Fülig beléd zúgtam || Blogturné Klub

Az elmúlt egy félév olyan szinten leterhelt, hogy mióta elkezdődött, egyszerűen nem vettem könyvet a kezembe. Kíváncsian vártam, hogy melyik...

Az elmúlt egy félév olyan szinten leterhelt, hogy mióta elkezdődött, egyszerűen nem vettem könyvet a kezembe. Kíváncsian vártam, hogy melyik kötet lesz az a blogturnés kínálatban, mert hát a saját könyvtáramból most csak nem akart semmi előkerülni, ami megtöri a jeget és visszavezet az olvasás kellemes elfoglaltságába. 

Annak ellenére, mennyire szeretem a keleti kultúrákat, milyen közel állnak hozzám a koreai drámák és japán animék, nagyon kevés mangával és manhvával akadt dolgom, sőt, amit a legtovább olvastam, az egy kínai darab volt, a 19 days. A nyugati képregényvilág meg szinte teljesen kimaradt számomra, így igazából meglepő, hogy pont ez a könyv hozta vissza az olvasó kedvemet, de ha kicsit megvizsgáljuk a történetet, akkor igen hamar kiderül, hogy a legtermészetesebb dolog volt, hogy pont ez a könyv rángatott vissza... De erről részletesebben később.


Fülszöveg:
Charlie és Nick egy suliba
járnak, de nem ismerik
egymást... mígnem egy napon
egymás mellé ültetik őket.
Egykettőre összebarátkoznak,
Charlie pedig hamarosan
belezúg Nickbe. Kár, hogy
semmi esélye nála: Nick tipikus
rögbis fiú, és biztos, hogy csak
a lányok érdeklik...
Ám a szerelem útjai kifürkészhetetlenek,
és mintha Nick egyre közvetlenebb lenne
Charlie-val...
Lehetséges, hogy Charlie érzései viszonzásra
találnak? Derítsd ki te is!

Én és a könyv:
Van, amikor az ember nem borzongásra, sírásra és drámára vágyik. Van, hogy az ember csak élvezni szeretné az életet, a szép dolgokra figyelni, de persze nem kizárni közbe (teljesen) a valós dolgokat. Nos, ez a képregény pont ilyen. Az első tini szerelem apró és szép pillanataira hívja fel a figyelmet, miközben a kisebb nagyobb megpróbáltatásokat is bemutatja egy gimnazista életében, ráadásul tökéletesen egyensúlyoz a halál cuki és a lehetetlenül giccs között. Egyszerűen melengeti az ember szívét. 
Ami nekem különösen tetszett, az Charlie karaktere, mert egyszerűen nem üvölt róla, hogy meleg, nem ez a fő jellemvonása és bőven van benne karakter ahhoz, hogy ez a későbbiekben is így maradjon. Hiába szól a történet két fiú szerelméről, ez nincsen túltolva, nem kellemetlenül eröltett, hanem pont, hogy természetes. Két fiú barátságából indul ki, és ahogy egyre jobban megismerik egymást és megnyilnak egymás felé, úgy fejlődik és alakul át a kapcsolatuk. Nagyon tetszik, hogy mennyire valószerű és nem pedig egy melegeknek szóló romantikus giccssztori. (Godolok itt a butus képzelgéseket alapul vevő ifjúsági kötetekre, ahol a totálisan lehetetetlen béna lány és menő srác jönnek össze.) 
A rajzolás úgy érzem még külön figyelmet érdemel, ami egyszerűen fantasztikus. Egyszerű, aranyos, könnyen követhető, és karakteres. Nekem kifejezetten tetszik, hogy ilyen gyermeteg firkás hatást kelt, és nincsenek különösebben kidolgozva a karakterek, így az olvasással több marad a képzeletre bízva, és számomra dinamikusabbá válik az olvasás, jobban belemerülök a történetbe, mivel nem időzök el egy-egy jobban kidolgozott képnél. 

Összességében borzalmasan tetszett a kötet, illetve már a sorozatot is ledaráltam. Így nem meglepő módon alig várom, hogy a következő 3 rész is megjelenjen könyv formátumban, mert együltömben végigpörgettem ezt a mostani könyvet. (A sorozatban nagyjából három rész felel meg egy könyvnek, ha jól emlékszem.)
Olvassátok, nézzétek és szeressétek, mert olyan lelki nyugalmat ad, és olyan szép szerelmet mutat be, amit öröm nézni és olvasni. 

Nyereményjáték:
Április végén debütált a Netflixen a Heartstopper - Fülig beléd zúgtam című sorozat, ami Alice Oseman azonos című képregényén alapult. A kötet a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában érkezik, és két fiú barátságát és szerelembe esését mutatja be. 

Tarts velünk az extra-hosszú blogturnénk, és az értékelések és extra állomások során ismerd meg a képregényt, és ha szerencséd van, egy példányt nyerhetsz is a kötetből.

A Könyvmolyképző Kiadónál nagy örömünkre egyre több olyan kötet jelenik meg, aminek legalább az egyik főszereplője a saját neméhez is vonzódik. Ennek örömére most minden állomáson egy-egy LMBTQ kötetből találtok idézetet, a feladatotok pedig az, hogy beírjátok, mi az adott kötet címe.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Szeretet és élet. A hatalomért folyó ádáz küzdelemben egy pillanat leforgása alatt adhatják, de el is vehetik az embertől. Lada azt nem kerülhette el, hogy éljen. A szeretetet viszont…
Elengedte Radu kezét.
Ellépett mellőle, és nézte, hogy a főkertész befejezi a munkáját.
a Rafflecopter giveaway
További állomások:
04.29. - Sorok között
04.30. - Deszy könyvajánlója
05.01. - Sorok között extra állomás
05.02. - Csak olvass!
05.04. - Dreamworld
05.05. - Dreamworld extra állomás
05.06. - Ambivalentína
05.08. - Utószó
05.10. - Fanni's Library
05.12. - Booktastic Boglinc
05.14. - Utószó extra állomás
05.16. - Hagyjatok! Olvasok! blog
05.18. - Spirit Bliss
05.20. - Könyv és más
05.22. - Spirit Bliss extra állomás

You Might Also Like

0 komment