Hogyan tegyük barátainkat otakuvá?

Először is leszögezném, hogy az otaku nem minden esetben jelent jót, sőt. Japánban konkrétan a "megszállottal" egyenlő, tudjátok ...

Először is leszögezném, hogy az otaku nem minden esetben jelent jót, sőt. Japánban konkrétan a "megszállottal" egyenlő, tudjátok aki éjt nappallá téve animéket néz és ezer megy egy figura díszeleg a polcán és így tovább, viszont itthon kifejezetten "pozitív", úgymond az animések gyűjtőneve. 

Amikor az ember belekerül ebbe az egészbe, először persze el van ragadtatva, nézi az animéket dögivel, belép pár facebookos csoportba.. de aztán visszakerül a csúnya valóságba és rájön, hogy alig van valaki akivel meg tudná az élményeit beszélni. Ekkor jönnek az elkeseredett próbálkozások a barátoknál, hogy hátha, valamelyikük rákap az egész ízére, de többnyire nem szokott nagyon összejönni.
Az embereknek van egy alap fenntartása az egész ellen. Az animéket csak gyerekek nézik, hisz rajzfilm, az egész tök gyerekes és a Pokémonból illetve Narutoból szerzett ismereteik alapján tudják, hogy idétlen ordítások sorozata az egész.(Megjegyzem, tényleg szeretnek értelmetlenül visongani.) 
Szóval tényleg nem valami tök egyszerű dolog valakiből hős otakutársat faragni, de nem lehetetlen. 

Szóval itt egy pár tanács meg ilyesmi, hogy hogyan is csináljunk otakukat barátainkat. Akármilyen furcsán is hangzik, talán ott lehet legkönnyebben megfogni őket, amit ők legjobb okuknak tartanak, hogy miért nem.
- Te is szeretted kicsiként a Narutot/Sailor Moont/Pokémont/Caleido Start nem? - és erre jön a válasz, hogy "persze, de az régen volt, ma már gyerekesnek érzem...". Viszont nem szeretnél néha megint kiskölyök lenni? Nem vagy soha olyan fáradt, hogy csak néznél ki a fejedből? A legtöbben ugye ilyenkor leülnek tv-zni vagy megnéznek valami sorozatot. De akár hiszitek akár nem, az anime nem áll olyan messze egy sorozattól se. Ugyanúgy várnod kell a részeket, az évadokat, csak talán sokkal több belőle a jó, sőt remek, mint az élőszereplős sorozatokból.
Általában egy ilyen mondatokból kiindult beszélgetés vége, hogy oké belenézek még egyszer a régi kedvenceimbe, nosztalgiázok kicsit... Aztán meglátjuk mi lesz. 

I know about a 1/3 of the characters in the picture :)Ez amolyan finom kezdés, nem úgy mint a folyamatos érvelés az animézés mellett, aminek a végén általában a következő mondat hangzik el: Oké, akkor mutass egy olyat amitől hátast dobok.
Ilyenkor érdemes egy rövidebbet 12-13 részest választani, egyszerűbb történettel (jó grafikával). Általában a rajzolásfontosabb az embereknek az elején, mint a maga a sztori, ezért talán a fiatalabb animéket ajánlatos leginkább választani. 

Persze sajnos az is előfordulhat, hogy a drága barátunk egyáltalán nem vevő az egészre és ki is jelenti, hogy őt bizony teljes mértékben hidegen hagyja az egész. Az ilyet általában jobb hagyni, hogy a tömeg (a megtérített barátaink) hatására próbáljon szerencsét ő is a dologgal. Haha. 

Ha megvannak az első végigizgult animék, akkor talán a legjobb következőnek a túl hype-oltakat a kezdőink kezébe adni. Gondolok itt az Attack on Titan-re, Sword Art Online-ra....Tokyo Ghoul.
A lányoknak érdemes bishis (bishuen) animéket a kezükbe nyomni, hisz a helyes/aranyos pasik látványa, már csak a Hollistertől is tudjuk, hogy igen kedvező.
Végül pedig jöhet az animeaddicts-ra való felregisztrálás, az első közös Con tervezése, illetve lassanként a saját kedvenceinket is a kezükbe adhatjuk. 

