{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Kedvenc sorozat / Tv műsor

Szilvi most igazán nehéz feladatot adott, mivel egyszerre áll hozzám közel és mégis távol a sorozatozás. A tv műsorokról nem tudok nyilatko...

Szilvi most igazán nehéz feladatot adott, mivel egyszerre áll hozzám közel és mégis távol a sorozatozás. A tv műsorokról nem tudok nyilatkozni, egyszerűen felesleges médiaműfajnak tartom az egészet. 
Szóval akkor sorozatok, sorozatok, de mégis melyik a kedvencem? Dilemma, hisz ha azt kérdeznék, melyik a kedvenc animém, rögtön rávágnám, hogy a K project és nem érdekel, hogy mindenki szerint díszmaszlagba csomagolt semmi.... Én szeretem. Viszont az anime nem sorozat, így kénytelen leszek utána nézni, hogy mégis miket láttam. Jelen pillanatban a Trónok Harcát nézem, de nem mondanám kedvencemnek, mégis a szívemhez nőtt. Ott van még a régebbi Bones örületem is, illetve az American Horror Story első három évadja, amiket addig szerettem és néztem, amíg nem lett divatcucc, tudjátok az a fajta, mint az Iphone, a Pennyboard és az Eos gömbök. 

Szóval a hosszas bevezető után, végre eszembe jutott az a sorozat, aminek minden percéért odavoltam és igaz, csak az első 3 évadot láttam, de az első 2 külön említésre méltó. Ez pedig a Skins, természetesen a brit változata. Mint mondtam, én az első generációért vagyok oda, így inkább csak erről az első két évadról beszélnék.
Bizonyára sokatok ismeri ezt a hihetetlen pofás kis sorozatot. Sok oldalon láttam, hogy nézik illetve talán egy-két ajánlót is találtam... Lényeg a lényeg, hogy én is elkezdtem anno nézni.

Az egész sztori annyi, hogy adott egy adag gimnazista, akiknek zűrös az élete. Valahogy egymásra találnak, és barátok lesznek így 6-7-en. Az ő életüket mutatja be. Minden rész egy-egy személyé.
Tudni kell a sorozatról, hogy 2 évadonként változnak a szereplők, így kialakult 3 generáció, avagy 6 évad. Van még egy 7. amiről semmit se tudok, de most nem ez lesz a lényeg.

Első és második évad. Kezdeném azzal, hogy rosszul volt linkelve a video, így rögtön megnéztem a 4. részt kezdésnek. Enyhén semmit nem értettem az elején, de sebaj, nézzük. Miután vége lett, (rájöttem, hogy a negyediket néztem meg) rákerestem az elsőre és az elejétől végignéztem zsinórban a teljes első évadot. Nagyon tetszett, mert olyan "normális" volt. Nem keféltek körbe a szereplők és még fogjuk rá, egész hihető is volt. Reális. Nem voltak ilyen kínos pillanatok, mint amikor tudjátok, legszívesebben leüvöltenéd a szereplő fejét, hogy mi a rézharisnyát művelsz?! (Na, jó Sidnél néha talán előfordult, de tűrhetően volt lúzer.) 

A karakterek nagyon tetszettek, mert úgymond ki voltak dolgozva, meg volt az egyéniségük és a szerepük is, nem csak úgy lézengtek. Kedvencem Maxxie és Chris volt. Akiket legszívesebben tovább tekertem volna az a Cassie és Sid páros. Idegesítően bénák, nem a színészkedésben, hanem a karakterük.
Effyre már kíváncsi voltam, mert nagyon sok helyen lehetett hallani róla, olyan mintha ő lenne az egész sorozat visual-ja (értsd: erről a névről rögtön a sorozat jut az eszedbe, képviseli az egészet). Az elején egész szimpatikus volt, bár csak pár jelenetben szerepelt, és rögtön megértettem, mit bír benne mindenki annyira. Viszont, mikor eljött az ő ideje, a harmadik évad, már kezdett olyan taszító lenni számomra. Az évad végére már egyszerűen nem érdekelt.

No, de, a harmadik évadban új szereplőket kaptunk Effy mellé, és elbúcsúztunk a régi bagázstól. Az újak nem gimnazista végzősök voltak, hanem kis elsősök, így nekem kicsit furcsa volt, hogy szinte ugyanazt az élet szinvonalt tolják, mint elődeik, akik jó 4-5 évvel előrébb voltak náluk. (Bár gondolom, én nem haladok a korral.) 
Az új szereplők egész érdekesnek tűntek, de túl sok volt a lány, és így előre tudhattam, hogy ez már nem az én sorozatom lesz. Így is történt. Jöttek a remek körbekefélések, mindenki volt mindenkivel, mindenki megcsalt mindenkit...stb. Már nem tetszett az egész, így egyre ritkábban néztem új részt, és mára be is fejeztem. Már nem köt le, mert nem érdekel. Ezen felül, sokaknak tetszik, és van még egy generáció meg a 7. évad, amiről nem tudok nyilatkozni. Szóval egy próbát mindenképp megér! 
Ti ismeritek/nézitek/néztétek ezt a sorozatot? Egyébként én még az Agymenőket, a Dr. Csontot és pár koreai sorozatot szoktam még nézni.:) Ti mit? ^^

You Might Also Like

6 komment

  1. a Skinsről csak hallottam, de eddig nem nagyon néztem utána. :'DD
    az AHS engem elkerült, aztán divat lett, és csak azért sem néztem meg...múltkor rávettem magam a 3. évadra az brutál jó, meg az 1. évadra..az számomra az egyszer nézhető kategória.
    a Walking Dead amit tényleg nagyon szeretek. (szintén divatsorozat...)
    meg a Topmodell leszeket kezdtem el az első évadtól, de azt inkább a fotózás miatt, így nézve nekem elég hasznos, mert tényleg 'tanulok' belőle.

    az animék háza táján én most egy kicsit megrekedtem, valahogy semmi sem köt le. ><

    Nico.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindenképp ajánlanám a Skinst, (az első generációt), már csak azért is, mert a második generáció úgy fel lett fújva, hogy elrontották az egészet.:c Örülök, hogy te is ilyen, "divat lett, és csak azért se" ember vagy, engem az ilyen magszólalásaim miatt mindig hülyének néznek.)

      Most készülök pár animéről írni amiket mindenkinek látnia kell (akár animés akár nem) szóval remélem tudok majd ajánlani valami képernyő elé tapasztót! ^^

      Törlés
  2. Imádom a Skins, de csak az első két bandát, a harmadik szerintem szörnyű. Egyedül az a bajom vele, hogy depressziós leszek tőle, főleg, mert Effy típus vagyok kicsit. És persze ami Freddie-vel történt...annyira bőgtem, ő volt a legtökéletesebb pasi az egész sorozatban :( Még a hetedik évadot nem láttam, de már rég sort akarok keríteni rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én a Freddie előtti szerencsétlent fogtam ki magamnak (Christ), szóval pacsi.:)

      Törlés
  3. Az Agymenők néha nekem is becsúszik, bár mostanában már nem, meg a Dr. Csont is, de egyiket sem mondanám úgy kedvencnek :)
    /Amúgy én is animézek *--* :3 Nehéz ilyen embert találni ></

    VálaszTörlés