.the wolf children ame and yuki || MUSZÁJ MEGNÉZNED

Őszintén nem hittem volna, hogy a blog egyszer ennyire elkanyarodik az eredeti téma-elképzeléseimtől, de tudjátok mit srácok? Ez vagyok iga...

Őszintén nem hittem volna, hogy a blog egyszer ennyire elkanyarodik az eredeti téma-elképzeléseimtől, de tudjátok mit srácok? Ez vagyok igazán én és bár ez igen klisésen hangzik (ó, de még mennyire), sajnos ez a nagy igazság (mintha valami szar drámából idézgetnék, üssetek le légyszíves.)

Szóval már egy jó ideje tartogatom ajánlásra ezt a filmet, mert hát igen, eljutottunk idáig, hogy én, akinek majdhogynem kín-szenvedés hosszabb ideig egy filmet bámulni, ajánlani fog nektek valamit, amit muszáj, hogy megnézzetek, mert hát jó és én is kibírtam... ez már jelent valamit nem gondoljátok?
Megnyugtatás, vagy éppen elriasztás képpen viszont muszáj leszögeznem, hogy egy animéről van szó. Na most akkor hogy is van ez?
Pár bejegyzésemben részleteztem már, hogy az igen megtévesztő Naruto és társain kívül vannak még a műfajban érdekességek és az ilyesmi filmek is, mint a The Wolf Children Ame and Yuki.
Őszintén ez a mű számomra a legjobb fegyver a komolyabb emberek meggyőzésére. Itt gondolok a szülőkre, azokra az idősebbekre, akik teljesen elszakadtak már szinte a kreativitásuktól, a képzeletüktől... de talán a legjobb, ha gyermekesek.
Hisz ez a film is, Yukiról és Améról, az édesanyjukról és az ő furcsa életükről szól, a családról, a gyermeknevelésről és mindenről aminek a filmbeli tartalma egyenesen arányos az elhasznált papírzsepikkel. (Én nem sírtam, csak anyu!!)

Én elsőnek egy amv-ben találkoztam ezzel a művel, ami a képi világa által egyből levett a lábamról, szóval gyorsan le is töltöttem... majd elkezdtem nézni. A videót a későbbiekben belinkelem, viszont csak az első egy perc amit ajánlok megnézni, a továbbiak tömören a cselekményről szólnak, annak meg ugye semmi értelme, hogy a végkimenetel tudatában próbáljuk végigizgulni a filmet. Persze, én többször is láttam és számomra mindig ugyanolyan izgalmas és hatásos volt, de ez más. c:

Na de, amire ki szerettem volna lyukadni, hogy igen, a wolf, mint farkas, pontosabban mint vérfarkas jelenik meg. Nekem volt egy enyha "tvájlájtos" beütésem az elején, DE -és itt tényleg egy hatalmas és eget rengető de áll- csak az elején, utána viszont erősen ível egy értelmes, érzelmekkel teli kissé családi filmé a dolog, szóval senkinek eszébe ne jusson e miatt abbahagyni.
Most, hogy kellően elmondtam mindent, csak a tartalmat nem, talán mesélhetnék magáról Yukiról és Améról... vagyis először csak Hanaról.
Hanat egyetemista évei végefele ismerhetjük meg, ekkor találkozik ugyanis egy rejtélyes sráccal, aki néha csak úgy random beül az előadásokra. Egyre jobban megismerik egymást... majd igen, kiderül a srácról, hogy vérfarkas, de Hanat ez nem érdekli és így születik meg Yuki, majd Ame.
Egy apró csavarral, de mégis végigkövethetjük az életüket évről évre és bár én se vagyok sokkal idősebb a végén náluk, de a saját életemben is rengeteg ismerős dolgot fedeztem föl, így a film hatására visszatekintve.

Lényeg a lényeg én mindenképpen CSAK ajánlani tudom, szerintem szülők meggyőzésére az animékkel kapcsolatban tökéletes, illetve csak úgy egyéni szórakozásra is. Nekem kétség kívül a kedvencem bármilyen téren is. c:
Let me introduce you to the most heart wrenchingly cute movie in the universe. Person, meet Wolf Children.I leave you to scour the internet for a link.

Na de linkek: 

You Might Also Like

6 komment

  1. Jajj, ez én is elraktam, hogy majd egyszer megnézem. Igazából még azóta is a majd és az egyszer kategóriába van. :DD
    Amúgy szerintem tök jó, hogy írsz ilyenekről is..én nagyon szeretem olvasni..meglepő. xD
    Én most legutóbb a conról írtam~

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp muszáj megnézned!! :'DD
      ^-^Örülök, ha tetszik... most valahogy egy elég japános hét jött össze.:)
      Jaj rohanok olvasni! ;)

      Törlés
  2. Már régóta szemezek ezzel a movie-val, és az ajánló megerősített, hogy meg KELL néznem. Szerintem majd levadászom valahonnan, vagy online megnézem. Szeretem a jól megcsinált filmeket, legyen az rajzolt, vagy élőszereplős.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor azt hiszem nem mondok újat, ha most is csak annyit tudok idefirkantani, hogy MUSZÁJ megnézni... ha más nem, akkor csak azért, hogy utána igazad adhass nekem, vagy épp elmondd, hogy legközelebb nem fogsz nekem hinni :'D
      Animeaddicts-on feliratosan és iszonyatosan jó minőségben van fönt online/letölthető :) Nekem is onnan van meg, 3 giga, de ezért a filmért, számomra megéri. :)

      Törlés
    2. Online megtaláltam angol felirattal (magyar feliratost nem szoktam nézni), szóval majd rácuppanok, amint lesz annyi időm, hogy movie-t is nézzek.

      Törlés
    3. c: majd mesélj mindenképp, hogy hogy tetszett!

      Törlés