.újabb gondolatok || KPOP #2

||Szavazzatok, hogy a Block B Magyarországon koncertezzen!|| Őszintén nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan fogjátok megnézni az elő...


Őszintén nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan fogjátok megnézni az előző KPOP bejegyzést, de ez lett az egyik legkommentáltabb és figyeltebb poszt az elmúlt hónapban. Köszönöm srácok! ^-^
Szóval úgy érzem összegyűjtöttem egy következő adagnyi gondolatot, amit most jól a nyakatokba is zúdítok. ((Egyébként közérdekü info, holnap megyek fodrászhoz és jaaj szurkoljatok, hogy ilyen kis hajasbaba maradjak. :'D ))
Szóval először is ez nem feltétlen kpop, de alapvetően a koreai emberekről szeretnék pár szót szólni. Tehát ők is csak emberek, persze van pár kisebb különbség köztünk és köztük, de nagyon sokakon látom, hogy úgy képzelik el őket, mintha vagy félig istenszabásúak, vagy földönkívüliek lennének. Persze ezt nem rossz értelemben, csak hát ők se mások annyira. Igaz például vannak hülyeségeik és "legendák" szerint, pl nem használnak dezodort és túlzottan is imádják a plasztikákat, de nem kell rájuk annyira különleges egyénekként gondolni. Szerintem.

Ezután a kezdeti kitérő után vizont ugorjunk rögtön mély vízbe és beszéljünk az idolok életéről. Alapvetően, mint akárhol máshol itt is, nekik is meg kell kötniük egy szerződést az ügynökségükkel. Viszont, ez a szerződés nem olyan egyszerű és jelentéktelen, mint mondjuk az amerikaiaknál. Megadott időtartalomra majd nemhogy "eladják magukat" a szerződött idolok. Ugyanis ez az egész azzal jár, hogy a csapattagokkal egy dormba (dorm: többnyire egy pici lakás, amiben együtt laknak a tagok) kell költöznie az illetőnek, folyamatos fellépések, próbák egymásutánja következik az életében és nem randizhat. Konkrétan a másik nemhez kb semmi köze nem lehet és én pedig ebből a gondolatból szeretném a mai bejegyzést kiindítani. 
Szóval nem randizhatnak, ugyanakkor ott van még a fanservice amit minden fellépésen és megjelenésen érdemes előadniuk. De mi is ez? 

Többnyire minden ami a rajongók érdeklődését felkelti és felcsigázza. Tehát egy félmeztelen felsőtest a fiúknál, egy extra rövid szoknya/gatya a lányoknál, a maknaeknál (maknae: a csapat legfiatalabb tagja) egy cuki arc vágása... De ami a leghatásosabb azaz egymás szeretgetése, mely többnyire puszilgatás, ölelgetés és egyebek. Mondjuk ott a híres játék a paper kiss, aminek az a lényege, hogy szájjal kell elvenned majd odaadnod egy papírlapot a társadnak és persze a lap nem eshet le... Mert ha mégis...;) És igen, ezt a fiúk fiúkkal a lányok lányokkal játsszák. 

Ebből pedig következnek a túlcsigázott rajongók, akik átalakítják kissé a fanfictjeiket (rajongói írás kedvenceikről, általában szerelmes, képzelgés, hogyan jönnének össze; a rajongó és az idol, de lehet más is). Akik pl. néznek animéket, azoknak ismerős lehet a yaoi és yuri kifejezés. Ezek röviden meleg, tehát homoszexuális tartalmakat jelentenek és ezekért a kpopperek többsége megőrül. 
Kívülálló emberekben most felmerülhet a kérdés, hogy egészséges e, hogy többnyire tizenéves rajongó lányok kedvenceikről meleg pornót írnak, melyek többnyire nem éppen visszafogottak, tehát a 16-os, 18-as karikát elérik. Őszintén mondom fogalmam sincs, ezt döntse el mindenki maga, most inkább haladjunk tovább, ha már eljutottunk a "melegezésig".

Szerintem a legtöbb kpopper már rájött, hogy hiába mutogatja körbe az osztályban a kedvencei képeit, hiába állítja be borítóképének őket facebookon, biztos, hogy nem ússza meg egy "ezek buzik" vagy "nyomik, mit eszel rajtuk?" komment nélkül. Ennek annyi valóságalapja van, hogy tényleg a legtöbb idol metroszexuális, legalábbis sminkelik őket, folyamatosan "kifinomultan" kell öltözködniük és ahol csak lehet hordanak ékszert. Ezt olyan értelemben értem, hogy ki van lyukasztva a fülük, általában nem is csak egy helyen, szóval egy itthoni sráchoz képest tényleg piperkőcebbek és úgy ahogy "lányosabbak". 

Illetve hozzátehető még, hogy tényleg kérdéses, hogy hogyan bírják lányok nélkül, hisz általában 14-15-16 évesen debütáltatják őket és a szerződések minimum 5-6 évig tart és akárhogy is nézzük, ez a tizenéves rész elég rázós szakasz bármilyen nemzetiségű férfiú életében.
Na de honnan állítja mindenki, de itt leginkább csak én, hogy nem érintkeznek lányokkal ilyen szempontból?

