.tej, tojás...glutén is?! || FOODTEST #2

Miután kifejezetten közkedvelt poszt lett az előző rész, melyben az első kalandjaimat illetve az azt megelőző gondjaimat fejtettem ki, úgy...


Miután kifejezetten közkedvelt poszt lett az előző rész, melyben az első kalandjaimat illetve az azt megelőző gondjaimat fejtettem ki, úgy gondoltam, miután úgyis mostanság e körül forog az életem, megosztom veletek a második látogatást a dokinál úgymond. 



Green smoothie prep. Wash, cut, measure out your ingredients for each day, and freeze. Then all you have to do is add your ingredients to water and blend like a rawkstar!Szóval igen, az eredmények megérkeztek, így jöhetett a következő lépés, mégpedig a gasztroenterológus meglátogatása. Pont tegnap voltunk, nem volt semmi különös, elbeszélgettünk... Kiderült, hogy nagy valószínűséggel a tejes rész nem fog meggyógyulni, úgymond a tejtől örökre búcsút vehetek. Emellett pedig jövőhéten kell még egy vérvétel (jaj anyám az összes vérem kiszívják lassan!), hogy megnézzék, nem vagyok e glutén érzékeny. Őszintén, iszonyatosan remélem, hogy ez szóba se fog jönni végül, mert már így is nagyon sok, a tojás és a tej kettőse. 
Persze, mindig hozzá kell tennem, hogy ez nem a világ vége, illetve lehetne sokkal rosszabb is, de akárhogy is nézem, ki fogom bírni. Egyrészt, mert muszáj lesz, másrészt pedig a világ számomra legcsodálatosabb anyukáját tudhatom magam mellett. Például ma is csak jöttem haza, letörten, hisz hogyan máshogy cammog haza az ember lánya az iskolából? És mi várt? Az asztalon ott volt egy adag muffin, tej és tojás mentes, ráadásul Hello Kittys sütőpapírban! c: 
Tudjátok igazából az ilyen pici figyelmességek tudnak nagyon jól esni. Mert egyszerűen olyan jó amikor nem kell, furának és különcnek érezned magad már csak az étkezési szokásaid miatt is. Mert hát, akárhogy is nézzük, az általános megoldás az szokott lenni, hogy inkább kihagyják az ilyen étkezési gondokkal küzdő embereket és ezek nem tűnnek nagy dolognak, hogy amikor megkínálnak csokival, akkor mosolyogva mondom, hogy nem ehetek ilyet, de igazából ez egy picit mindig belém karcol belül. Tudom tudom, apró dolog és dolgok, de ahogy gyűlnek, egyre nagyobb sebet tudnak ejteni. Persze, részben az én hibám is, sőt, az enyém konkrétan, hisz csak bele kell törődnöm, hogy én ilyet nem ehetek és nem lehetek mérges arra akai megkínált, hogy elfelejtette.

Viszont épp ezért olyan nagy dolog, amikor valaki odafigyel erre, konkrétan a figyelmesség egy óriási dolog ebben a világban. 

Egyébként érdekesség képen még megemlíteném, hogy megvolt az év első fagyizása, mégpedig a Diamante fagyizdában, ahol egy brazil csokit ettem. Alapvetően nem vagyok az a "mutimiteszel" instagrammer, ezt az is mutatja, hogy nem örökítettem meg ezt a jeges pillanatot, de gondoltam megosztom veletek, hogy egyrészt zseniális és nagy adag fagyikat adnak ott, illetve több tejmentes csoda is helyet szokott kapni. (Erdeigyümis és brazilcsokis mindig van!)
Ebből kiindulva pedig szeretnék minél több cukrászdát és ilyesmi helyet fölkeresni itt Pesten, hogy tudjak írni egy nagy összefoglaló posztot ebben a témában, mivel én sehol nem találtam egy rendes nagy mindenmentes helyek panoráma cikket. c: 

Ti tudtok valami jó helyet? Titeket nem szokott bántani, amikor elfelejtik, hogy te ilyet-olyat nem ehetsz és mégis megkínálnak? 
Our fandom is going crazy. He ate a cumber cookie! At least it's not a cumber batch! Lol

You Might Also Like

6 komment

  1. Én is laktózérzékeny vagyok, de nem annyira durván. Attól Függetlenül kerülöm a tejfölt, tejszínt:( annyi sok ilyen beteg van, hogy lassan ez lesz a természetes nem a "normális" étkezés.
    Engem is megcsapolnak még, pacsi :D Ennyi vérvételen nem voltam 27 ev alatt mint az elmúlt félévben...szóval majd gondolok rád:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pacsi és köszi ^-^
      Igen-igen, ugyanakkor nagyon kevés tej-, tojás-, gluténmentes dolgot árulnak bárhol is.:c

      Törlés
  2. Én már glutén érzékenyen születtem, így mellőznöm kell szinte mindent. Nem ehetek pékárut sőt a legtöbb édességet hiszen szinte mindenben van liszt. És én minden félévben vérvételekre járok ... sajnos nekem is nagy tűiszonyom van. A barátaim mindig megkínálnak, de persze én nem ehetek belőle és nekem is nagyon rosszul esik pedig már így nőttem fel, hogy nélkülöznöm kell ezeket a dolgokat. Szerintem mindenkinek jól esik ha eszébe jut valakinek, hogy jaj ne haragudj te ilyet nem ehetsz. Az nekem is nagyon jól esik. Még mikor másodikos voltam volt egy baráti társaságom akikkel mindig ebédeltem és én persze mást kaptam mint ők Dani megszólalt, hogy nagyon finom az étel és én elszomorodtam majd Ivettel elkezdték ócsárolni a kaját, hogy fú de rossz a tiéd jobban néz ki satöbbi az akkor nagyon jól esett :)
    xx ölel, Helena Z.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ijj hát minden elismerésem úgymond, hogy kibírod így, glutén érzékenyen, bár tudom, nem volt sok választásod.:)
      Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel, mert azt hittem önző módon gondolom magam a világ közepének és húzom föl magam a legapróbb dolgokon is. De talán tényleg reális amit érzek ilyenkor, ha már mások is megélik néha ezt. c:

      Törlés
  3. Moriarty *-*
    (sajnálom, a Sherlock függési detektorom kiakadt)

    Egyébként megértelek, igaz, én nem vagyok érzékeny ezekre, de el tudom képzelni, hogy mennyivel másabb, nehezebb lehet, ha valamire érzékeny vagy. :) Kitartás! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :'DD Én műveletlen, csak találtam a pinteresten a képet. ;) de köszi az infókat!
      Ja és köszi! ^-^

      Törlés