.megoldókulcs || FOODTEST

Tudjátok,már meséltem, hogy 3 éve lassan küzdök valami behatározhatatlan étkezési zavarral és hasfájással. Többször voltam miatta kórházban...

Tudjátok,már meséltem, hogy 3 éve lassan küzdök valami behatározhatatlan étkezési zavarral és hasfájással. Többször voltam miatta kórházban, több orvosnál is, de sehol senki nem tudott semmi konkrétat mondani. Felfázástól kezdve a laktózérzékenységen keresztül lassan eljutottunk a vakbélgyulladásig. De mondanom se kell, egyik se bizonyult igaznak.

Aztán egy hete anyu elvitt vérvételre. Azt mondták abból le tudják tesztelni az érzékenységem 200+ ételre. Na itt már jött a következő bibi.. Vérvétel=TŰ! 
Oké, végül sikeresen kibírtam, nem ájultam el és semmi különös, nem tudom, hogy csináltam, de sikerült, szóval minden tűfóbiás olvasómtól kérek egy pacsit és higgyétek el ki lehet bírni! A cél érdekében persze.
Szóval elkészültünk, nagyon aranyosak voltak az ott dolgozók mind, tényleg, mondták, hogy két hét múlva küldik az eredményt. Én pedig onnantól kezdve indultam és számoltam vissza a napokat. Most komolyan, gondoljatok bele, milyen az amikor egyszer csak valaki odaállít eléd, hogy 2 hét múlva megmondom a megoldást a problémádra és te tudod, hogy helyes lesz a megoldás... vagyis hát reméled, de tényleg, olyan reményt adott ez az egész.

Aztán két-három napja megjött és srácok, nagyon furcsa eredmények születtek. Azt persze mondjuk már sejtettük, hogy tejet nem ihatok, de hogy ilyen szinten nem... Lehengerlő komolyan, pedig meg kell, hogy mondjam hosszú-hosszú ideig tehenész szerettem volna lenni, hogy minden nap annyi tejet ihassak amennyit szeretnék. Nem tudom érdekel e titeket, de megosztom a listát, hogy mégis mi mindenre vagyok érzékeny:
-Tejfélék: tehéntej, juh tej, kazein, kecsketej +tojásfehérje és sárgája
-Gabonafélék: zab, gliadin
-Fűszernövények: mustármag
-Olajos magvak: mandula, mogyoró, kesudió, földimogyoró
-Zöldségek: borsó, vörös vesebab
-Egyéb: agar-agar
Szóval igen, nem olyan sok, de egyáltalán nem kevés. Főleg, hogyha azt nézzük, hogy oké, hogy itthon tudok magamnak olyat készíteni, tudok olyat enni amitől semmi bajom nem lesz, de hát srácok 16 évesen az ember barátokkal jár-kel és tuti, hogy belebotlik egy-egy gyorsétterembe. Onnan pedig szinte semmit nem ehetek. Na de ne csak sajnáltassam itt magam.. Szóval annyit szerettem volna összehozni ebből, hogy ha nektek is van ilyesmitek vagy csak kíváncsiak vagytok, akkor én a foodtest.hu-t nagyon tudom ajánlani, most akciós is az ára (mert különben csillagászati) és nekem eddig használt. 
Japanese Party Ideas | ... Ideas via Kara's Party Ideas KarasPartyIdeas.com #Japan #Party #Ideas

Egyébként pockyt továbbra is tudok fogyasztani! \^--^/

You Might Also Like

10 komment

  1. Húha, ez szép kis lista, én nem tudnám megállni, hogy ne egyek/igyak tojást és tejet. A lényeg, hogy még időben kiderült. Jár a virtuális pacsi, én a múlt évben szenvedtem kétszer vérvétellel egy ájulásroham miatt, hál' Istennek túléltem nagyobb veszteségek nélkül :D
    Már az előző poszthoz is akartam írni, hogy soha nem tudtam, mi ezeknek a pálcikáknak a nevük, ezért a büfében (igen, mert nálunk a büfébe is hozatnak ilyen menőséget!:D) mindig csak mutogatok, mint egy eszelős, hogy "Azt, azt, ott, a hátsó sarokban, a mikró fölött, a fehér bevonósat, igen, köszönöm!". Szóval jól jött ez a felvilágosítás, bár nem hiszem, hogy a büfés néni tudná, mi az a pocky :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én már lassan 3 éve betartom (a tej részét, pedig tehenészetet akartam meg minden, annyira imádtam a tejet)...
      Köszönöm és pacsi neked is így a múltba..:D
      Hát akkor nagyon szívesen, bár az emberek max mikádóként szokták ismerni itthon...a tudatlanok, ch :D
      Egyébként pont ma néztem és már csak két dobozom van, szóval ha más nem, be kell, hogy támadjam a sulid büféjét. (Persze reménykedek egyszerűbb megoldásban.) c:

      Törlés
  2. fú, te szegény :S :S nekem ősszel derült ki a laktózérzékenységem... de ez rosszabb.... a tejmentes étkezést meg lehet szokni egyébként, ha ezzel kapcsolatban bármi kérdésed van, írj! kitartás, szar lesz de menni fog! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért a laktóz se egy kellemes dolog, eleinte én is azt hittem, hogy csak annyi.. Már 3 éve tejmentesen élek, de köszi :) Ha más nem, egy jó lelkifröccs "adás-vétel"-re bármikor vevő lennék! (Nameg, ha gondolod adó is c: )

      Törlés
    2. én pedig válaszoltam c:

      Törlés
  3. Én a tejre vagyok érzékeny, vagyis csak rosszul vagyok tőle, ha mondjuk egy bögrével iszom. De pl. ilyeneket, mint tejföl, joghurt, sajt, és társai meg bírok enni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor ilyen szempontból szerencsésnek mondhatod magad, azt hiszem. c:

      Törlés
  4. Nekem már volt pár köröm, amikor szelektálni kellett az ételeket ilyen-olyan okokból, szerintem mindenhez hozzá lehet szokni, csak az elején tűnik nehéznek. A kazein viszont nagyon nagy szívás, részvétem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, csak lennék már túl a "hozzászokás" részén. Hah, köszi. :/ :)

      Törlés