Távoli dobás || Blogturné Klub

 Az újévet egy kiadós betegséggel kezdtem sajnos, bár szerencsémre nem a COVID-ot kaptam el. Így viszont a hosszúra nyúlt ágyban tartózkodás...

 Az újévet egy kiadós betegséggel kezdtem sajnos, bár szerencsémre nem a COVID-ot kaptam el. Így viszont a hosszúra nyúlt ágyban tartózkodás meghozta az eredményét: valami kellemes és szórakoztató könyvre vágytam, és a borító alapján a Long Shot, azaz a Távoli dobás egy tökéletes választásnak tűnt erre a célre. De hányszor vert már át a borító... és mégis, megint bedőltem. A fülszöveg alapján és a szokásos pasis borító hatására én egyértelműen egyfajta guilty pleasure kötetre számítottam, mint amit az Elle Kennedy történetek szoktak nyújtani. Azt hiszem már sejthetitek, hogy egészen meglepődtem ahogy a történetben előre haladva kibontakozott előttem a teljes konfliktus, hiszen egy sokkal komolyabb témát dolgozott fel az első rész, mint azt vártam volna.

Fülszöveg:

EGY TILTOTT SZERELEM AZ NBA ROBBANÉKONY VILÁGÁBÓL…
Azt hiszed, tudod, milyen egy kosaras barátnőjének lenni?
Nem tudod.
A tündérmesém a feje tetejére állt.
És boldogtalanul éltek… Megcsókoltam a herceget, és átveréssé változott.
Bolond voltam, a szerelme pedig – a bolondok aranya.
Most van egy új játékos a játszmában, August West.
Az NBA egyik legfényesebb csillaga.
Ellenállhatatlan. Tiltott
Engem akar. Én pedig őt.
De a múltam és a hercegem, aki átvert, nem ereszt.

Én és a könyv:

Mivel ilyen szinten meglepő volt számomra a történet cselekménye, így szeretnék először egy olyan összefoglalót írni, amiben még homály fedi a számomra meglepő fordulatokat, mert én is így kezdtem bele és nagyon érdekes élményekkel gazdagodtam ezáltal, így úgymond "nem szeretném elspoilerezni a dolgokat".
Ha vevő vagy valami megdöbbentőre, próbálkoznál egy "rázós könyvvel", de nem tudod melyikbe kezdj bele és csak finoman próbálnád ki a borzongást, akkor ez a könyv egy remek választás, igazi cukorkáspapírba csomagolt méreg. Ha viszont érzékeny lelkületű vagy és az életben már pont eleget csalódtál és a könyves karakterekben nem szeretnél, akkor ez nem az a rubin pöttyös kötet, amit neked a kezedbe kéne venned.

Innentől pedig szeretnék már nyíltabban beszélni a borító mögött megbúvó történésekről. Mint már fentebb is említettem, ez igazából egy "rázós könyv", így én csodálkozom is, hogy nem oda lett besorolva a Könyvmolyképző által, hiszen itt minden is megtörténik, ami az ember lelkét felkavarhatja: szexuális erőszak, brutalitás, zsarolás és lényegében egyfajta "emberrablás". Mindez persze egy kicsit egyszerűbb köntösbe csomagolva, gondolok itt megfogalmazásra és történetvezetésre. Ebből a szempontból megértem, hogy ebbe a kategóriába lett sorolva, hiszen könnyen olvasható, a megfogalmazás is egyszerűen fogyasztható, mégis amiről szól, az megrázó, még ha egyszerűbben és nem annyira érzékletesen is van megfogalmazva.

Így viszont talán több emberhez eljut, ami alapvetően pozitív lenne, hisz ez egy olyan tabu, amire a társadalomnak sokkal érzékenyebben kéne reagálnia. Jó lenne, ha az ilyen történetek adnának valami többlettudást az olvasónak arról, hogyan ismerheti fel kívülről az ilyen helyzetet, hogyan tud segíteni ezen. Ez persze nem olyan dolog sajnos, amit pontokba lehetne szedni és általánosítani is nehéz. Én mégis hiányoltam, hiszen az írónő több interjút is készített ilyen nőkkel, akik a párjuk csapdájába kerültek. (Itt persze meg kell jegyezni, hogy ugyanúgy létezik a másik oldal is, ahol a nő bántalmazza a férfit.) 

Azt hiszem a fentiek elolvasása után jogosan merülhet föl, hogy akkor hol van itt a romantika, miért is raknak egy erőszakolót a borítóra? Nos, itt is ránk köszön a jól ismert felállás: egy jó szerelmi háromszög. Miközben főhősnőnk igyekszik szabadulni párja kegyetlenségeskedései alól, szíve egyre biztosabban egy másik férfiért dobog. (Feltevéseim szerint őt láthatjuk a borítón is.) Nagyon tetszett az egymásra találásuk, és a könyv ezen része baromi jól működött, mert az ember lánya tényleg úgy igazán tudott szurkolni, hogy sikerüljön nekik és minden a lehető legboldogabb legyen. Viszont furcsa volt számomra, hogy a múlt sebei ilyen gyorsan beforrtak, azt hiszem reálisabb lett volna ilyen lelki megterhelések után, ha a főszereplő félősebb és bizalmatlanabb marad új pajtásával, viszont nem szabad azt se elfelejteni, hogy ez egy new adult könyv, tehát az olvasónak meg kell adni azt, ami miatt levette a polcról ezt műfajú könyvet. 

Összességében egy emlékezetes olvasással gazdagodtam és hála a mellékszereplők kidolgozottságának, alig várom, hogy a további két részt is a kezembe vehessem. Azt hiszem ezek már egy kicsit nyugodtabb hangvételűek lesznek, persze Kennedy Ryan-nél nem lehet tudni. 

Nyereményjáték:

A Könyvmolyképző Kiadó újabb sportos romantikus sorozatindító kötetet hozott el a magyar olvasók számára. Tartsatok velünk, hiszen megnyerhetitek a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt!

A Távoli dobás egyike a Könyvmolyképző Kiadó sportos, romantikus köteteinek, éppen ezért a mostani játékunkban hasonló könyvekre fókuszálunk. A feladatotok, hogy kitaláljátok, hogy melyik fiktív páros melyik Rubin Pöttyös könyvből származik, és a könyv címét be kell írnotok a Rafflecopter doboz megfelelő dobozába!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Garrett Graham & Hannah Wells
a Rafflecopter giveaway

További állomások:

01. 20. – Könyvvilág
01. 24. – Fanni’s Library
01. 26. – Ambivalentina
01. 28. – Hagyjatok! Olvasok!
01. 31. – Veronika’s Reader Feeder

You Might Also Like

0 komment