A NYÁRI SZEZON 2015 || ANIME #1

Lassan már megszokottá válik, hogy nyaranta unokatestvéremmel végigszenvedjük a szezon animéinek első részeit. Így volt ez idén is, és most...

Lassan már megszokottá válik, hogy nyaranta unokatestvéremmel végigszenvedjük a szezon animéinek első részeit. Így volt ez idén is, és most, hogy idén már blogom is van, gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat, úgyis szeretitek az ilyen anime ajánlókat én pedig nagyon szeretem őket megírni. c: Bár természetesen ezek elég felszínesek, hisz csak az első rész alapján mondok véleményt, hogy tovább nézném-e vagy sem.
Viszont, miután szezononként rengeteg animét dobnak a nézők elé, nekem meg már van egy visszafogottabb érdeklődési köröm, így pár darab biztosan ki fog maradni, mint a gyerekeknek szóló alkotások, vagy a sci-fi és a túlzott ecchi.
Akkor vágjunk is bele!






Az első darabbal rögtön ellent is mondok magamnak, hisz egy vicces és romantikus ecchiről van szó, az Okusama ga Seito Kaichou!-ról. Így az első rész alapján, kifejezetten egy könnyed darabról van szó, bár a besorolása is ezt sugallja. A főszereplőnk egy gimnazista fiú, aki szeretne osztályelnök lenni, de nem jön össze neki, mert egy osztálytársnője ezerszer meggyőzőbb nála, így csak a helyettes posztot kapja meg. A lány azzal nyeri meg a választást, hogy állítása szerint a "szabad szerelemért" fog harcolni (itt kérnék mindenkit, hogy csak a japánban a gimnáziumokban "betiltott" dolgokra gondoljon, és ne az itthon és Amerikában zajló eseményekre).
A rész végén pedig kiderül a fő bonyodalom, a két fiatal szülei még régen és részegen megbeszélték, hogy összeházasítják gyermekeiket, így az osztályelnökhölgy megjelenik főhősünk otthonában és kezdődnek az ecchi jelenetek.... Az egész eddigi sztori 8 percben történt meg és az egész mű 12 részes lesz, szóval egy rövid, szórakoztató ecchi darabról van szó, ami lányoknak is teljesen nézhetőnek tűnik.
AnimeAddicts adatlap | 1. rész magyar felirattal

A második mű már az indexképről és címről is megtetszett (rövid és közismert szó, így nehéz a kiejtésén tévedni), majd az első rész megnézése után végképp elnyerte a tetszésemet. Az egyik legnagyobb pozitívum számomra az egészben, hogy semmi random cuki dolog nincs benne, sőt a japánokra jellemző furcsaságok se kaptak helyet eddig. Van két főszereplőnk, két bérgyilkos, káromkodnak, ölnek és jó rondák, ahogy annak lennie is kell. Persze, ez most furin hangzik, de ezerszer hatásosabb így az alkotás, mintha bishi boyok gyilkolnának össze vissza. Ez az anime kiérdemelte a komoly címkét nálam. Talán a K project-hez tudnám hasonlítani, ha úgy vesszük, hogy az a mű készült a gyerekeknek, ez pedig a felnőtteknek. Fiúknak mindenképp csak ajánlani tudom, és a lányok se hagyják figyelmen kívül. Én mindenképp végig fogom nézni.
Magáról a történetről eddig nem sok minden derült ki, sejtésem szerint ténylegesen a két srác kalandozásait fogjuk végigkövetni, illetve egy utcalány is hozzájuk csapódott az első rész végére, így gondolom ő is fog hozni további bonyodalmakat. Sajnos csak 12 részes ez is, de legalább a szokásos 24-25 perces részidővel dolgozik. c:
AnimeAddicts adatlap | 1. rész magyar felirattal

A harmadik animénk a Chaos Dragon: Sekiryuu Senyaku. Szívesen mesélnék a történetről, de még magam se tudom, ez az anime miről szól és miért. Az egész egy nagy kérdőjel, pedig történtek események rendesen az első részben, de azt hiszem túl sok szálat indítottak útjára és túl sok információt zúdítottak a nézőre. Szóval ami nekem lejött: van egy sziget, ahol volt egy király... egyszer réges régen. A szigetet megtámadták, két oldalról, két külön sereg, így most a régi lakosok középre vannak szorulva. A történet főszereplője egy kisfiú, aki a király fia, aki feltehetőleg meghalt, mert egy árvaházban éldegél a srác. Több barátja is van, illetve egy idősebb majdnem bátyó féle, aki valami felkelést vezet... így jutunk el a piactérre ahol egy random csata veszi kezdetét, a zsarnokok ellen, akik épp valami kincset visznek valamerre... természetesen a kincs kiesik a helyéről és megkaparintja a főhősünk és ekkor a vörös sárkánnyal szövetséget köt, aki a kincsből jött elő, vagy valahogy így. A lényeg, hogy az egész nagyon zavaros és magam sem tudom, hogy meg akarom-e érteni. Egyelőre azt hiszem félreteszem ezt a művet, és nem is tudom nagyon ajánlani. 12 részes lesz a szokásos 25 perces részekkel, de nem bírom elképzelni, hogy az összes szálat szépen el tudják varrni ennyi idő alatt... Mindenesetre vessen rá egy pillantást az, aki szereti a szörnyen összetett fantasy-kat.
AnimeAddicts adatlap | 1. rész magyar felirattal 

