EZ NEM FESZTIVÁL OUTFIT || KÁVÉMELLETTI

Mostanában erősen elszaporodtak a divatbloggerek között ezek az inspiráló bejegyzések, amikben tippek és tanácsok kerülnek leírásra, hogy m...

Mostanában erősen elszaporodtak a divatbloggerek között ezek az inspiráló bejegyzések, amikben tippek és tanácsok kerülnek leírásra, hogy mégis mit vegyünk fel, mit vigyünk egy fesztiválra. Ez egy tök jó dolog. A bloggerek, akiknek van tapasztalatuk ebben, megosztják a tudásukat, úgy, hogy még arra is figyelnek, hogy mi éppen a divatos és ezt a két dolgot kombinálják.Viszont valamiért, egyszerűen igazából ez nem működik, mintha a bloggerek még nem lettek volna fesztiválon...(Vagy tényleg vannak olyan zseniálisak, hogy magassarkúban is végig tudnak csinálni egy hetet.) 
Szóval beszéljünk egy kicsit arról, hogy is néz ki egy fesztivál. 


Persze, fontos letisztázni, hogy milyen fesztiválról is beszélünk, hiszen mégse mindegy, hogy a Balaton parton bérelsz egy apartmant és onnan jársz be az elektronikus zenei fesztiválra (kocsival), vagy kempingezel és rock koncerteket mész este hallgatni. Ez így erős sarkításnak tűnhet, de azt hiszem mégsem az igazán, hiszen a legtöbb fesztivál outfit csak akkor érvényes, ha van egy saját fürdőszobád, ahol sminkelhetsz (és este lemoshatod), és kocsival járkálsz, hiszen annyi ruhát és kiegészítőt viszel. Illetve nem tudom ki az, aki bemenne gladiátor szandálban pogózni...
Szóval, ha te is fiatal vagy, mint én és esetleg csak a sziget egy napjára mész ki, vagy valamelyik olcsó kis fesztivált látogatod meg, akkor hadd adjak pár tanácsot.



CIPŐ, CIPŐ ÉS CIPŐ
A tömegben könnyen rátaposnak a lábadra, ami egyértelműen nem a legjobb érzés, miközben épp a koncertet szeretnéd élvezni, na meg ahol ennyi ember járkál nap, mint nap, ott hamar eltűnik a gyep és helyette poros sivatag telepszik meg, ami szintén nem valami kellemes szandálban.
Illetve még egy indok a kényelmes cipőért: ugrálsz, jól érzed magad, szerinted nem fog abban a kemény és vékony talpú szandiban az este végére úgy fájni a lábad, mintha parázson sétáltál volna? 

Szóval mindenképp valami kényelmes cipőt vegyél föl, ami nem a legnagyobb kedvenced, mert hidd el, egy fesztivál alatt képtelen dolgok tudnak történni vele és általában az utolsó napra már el is búcsúzhatsz tőle, ha még nem hagytad el persze. 

SMINK VAGY JOKER
Ha kempingezel, biztos, hogy felejtsd el, ha iszol még inkább, de tényleg, amúgy is nyár van, minek? Persze, sokkal szexisebb leszel a nagy tömegben óriás fekete pillákkal, meg vörös rúzzsal, de csak gondolj bele, mennyire egészségtelen a bőrödnek, ha elfelejted lemosni, és hidd el, amilyen fáradtan fogsz hazaérni/beesni a sátorba, eszedbe se jut rendesen lemosni a sminked, illetve ha kempingezel a felrakása sem valami könnyű. 
Tehát, ha nem akarsz magadnak felesleges pattanásokat, akkor inkább ülj ki napozni (használj azért fényvédőt!) fesztiválozás előtt, és hidd el, bőven jól fogod így is érezni magad. 



AKKOR MOST OTTHONI CUCCBAN MENJÜNK FESZTIVÁLOZNI? 
Tény, hogy az a legjobb, ha kényelmes ruhákat viszel magaddal, de azért túlzásokba nem kell esni. Szerintem, pont, hogy ezt felejtik el a divat bloggerek megmutatni, hogy hogyan is kell divatos, jó megjelenésű, de ugyanakkor egyszerű, szellős és kényelmes szetteket összerakni. 
Ha az ember kempingezik, érdemes a lehető legegyszerűbben kombinálható felsőket és alsókat vinni, illetve szerintem a legjobb választások azok az overálok, amik amúgy is most igen divatosak és nagyon olcsón be is lehet szerezni, pl egy H&M-ben. [PÉLDA
Egyszerűen nem kell túlgondolni, illetve a moshatóságra is figyeljünk, mivel semmi meglepő nincs egy fejünk felett repülő söröskorsóban és a ránk ömlő tartalmában.

