.London kisokos

Azon szerencsések közé tartozom, akik már megjárták (többször is) Londont, ráadásul nem sok angol tudással, de annál jobb tájékozódási képe...

Azon szerencsések közé tartozom, akik már megjárták (többször is) Londont, ráadásul nem sok angol tudással, de annál jobb tájékozódási képességgel. De tényleg, higgyetek nekem, mert azt hiszem nem könnyű egy lélegzetelállító, apró kis sarki boltot a Soho közepén egy év után újból megtalálni, főleg, hogy elsőre is csak nagy bolyongások után jutottunk véletlenül a küszöbe elé. 

Szóval akkor most bevágok ide egy kis reklámot, mint ahogy a kereskedelmi csatornákon is szokták a túl izgalmas részeknél. Tehát várjatok türelmesen, - vagy görgessetek tovább- hogy megláthassátok, melyik is az a bolt, amiért úgy odavagyok. Egyébként akkor a reklám rövid szövege annyi lenne, hogy a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége FB-os csoportban egy újabb ötlet merült föl, miszerint írjunk a lakóhelyünkről, tehát ha valaki ide tévedne, mit ajánlunk neki, hova mennyen, hol igyon-egyen és egyebek. Sajnos vagy nem sajnos, nekem Budapestről nem sok különösebb élményem van ilyen szempontokból, pedig születésem óta itt koptatom a cipőmet a betonon, de lehet róla szó, hogy a jövőben írok Bp.-ről is, hisz nem olyan rossz hely ez.;) 

Tehát London. Félreértés ne essék, sose éltem itt, max egy hétig talán, viszont a Sohot és környékét kifejezetten jól ismerem. Legalábbis én ebben a tudatban élek. Szóval akkor a bejegyzés elején megjelölt üzlettel kezdeném, ami a Vintage Magazine Shop nevet viseli. Mindent lehet itt kapni ami sorozatos, régebbi rockeres, vicces és kitűző. Na meg vászontáska és képek. Nagyon-nagyon imádom tényleg. Ahogy belép az ember a boltba, elkapja valami érzés, ami még beljebb és beljebb vonzza. (Engem általában egészen az óriási kitűző falig. Mindenfélét lehet kapni, én pedig oda vagyok értük. Értelem szerűen ezt a boltot csak azoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan szeretik a Beatlest, a Rolling Stonest, Pink Floydot, RHCPt és zenei ehhez hasonló egyebeket. Továbbá a Breaking Bad és Doctor Who fanoknak is ajánlott meglátogatni. 

Ilyesmi, kicsit "stílustól függő" bolt még a Drop Dead, ami legjobb tudomásom szerint, az egész világon csak egyetlen üzlettel rendelkezik. Bring Me The Horizon fanoknak majdnem, hogy zarándokhelynek is titulálható a bolt. Egyébként méregdrága cuccokat árulnak, de érdemes benézni és gyönyörködni egyet. Úgyis ott van a VMS közelében.;)

Még két vásárlós helyet mutatnék, majd a másodikkal szépen át is térnénk az éttermek és kajálási lehetőségek színterére. Szóval, mint tudjátok, nagyon szeretem az animéket. Ofc kerestem egy animeshoppot Londonban, hisz itthon egyetlen icipici van. Elárulom, a londoni se nagyobb, de pont a közelében van az eddig felsoroltaknak és a kínálata ezerszer szélesebb. Ráadásul az árak is talán kellemesebbek. Egyébként a Tokyo Toys mellett van egy másik no name üzlet, ahol főként posztereket, figurákat és egyéb kawaii japán cuccokat lehet beszerezni.

A japán vonalon maradva, most induljunk egy utcával arrébb ahol egy üvegajtó mögött és egy emelettel feljebb, ahova egy mozgólépcső visz fel minket, ott lesz a Japan Centre, tele ételekkel és italokkal. Vikivel voltunk még múlt nyáron, ott kaptam tőle egy doboz zöld teát. Furi íze volt, de nekem ízlett.^^ Nagyon nagy kínálat, mondjuk kicsit húzósabb áron, de ha azt nézzük, hogy itthon csak rendelve lehet ezeket a cuccokat beszerezni... Akkor igazán jó.

Viszont ha London és kajálás, akkor egyértelműen Nando's. A világ legfinomabb csirke-étterme, ráadásul félig gyorsétterem, félig hagyományos. Jó áron van, gyors, de mégis szépen igényesen, késsel villával ehetsz, kényelmes helyen és nem papírból. Ráadásul nagyon sok helyen megtalálható az étteremlánc, így mindenkinek csak ajánlani tudom. 
((Egyébként lehet furi, de az első Nando's-os étkezésem utáni nyugta a mai napig nálam van, most épp a polcom legtetején pihen.))

Viszont, ha az ember kikapcsolódásra vágyna, akkor a St. James park kifejezetten ajánlott, illetve a National Gallery is tele van mesés képekkel. ((Van Gogh <3)) Én amúgy nem ajánlom a tipikus Londoni látványosságokat, mivel szerintem semmi különöset nem tudnak adni úgy igazán az embernek, csak lehúzás. Viszont a hajóutakra érdemes befizetni, mert a Temze tényleg gyönyörű látványt nyújt az utazás során. Összességében én tényleg nagyon ajánlom Londont, bár azt hiszem oda még ajánlás se kell, mennek bőven az emberek, DE ha valaki London igazi arcát keresi, akkor azt ne ezeknél a látványosságoknál keresse. 
Röviden:
  • a metrót kötelező kipróbálni, meglepő tud lenni, a maga "utcazenészeivel" illetve, hogy mennyi helyen befejezetlenül hagyták .
  • a kínai negyedet érdemes meglátogatni, hiszen majdnem, hogy egy ország egy városban. Hihetetlen. 
  • bár az oxford streetet nem hinném, hogy nagyon ajánlani kell, de a mellék utcáit annál inkább. Csodás kis eldugott boltokra lehet találni. 
  • kifejezetten figyelni kell a dolgainkra, nagyon sok a zsebtolvaj.
  • érdemes a közkedvelt helyeket csak távolról megcsodálni, mert idegesítő családos tömegek vannak arrafelé.
  • a szuvenír shoppokba érdemes benézni, mert olcsón lehet kitűzőket találni. (Amiknek közük nincs Londonhoz.) 
Remélem tetszett a bejegyzés. Ti jártatok már a brit fővárosban? Mi a véleményetek róla? 
*saját képek*


You Might Also Like

0 komment