A negyedik alkotás a Ranpo Kitan: Game of Laplace címet viseli. Azt hiszem egész divatos mostanság a cross-design, vagyis egy ahhoz hasonló jelenség, amikor meg nem mondanád, hogy a karakter az ellenkező nemhez tartozik. Ez a mű is ide sorolható, hisz azt hiszem csak az első rész felénél esett le, hogy főhősünk nem lány.
Minden esetre a történetről: Főhősünk, aki fiú, egyedül ébred az osztályteremben, kezében egy fűrésszel. A tanári asztal mellett, pedig az osztályfőnöke ül... szétdarabolva, amolyan emberi székként. A kissrác halál nyugodt, igazából még élvezi is a helyzetet, hogy kihallgatják, hogy gyanúsított, pedig ártatlan. A nyomozásba bevonnak egy fiatal zseninyomozót, aki természetesen nagyon menő és egyebek. Könnyen szótért a főhősünkkel, így bele is egyezik, hogy a kissrác amolyan "asszisztense legyen", avagy a maga módján próbálja megoldani a rejtélyt, hogy ki lehet a gyilkos, mert az biztos, hogy nem ő. Engem kifejezetten érdekel a folytatás, azaz a maradék kérdéses rész. Még nem lehet tudni mennyi lesz, de a részek szokásosan 25 percesek. Engem a grafika nagyon emlékeztet a Pupa-ra, bár lehet nem véletlenül, még nem néztem utána. Mindenképpen ajánlom ezt az animét, engem megfogott, és remélem titeket is meg fog!
AnimeAddicts adatlap | 1. rész magyar felirattal

A következő anime egyszerűen fejfogósan fárasztóan vicces és abszurd, ez a Aoharu x Kikanjuu. Folytatódik a cross-design vonal, ezúttal kapunk egy hölgyeményt, aki szeretné az összes gonoszt megbüntetni, mégpedig egy remek verekedés keretein belül. Kétség kívül nőies. Természetesen van egy butácska, de szép és aranyos barátnője, aki próbálja leállítani, de ez mit sem ér és végül ő indítja el a bonyodalmat is részben. A történet azzal kezdődik, hogy főszereplőnk épp beköltözni készül egy apartmanba, ahol ezentúl egyedül fog élni, csakhogy egy furcsa szőke srác az ajtaja előtt áll. Telefonál. Főhősünk kihallgatja a beszélgetést, majd miután úgy találja, túl mocskos a szőke úrfi, azaz bűnös, majdhogynem nekimegy, de végül csak az ajtóba öklözik egyet.  Ekkor kissé megijed a telefonáló fél és elejt egy pisztolyt. Ettől meg ugye főhősünk ijed meg.
Másnap drága barátnője közli vele, hogy nincs pénze ebédre, mert egy szőke arc elvette azt.. Najó, ez nem teljesen így történt, de ez a lényeg. Ezután elmegy megkeresni főhősünk a szőkét és láss csodát, a szőke ugyanaz a szőke, aki az apartmanja előtt álldogált. Ki is hívja egy nagy csatára, de a bűnös közli vele, hogy ő csak lőfegyverrel harcol... Így elkezdődik egy igen random paintball meccs. Komolyan srácok, én itt már teljesen feladtam. Olyan jó akció animének tűnt az indexkép alapján, erre itt paintballoznak egy bálteremben! Szóval igen, akció anime ez... csak épp mégse.
Ha érdekelnek az ilyen abszúrd, amúgy vicces és könnyed animék akkor ajánlom, én még nem tudom mi lesz vele, erős talán megnézem-et kap, azt hiszem.
AnimeAddicts adatlap | 1. rész magyar felirattal

Persze itt még nincs vége a szezon reményeinek... sőt! Viszont egyszerre azt hiszem ennyi bőven elég, nemsokára jövök a következő résszel, ahol a következő öt szerencsés animét fogom firtatni. Többek között az Overlord és a Gate is terítékre kerül! ;) 

You Might Also Like

4 komment

  1. Első blikkre a Gangsta fogott meg, a többi nem, de még meglátjuk. Amúgy is rá vagyok most kattanva a darkosabb, keményebb, semmi cukiságot nem tartalmazó animékre, nemrég kezdtem el a Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin -t. Köszi az ajánlót ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát egyelőre nekem is ez a darab a legimponálóbb, alig várom, hogy tovább nézhessem ^^ (Mostanában rászoktam arra, hogy megvárom amíg lemegy a teljes évad és egyben nézem meg.)
      A Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin-t nem ismerem, de mindenképp lecsekkolom c: Örülök, hogy tetszett!

      Törlés
  2. Okusama ga Seito Kaichou!-t ismerem. :D Nem rég néztem meg azt az 5 részt, ami fent van indavideon. :D Hát nekem ez az anime kissé beütött. De a többit is lecsekkolom. *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azt majd egyben tervezem (megnézni) a borongósabb időkben, mert érzem, hogy a suli alatt kell, hogy legyen ami így feldob, mint ez a darab :'D Mindenképp, bár a Chaos Dragon: Sekiryuu Senyaku szerintem igazán kihagyható! ^-^

      Törlés