Külön meg szeretném még említeni a szülőket is. Hisz többnyire ők se nézik jó szemmel a több órás gép előtt való gubbasztást és értelmetlen visongások sokaságát. Őket én a Yuki és Ame: a farkasgyerekek című animefilmmel tudtam meggyőzni, hogy ez is csak egy filmművészeti ág, ha nem több. 

Végezetül pedig pár kedvencem, ami a kezdőknek is jó lehet (meg nektek is drága otaku barátaim, ha még véletlenül nem láttátok): 


K Project (legnagyobb kedvencem)

No Game No Life

Kuroko no Basuke (én ezzel kezdtem)

Into the Forest of Fireflies' Light(film)
Btooom!
The Wolf Children Ame and Yuki (film)
Free! (lányoknak)
Attack on Titan
Sword Art Online
Another
Death Parade
No. 6
Noragami


The Girl Who Leapt Through Time (film)
I thought this said "I just wanna go home and watch Annie" and I laughed at how random that was, when I reread it I was very disappointed that it didn't actually say that. :(
Köszöntök mindenkit a másik oldalon! ^-^


You Might Also Like

10 komment

  1. Én is szeretem az animét! :)

    VálaszTörlés
  2. Na szóval, most egy litániát fogok írni...
    Először is fangörcsöt kaptam (asdfghjkl *w*) *vinnyog, tapsol, fetreng a földön* #egyszóvalelmebeteg
    Imádom az animés/japán posztjaidat. *w* (végre egy bloggeres animés lélektárs^^) Én is nagy rajongó vagyok (anime, manga, minden ami japán [azért a zenék nem annyira, de el vagyok velük]). ^3^
    Engem is az egyik barátnőm tett fanná, körülbelül ugyanezekkel a technikákkal, és én is vittem tovább az új osztálytársaimhoz. Nekem leginkább az jött be, hogy otakuvá tegyem (muhahahhahahhaa) a barátnőimet, hogy meséltem a yaoiról. :D És a seme és uke felállásról. :D Azóta, ha az osztályba a fiúk erőteljes buzulásba kezdenek, mindenki elkezdi, hogy: Szerinted melyik a seme és melyik az uke?
    Nekem is a legnagyobb kedvencem az a K project. *w* Na és persze a Free!, a Noragami, a Kuroko no basuke, és az Attack on Titan. Nem rég láttam az Ao Haru Ride-ot, ami szintén fel lett írva a favouritok listájára. *w* A No.6-ot és a Tokyo Ghoul-t szeretném megnézni a közeljövőben, mert már sok mindenkitől hallottam jó kritikát róluk.
    Barátnőmmel megyünk holnap Conra *hihetetlenül várja*. Te jössz Mondoconra? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ah, írtam egy kisregényt, erre kilépett a chrome... na sebaj, akkor még egyszer ^-^először is nagyon örülök, hogy akad itt még rajtam kívül más animés lélek is a blogger körökben :3
      A yaoi nálunk is ilyesmi bevett dolog, bár az én osztálytársaim nem igazán szerették eddig meg az animéket. :c Egyébként Homra pacsi!! *___*
      Az Ao Haru Ride-ot sokan ajánlották már, de én belekezdtem és valahogy nem jött be. :c
      Egyébként úgy volt, hogy megyek conra, sőt egész a mai napig reménykedtem, de senki nincs akivel menjek, egyedül meg nem tudom mennyi értelme lenne... :c szóval úgy néz ki a mostanit kihagyom. :/

      Törlés
    2. Ha akarsz, csapódhatsz hozzánk :D Igaz, hogy nem nagyon ismersz minket, és mi sem téged, de hát az írásod alapján jó fej vagy :DD
      Az egyik fiú osztálytársam rákeresett a wikipédián a két mágikus szóra. :DDDD Aztán felolvasta nekem, hogy ezt mondtam-e. :'DD
      Jajj a chrome nekem is szarakszik. >.< (hoppá, elnézést :c)

