EFOTT || BESZÁMOLÓ

Aki egy kicsit is követte valamelyik hírportált, vagy legalább kinézett az ablakon, az könnyen észrevehette, hogy bizony nagy esőzések volt...

Aki egy kicsit is követte valamelyik hírportált, vagy legalább kinézett az ablakon, az könnyen észrevehette, hogy bizony nagy esőzések voltak az elmúlt időszakban. Ugyanekkor pedig nem nagyon voltak posztok a blogon, hisz miután megírtam, hogy mit ne vigyen senki fesztiválra, nos kb én se vittem semmit, így majdnem rövidgatyában és croptopban vészeltem át az esőzéseket az EFOTT-on... De ezen kívül, milyen is volt? 




Elsőre is mindenképp le kell szögeznem, hogy ez volt az első sátorozós fesztiválom, illetve azon kívül, hogy szeretek koncertekre járni, más szociális tevékenységek nem nagyon tartoznak a kedvenc elfoglaltságaim közé.
Ez nagyjából abban nyilvánult meg, hogy egészen addig, amíg el nem kezdődtek a fellépések, szinte ki se tettük a lábunkat a sátorból, mert egyszerűen semmi kedvünk nem volt hozzá, na meg amúgy is fáradtak voltunk az előző esti koncertek után...

Pedig maga az EFOTT továbbra sem csak zenei fesztivál, sőt. A strand rész és a színpadok közötti út egész jól elválasztotta a nappali, illetve az éjszakai életet, így igazából a fesztiválnak csak a fél területét ismertem meg, hiszen mi a színpadok mögötti kempingbe kerültünk...a jegyünk miatt.

Persze, mi is értettük, hogy egyszerűen a másikba túl sokan mentek és mondani kellett valamit, hogy miért nem engedhetnek oda már be minket, de mégis kicsit kellemetlen volt, mert a barátaink már ott bent vártak ránk. Na de mi volt a jeggyel?
A 18 év alattiak megkülönböztető hetijegyet kaptak (megjegyezném, hogy ennek az ellenőrzése elég rosszul ment, illetve a jegybeváltókon kívül senki sem értette a "jelzést"). Nekem személy szerint nem sok gondom volt vele, max. annyi, hogy sokkal rosszabbul nézett ki...Na meg 17 leszek idén...még mindig ezen az egy éven múlik?
Persze közben sokan háborogtak, hogy jaj így mi lesz a sörözéssel (stb), de mint mondtam, senki se tudott erről az egészről, főleg a pultosok nem. Ráadásul a társaságunkból egy srácnak még felnőtt szalagot is adtak véletlenül.



A kemping egyébként jó volt (a sátrunk zseniálisan kibírta mindkét vihart és nem ázott be, és nem esett szét, szóval szuper), de a fürdő részén egy picit fennakadtam. Igazából még barátkoznom kell a "közös fürdő" gondolatával. Amikor ezt mondtam anyunak, ő csak kinevetett, hogy "látszik, hogy még sose voltam kollégista". 
Minden más viszont egészen rendben volt.

A napközben lévő programokról szinte semmit sem tudok, általában délben keltünk, majd éjfél körül le is feküdtünk, így ebben a rövid idősávban (amibe belevesszük az esőzéseket is) össz-vissz pár koncerten voltunk csak úgy igazán. Viszont!
Így is az eddigi legjobb fesztiválélményem most történt, hiszen az Esti Kornél koncert után pár taggal képet is csináltunk, illetve beszélgettünk is, aminek külön (nagyon-nagyon) örültem. Magyar zenekarok közül egyértelműen őket hallgatom a legtöbbet, szóval mindenkinek ajánlom.

Koncertek terén szintén az övék volt az egyik legjobb élmény, bár szorosan mögötte ott van a Brains, illetve az Intim Torna Illegál, Blahalouisiana, Useme és az Anna & the Barbies is. Igazán pozitív meglepetés volt, hogy Majka és Curtis teljesen rendben volt a nagyszínpadon  (még én is énekelgettem pár számukat), de nagyjából itt vége is a pozitív dolgoknak.
Sajnos egész héten rettentően fájt a hasam, így a Tankcsapdáról le is maradtam, illetve az első nap eső utáni előadóiról is. 



Ha már az eső... Valahogy egyáltalán nem esett le nekem, hogy milyen időt jósolnak, így nem vittem se rendes pulcsit, se hosszú gatyát, de még gumicsizmát se. Azt hiszem ez a tanulsága ennek az EFOTT-nak számomra, hogy jövőre ezekből egyet-egyet muszáj lesz bedobnom a hátizsákomba. (Illetve a mit ne vigyél listám ezen a ponton bővült azzal, hogy; BŐRÖND??) Fogalmam sincs kinek hogyan és miért jut eszébe, de rengeteg lányt láttam bőrönddel mászkálni a kavicsos utakon, akik még csodálkoztak is, hogy miért nem gurul rendesen... Ezt a logikát valaki magyarázza meg, légyszíves.
Viszont ők legalább biztos fel voltak szerelkezve a beltavakra és sártengerekre. 
Ó, és volt még valami, amire nem készültem fel...

Akik régebb óta olvasnak, már tudják, hogy az étkezésem nem valami egyszerű ügy, hiszen nem ehetek semmit, amiben tojás vagy tejtermék van (illetve sok más dolog, de ez a két legfontosabb). Viszont az egész fesztivál területén, kb 4 olyan kajás stand volt, ahol ezt meg lehetett oldani. Ez valahol az én hibám, mert az extrába elrejtett gyrosost csak az utolsó este vettem észre, de valahol meg az összes kajás hibája, hiszen hiába kérdeztem, hogy mi van a dolgokban, egyszerűen fogalmuk se volt sokszor... Én értem, hogy a nagy többségnek ez mindegy, de olyan piszkosul éhesen estem végül haza és olyan rossz élménykét maradt meg ez a része, hogy mindenképp szeretnék ez ellen tenni valamit a jövőben. Sokan küzdünk ilyen problémákkal, igazán itt az ideje, hogy észrevegyék. Bár igaz, ezért nekünk is tennünk kell. 

A fesztivál helyszínét végül szombat reggel hagytuk el átázva és fáradtan. Utólag visszagondolva jó emlékekkel, hisz a szervezőkre egyáltalán nincs panaszunk, de akkor épp a hócipőnk is tele volt mindennel. 

You Might Also Like

0 komment