenéjükben sokszor használnak torzításokat és jellemző rájuk a folytonos hangulatváltozás, számomra ezért is zseniálisak. No meg egy zűrös nap után hazafele hihetetlen feszültséglevezető egy kis édes hörgés-üvöltés kombót hallgatni, természetesen aranyos zenei aláfestéssel.



coldrain



Őket találtam meg legutoljára, illetve pontosabban legkésőbb, teljesen pontosan a múlt héten. Őszintén, azóta rájuk vagyok kattanva. (Részben annak is köszönhető, hogy most a basszerost szemeltem ki magamnak.)
Ők pontosan számomra a fönti két banda tökéletes keveréke. Dallamos, kellemes rock zene, de benne van az a durvaság, az z erő ami a SiM-et olyan kiemelkedővé teszi azt hiszem a japán rockzenében.
Mert az egy dolog ugye, hogy az ember tud hörögni, sikítani, ordítani, de hogy ezt kellemes legyen hallgatni... Na ez nagy tudomány azt hiszem. 
Szóval ha a fönti kettő pont két véglet volt nektek, akkor mindenképp őket ajánlanám.


Persze rajtuk kívül többeket is hallgatok, például Miyavi, The Oral Cigarettes, My First Story, Alexandros, Adams....c: Nektek kik a kedvenceitek? Ismertétek eddig is ezeket a bandákat? Hogy tetszenek? 

You Might Also Like

10 komment

  1. Miyavi :) egyik. Az első koncerten volt őt szerencsém látni és megtapizni :'D ajj de jó is volt. Mármint a koncert.
    A legnagyobb kedvenceim a D'espairesray akik sajnos feloszlottak, és a legjobb koncert élményemet is ők adták. Aztán: AnCafé,Sug.Liz,Gazette,Dir En Grey...meg kismillió zenekart feltudnék sorolni, de akkor sose lesz vége a kommentnek :'D de anime openingeket is kedvelek: Nigthmare, Maximum The Hormone, Yui, Stereopony...stb

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még tavaly februárban volt Mo.-n nem? :3 Arra a koncertre úgy mentem volna, de akkoriban (igen, egy kicsit több, mint egy éve) még kicsinek számítottam, így szóba se jöhetett, hogy én így iskola időben koncertre menjek. :'D
      Sajnos csak párakat ismerek a felsoroltak közül, de azért a Gazette, Dir En Grey, Sug, AnCafé és Yui nekem is megvan. c:

      Törlés
    2. 2009 októberében volt itt először azt hiszem. A Pecsában :)
      A Girugamesh-t kihagytam :D :D véletlen.
      Na igen, én is 18 voltam mikor először volt itt...vagy 19...basszus de rohadt öreg vagyok :D :D

      Törlés
    3. dehogy vagy :D én vagyok itt a túl fiatal c:

      Törlés
  2. Az összes nagy kedvencem, mostanában mindig a SiM Killing me-vel vagy a Fallen idols-al keudem a zenelistámat. Imádom még Nanonak és Gacktnak a hangját, de zenekarok közül a Swanky Dank, Girugamesh, P.t.P amit még nagyon csípek. Na meg van egy-két j-pop és k-pop banda is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a a Who's Next és a Blah blah blah a kedvencem... bár elsőnek a Killing me-t hallottam és a Rosso&Dry miatt kattantam rájuk. J-pop-ból igen analfabéta vagyok, be kell, hogy valljam, de a k-popban nagyon is ott vagyok ;D
      ((Egyébként a P.t.P nem tudom, hogy maradhatott le a listáról :'D ))

      Törlés
  3. Ha már kedvenc jrock banda, akkor nekem az X-Japan marad mindig a favorit. Nem csak azért, mert ők honosították meg a jrock műfaját, hanem mert valami olyan zenét sikerült nekik csinálni, ami még ma is hatással van az emberekre.

    Akiket viszont nem bírok hallgatni, azok Gackt, Miyavi és a The GazettE. Bocsi fanok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szánom bűnöm, de még nem igazán sikerült utánuk néznem (persze névről ismerem őket), viszont Miyaviról és a többiekről szólva, kinek a pap, kinek a papné! ;)

      Törlés
  4. Imádom a fentieket, nagyjából ilyen sorrendben, bár a SiM és a coldrain között nem tudok dönteni.^^' Az OOR már nagyon régóta favorit nálam, szerintem igenis van egy egyedi hangzásuk, persze nyilván nem összehasonlítható mondjuk a SiM-ével, de akkor is v-v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen van.... volt. Számomra kezd megszűnni, ahogy egyre inkább amerikaiasodnak. :c
      Minden esetre remélem egyszer csak újra önmagukká válnak, úgy mint régen!
      Hmm... én őszintén csak az OOR-t tudom kiemelni, hiszen már nagyon régóta hallgatom őket, míg a másik két bandát nem... Viszont más stílus, más hangzás, nehéz miben összemérni őket, hisz van amiben az egyik, van amiben a másik a jobb. c:

      Törlés