      Törlés
    3. Juj köszi :3 Nekem is nagyon szimpi vagy, de végül bartánőm vigasztalóan bevállalta, hogy eljön velem a Ferenciekre Bubble Teázni *___* de a nyárin mindenképp pacsizunk!! :))
      Én infón megnézettem a fiúkkal egy yaoi 2 részes animét, jaj már nem is tudom mi volt a címe, de jó beteg volt.
      (Két fiú osztálytársam pedig még a BOKU NO PICO-t is látta.... remélem érzed ennek a súlyát!)

      Törlés
  3. Jó magam nem is tudom már hogy kerültem anime közelbe. De egyetértek nekem sem volt nagyon olyan akivel erről dumálhattam volna. Mondjuk az ilyen túlzott rajongást sem kedvelem, mert sokszor sok mindent nem értek, mert magam nem akarok anime figurává válni, vagy kinőttem a túlzott fanságot. Egy lány barátnőm van aki nagy animés ő nagyon penge, csak néha már nála se tudtam követni a sok infot, de nagyon sokat tanultam tőle. Meg ott a kultúra is, a szentélyek amik mar túllépik az animék világát. No meg a zene. Nekem abszolút kedvenceim a Visual kei mindenféle formája. :) Conra már nem járok mert azt hiszem kinőttem. De amúgy többször voltam egyedül Conon és az a jó benne, hogy mégsem vagy egyedül:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ezért is akartam rögtön a poszt alatt tisztázni, az otaku konkrét fogalmát, mert speciel én nem tudok kb 4-5 résznél többet megnézni egy nap, így nem is tudok igazán ráfüggni a dologra, mégis megvannak a kedvenceim, meg úgymond benne vagyok a világában.
      Valahogy viszont én is átléptem már a normális szintet, hisz pl mindenképp szeretnék egyetemi éveim közül 1-et ott kint, Japánban tölteni... meg ilyesmik. Bár azt hiszem 16 életévemmel még nyugodtan álmodozhatok ilyenekről, nem? c:
      Juj engem amúgy valahogy a visual kei nagyon nem tudott megfogni :'D
      Legutóbb amúgy sok kifejezetten idős arcot is láttam conon, szóval nem tudom ki lehet e nőni, de ha te úgy gondolod...:)
      Egyszer majd kimegyek azt hiszem egyedül is... de akkor már remélhetőleg úgy, hogy pár bloggerrel/olvasóval le is tudjak pacsizni.:)))

      Törlés
  4. Nekem meggyőződésem, hogy vigyázni kell a bishuenekkel (csajoknak). Valakit kifejezetten elundorít az egésztől, mint pl. engem (első animém a Free! volt). Én olyan fajta vagyok, aki nem bírja a feltűnő pasikat, ráadásul nem is olyan romantikus az egész, sőt, mindenki odavan értük. Lehet hogy csak én vagyok ilyen, de ez az anime meghátráltatott kicsit. Ami engem fogott meg, az pl. a Sword art online, Naruto (és Shippuuden), Sakurasou no pet na kanojo...stb. Nehéz észrevenni az ilyen embereket mint én, de azt ajánlom, hogy olyan animét válasszunk annak (a csajnak) akit Otakuvá szeretnénk tenni, amiben a pasi(k) kevésbé/jobban a háttérben vannak. Így könnyebben rábeszélgetjük a barátnőinket az Animére. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ilyenről még életemben nem hallottam, de most, hogy mondod van kivétel, azt hiszem átgondolom a dolgot. c:
      A SAO kétség kívül egy olyan darab ami egyszerűen magával ragadja az embert, és bár sokan nem kedvelik, azt hiszem az újonnan érkezetteknek pont eléggé izgalmas, szerethető és jó minőségű. c:
      Mondjuk alapvetően a legtöbben azt mondják, hogy a lányoknak az Ao haru ride vagyis a szerelmes, romantikus animék a tökéletesek, ezzel meg én nem értek nagyon egyet c:

      Törlés