Mindenhol vannak őrültek és megszállottak, ez alól a kpop rajongók se kivételek, ahol külön nevet is kaptak a túlságosan is fanatikus kpopperek. Szaszengeknek nevezik őket és többnyire annyit kell róluk tudni, hogy tényleg extrémen fanolják a kedvenc csapatukat. Tehát képesek betörni az idolok dormjába, követik őket taxival és amit csak lehet megtudnak kedvenceikről, illetve amennyire lehet, megpróbálják a rivális bandákat "kiiktatni". Egyéb durvább esetekben már történt olyan is, hogy egy elvetemült szaszeng lezuhanyzott a dormban, betört az kedvenc idolának a testvérének az esküvőjére vagy visszafogottabban, csak lefotózta a az alvó idolt a szobájában. Persze azért ezek ritkábbak, de erősen megkeserítik az imádottaik életét, hisz volt már, hogy egy idol nem bírta és végül felpofozta az egyik szaszeng fant. Szerintem valahol ez teljesen érthető, hisz ők is csak emberek.

Viszont összegezve, hetero lányok írnak szintén heteroknak többnyire ilyen történeteket, beláthatatlan okokból és a legtöbben tényleg meglepődnének, ha a leírottaik ténylegesen valóra válnának. Szerintem egyik kpopper se gondolja halálosan komolyan, hogy az shippeik a reális világban is együtt vannak, csak játszanak. 

Remélem tetszett ez a második rész és nehogy azt higgyétek, hogy megúsztátok ennyivel, jön még onnan, ahonnan ez jött! ^-^ Egyébként ti, hogy vagytok ezekkel a témákkal; sasengek, yaoi és yuri, illetve fanservice? c:



You Might Also Like

8 komment

  1. Szia. Nagyon tetszett amit írtál és a kérdésedre válaszolva én nem szeretem a homo témákat. Nem is olvasok ilyet, ugyanis nekem ezek a dolgok kicsit durvák. Hetero vagyok, így természetesen a fiúkat szeretem, azaz nekem valahogy durva az mikor fiatal kis csirkék akik szintén heteroknak mondják magukat, azon élvezkednek, hogy 2 fiú ill. 2 lány intim kapcsolatba kerül egymással. Ilyenkor megfordul az az eszembe, hogyha valóban ott lenne előttük mondjuk a 2 imádott biasa, és épp egymással foglalkoznának, milyen érzéseket váltana ki belőle. Ezen elgondolkodtak már vajon? Sztem ez a yaoi, yuri téma inkább a fiatalabb korosztálynál népszerű., de lehet tévedek. Ez az én szerény véleményem és ezzel remélem senkit sem bántok meg. Aki ezt szereti, ezt szereti. Nem lehet mindenki egyforma.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, igen értelek és belegondolva én ismerek "idősebb" alkotókat illetve olvasókat is, de tényleg van benne valami, hogyha a leírtakat látnák is, akkor megváltozna nagy valószínűséggel a véleményük (bár ha olyan részébe belemegyünk a dolgoknak, hogy a fiúk is szeretik nézni a lányxlányt.... na mindegy), bár megjegyezném, hogy ilyen szempontból meg nem támogatnám, hogy leültessünk kislányokat melegpornót nézni, hogy megértsék, mi is ez.
      Furcsa téma alapvetően ez a homoszexualitás téma, lassan olyan vigyázva kell róla beszélni, mint a vallásokról. Ebben a liberális világban... -szoktam volt mondani- .De tényleg, nem lehet mindenki egyforma, szóval van akit ez spanol fel, ugyanakkor furcsa, hogy ekkora nagy rétegben. :)

      Törlés
  2. En megmondom oszinten, ki nem allhatom se a yaoit, se a yurit. Persze mind a kettovel talakoztam mar, de kellemetlenul erzem magam, ha ket imadott emberkemrol olvasok ilyet, mert valahogy olyan erzesem lesz, hogy ezzel megbantjuk oket. A Sasaengeknel pedig en mar olyat is hallottam, hogy valaki a menstruacios verevel irt levelet az egyik biasanak. Undoritoak a sasaengek szerintem, buntettet kovetnek el, ha betronek a dormba...
    Amugy imadtam ezt a reszt, hamar irk meg egy hasonlot :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, belegondolva és magamra véve, én se örülnék igazán, ha olyan irományokat olvasnának rólam a "rajongóim" (most tegyük föl, hogy vannak) amikben nemi kapcsolatba lépek bármilyen más lánnyal...:/ Sokan elfelejtik, de ők is csak emberek és nincsenek elzárva a külvilágtól. Tisztában vannak vele, hogy ezek terjednek.
      A sasengekről pedig ezer és egy sztori terjeng, vannak igazán hátborzongatóak is és hihetetlen, hogy többnyire nekik áll feljebb, hisz majdnem, hogy az idolok jelmondata, hogy "mindent a rajongókért".
      Köszönöm ^^ Már időzítve van a következő rész (a témája kicsit más, mint ez az első kettő), de még sok, sok posztot tervezek ebben a témában.:)

      Törlés
  3. Wow... ez tetszett... Az elsőt még nem olvastam, de erre valahogy rátaláltam... :D Remekül írtad le :) Szeretem a Yurikat és a Yaoikat, de csak ha nemtúlságosan durva... Mert azok nem épp a legjobbak... <3 :D Amit a sasengekről írtál az nagyon durva... Még nemhallottam egy történetet se így róluk meg az idolokról...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj nagyon örülök és köszönöm! ^-^
      Hát igen, sajnos talán ez az egyik legdurvább árnyoldala a kpopnak, mint szubkultúrának, a sasengek.:/

      Törlés