Blokkolt dobás || Blogturné Klub

 Első rész határozottan meglepett. Egyáltalán nem arra számítottam, amit kaptam attól a könyvtől, mégis, összességében egy furcsa, de pozití...

 Első rész határozottan meglepett. Egyáltalán nem arra számítottam, amit kaptam attól a könyvtől, mégis, összességében egy furcsa, de pozitív élmény volt számomra, mert az írónő olyan témákba vitte bele az olvasót, amikről többet kéne szó essen, nem is beszélve arról, hogy a bárkivel megtörténhet szinte, így a helyzet felismerésén is esetlegesen segíthet. Emellett pedig egy izgalmas történet volt, olyan mellékszálakkal, amiket borzasztó mód élveztem, így a hibáival együtt, de egészen megszerettem a kötetet, és ebből logikusan következett, hogy kíváncsian várom a második részt.

Fülszöveg:

ELLENSÉGEK ​VOLTAK, ÉS Egymásba SZERETTEK – önálló szerelmi történet a második esélyről a sportmenedzsment gyilkos világából.

JARED

Ha annyi dollárom lenne, ahányszor a szívem kihagyott egy ütemet Banner Moralestől… A szívem, amiről mindenki azt hiszi, jégből van. A haragja… izgató. Minden pillantásától, ahogy szikrát szór a szeme, és minden fogcsikorgatástól… Nos, gondolom, sejted. Ha annyi dollárom lenne, ahányszor helyrerakott, még gazdagabb ember lennék. Sikeres sportügynök vagyok, mert azt feltételezem, hogy a „nem” azt jelenti, hogy még átgondolod. Biztos vagyok benne, hogy azt akartad mondani, hogy „Rögtön jövök!”. Azt mondják, még a gazdag pasik sem kapnak meg mindent, amit akarnak, de ők nem tudják, mik a játékszabályok. A trükk az, hogy hagyni kell, hadd találgassanak. Vegyük csak Bannert! Azt hiszi, nyerni fog, de ebben a játékban? Hiszen azt sem tudja, hogyan kell játszani.

BANNER

Ha annyi dollárom lenne, ahányszor Jared Foster összetörte a szívem, pontosan egy dollárom lenne. Egy éjszaka. Egy hatalmas baklövés. Egy dollár… Részemről ennyi. Továbbléptem. Sikerre leltem egy férfiak uralta területen. Mindent, amire képesek, én jobban csinálok náluk. Övék lehet a terület, miközben én bevállalom a dobásokat, és blokkolom másokét, ha muszáj. És Jarednek van képe azt gondolni, hogy kap egy második esélyt? Ne már! Ülj le szépen! Ülj, ahova csak akarsz! Én addig pont levegőnek nézem a pasit, aki az érzéki vonásaival mintha az álmaimból lépett volna ki. Ó, én nem mondom, hogy ez egy diadalmenet. De enyém az az egy dollár, és Jared nem fog megszerezni.

Én és a könyv:

Az első könyv után kíváncsian vártam, hogy most milyen mélyebb témába fog beleásni az írónő, és rögtön az első oldalak után egészen világossá vált, hogy a kötet fő témája, a második esély mellett, a túlsúly és az egészséges testkép lesz. Csak úgy, mint az előző részben, most is egy belevaló, tökös és számomra még inkább szimpatikus leányzót kaptunk főhősnőnek, aki a plusz kilói ellenére úgy uralja a sportmenedzser szakmát, mint annak a rendje. 
Ezzel szemben, a férfi főhős sajnos nem a megfelelő emberre emlékeztetett az előző részből. Jared karaktere amennyire szimpatikus volt a múltbéli olvasámonyomban, annyira vált az ellenkezőjévé a saját kötetében. 

Fejezetről fejezetre jobban utáltam, ahogy a helyzetet kezeli, a motivációit és az egész lényét. El is ismeri magáról, hogy seggfej, dehát ezt már megszoktuk az ilyen típusú könyvekben, és általában szép lassan be is bizonyosodik az ellenkezője. de ez nála nem így történt. A viselkedése teljes mértékben toxikus, ez a könyv olvasása közben olyan szinten megbotránkoztatott, hogy muszáj voltam akár napokig pihentetni a könyvet, mert egyszerűen nem akartam tovább olvasni. Ha velem ilyet csinálna bárki is, abban a pillanatban hagynám ott a francba és ezt most épp egy Jared által egész romantikusnak megítélt gesztusra értem. 

Számomra ez a könyv itt vérzett el teljesen, hiszen a csodálatos, tökéletes férfi alak ezeknek a könyveknek a mozgatórugója, ahol az ember tud szurkolni, hogy a két főhős összejöjjön, boldogságra leljen és beteljesítje a szerelmüket. Nos, itt imádkoztam inkább, hogy Banner, a főhősnőnk, meneküljön ez elől az állat elől. 

Nagyon sajnálom, hogy ennyire félresiklott nálam ez a történet, viszont az önértékelési kérdéseket szépen megfogalmazta és egy igazán pozitív példát állított az olvasó elé Banner képében. Ennek nagyon örültem, a leányzó életről szóló részeket szívesen olvastam és tetszettek az általa behozott mellékszálak is, csak sajnos ez nem volt elég, hisz a kötet főként róla és Jaredről szólt. 

Minden esetre kíváncsian várom így is a harmadik részt, hiszen a két főszereplő végtelenül ígéretesnek tűnik. Alig várom, hogy olvashassam és teljes legyen a sorozat!

Nyereményjáték:

A sokak által kedvelt Távoli dobás után ezen turnénk során a Blokkolt dobásról olvashatjátok bloggereink véleményét. Vajon Jared és Banner története is olyan pozitívan alakul, mint az előző kötetben August és Irisé? Tartsatok bloggereinkkel, ugyanis egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldány csak rátok vár!

Mivel a sorozatban nagy szerepet kap a kosárlabdázás, ezért a mostani játékunk is ezzel kapcsolatos. Minden állomáson találtok egy híres kosárlabdázóról egy képet, a ti dolgotok pedig beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába, hogy ki látható az adott állomáson.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



További állomások:
02. 14. – Fanni’s Library
02. 23. – Ambivalentina 

You Might Also Like

0 komment