TÁSKA, KIEGÉSZÍTŐK ÉS A VÍZ
Valahogy a lányoknak megrögzött szokásuk mindenhova táskát vinni és ezer felesleges dologgal telepakolni. Viszont egy fesztiválon igenis jól jön, de csak akkor, ha van akkora méretű, hogy egy fél literes vizet bele tudjunk tenni, meg a pénztárcánk és egyéb ketyeréinket. Szerintem az oldaltáskák a legjobbak (egy pulcsit is rájuk lehet akasztani), de a kisebb hátizsákok is kellemesek, pl.: egy tornazsák, az most úgyis divatos.
Viszont a láncos pántokat, a kézitáskákat és a T-rex táskákat jobb elfelejteni. Fő a kényelem! 

Kiegészítőknél hasonló a helyzet. A bokaláncok el fognak veszni, és a fém ékszerek pedig elég könnyen felforrósodnak, ráadásul a melegben, ahogy izzad az ember sokszor zöldes foltokat is hagynak maguk után, így jobban javasolnám a szövet ékszereket, mint a fonott karkötők és társaik.:) Nem véletlenül szeretnek az emberek ilyenkor "modern hippinek" öltözni, de persze nem kell túlzásokba esni. 



Összességében az a legfontosabb, hogy kényelmes és praktikus ruházatban legyünk, amiben nem feszengünk és tényleg 100%-ig élvezni tudjuk a koncerteket és szabadon tudunk mozogni. És ezt sajnos, nem nagyon látom egy ilyen javasolt szettben sem, ezért gyűlt össze bennem ennyi minden, és írtam meg ezt a posztot.:) Akinek nem inge, ne vegye magára. 
Jó fesztiválozást!


You Might Also Like

9 komment

  1. Nekem tetszett ez a bejegyzésed. (: Nem hiszem, hogy idén elmegyek fesztiválozni (de ki tudja még), de a jövőre jól jött. Érdekesség képpen, pont egy olyan overált vettem körülbelül egy hete Olaszországban. :D Pont abban a fekete színben, ami először felbukkant. (s rögtön eszembe jutott, hogy egy koncertre, fesztiválrá milyen jól jöhet majd. (; (koncertre megyek :D)
    - Virág

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!
      Nekem meg pont ugyanaz az overál van meg.:) Milyen koncertre mész?

      Törlés
    2. szeptember elsején Red Hot Chilli Peppers-re ^^

      Törlés
    3. Oda én is megyek ;) Eszméletlenül várom!
      Állójegyes vagy?

      Törlés
    4. Apu nem engedi meg az állós jegyet, és a szüleim is szívesen jönnek, akik ülésre mennének. 😶😶 szóval.. Nem biztos.

      Törlés
  2. Köszönöm. Mindig ugyanez fogalmazódik meg bennem ezeknek a bejegyzéseknek láttán. Én általában vékony farmer nadrágban, valami kényelmes cipőben, és pólóban szoktam fesztiválozni, estére úgyis lehűl az idő. Voltam már maxiruhában is utcazenén, de este átcseréltem, koncerten ugrálni nem praktikus.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, hogy ugye? Őszintén, én nagyon féltem, hogy le leszek szólva, de egyelőre csak sorstársakra bukkantam. c:

      Törlés
  3. Most nem régiben én is ráfüggtem a fesztiválos bejegyzésekre, mert ezen a nyáron végre eljutok a Szigetre. Igaz, hogy csak egy napra, de kedvenc bandáért mindent (BMTH rulz). Én már most tudom, hogy mit fogok felvenni: fekete, lenge rövidnadrág; rojtos, barna trikó (tipikus indián lány felső :D) és fekete sportcipő. Táskának tornazsákot viszek. Az biztos, hogy a kényelemre adok. Inkább élvezem a koncertet, minthogy a ruhámat húzogassam vagy igazítgassam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökéletes összeállítás és nagyon jó szórakozást! c: Barátom is pont arra a napra megy ki... én a Sum 41-os napon gondolkodtam, de végül már annyi fele költöttem pénzt, hogy most inkább kihagyom. c:

      Törlés