Nagy Panda és Kicsi Sárkány || Blogturné Klub

Ez a könyv pont karácsony környékén érkezett meg hozzám, és azt hiszem ennél optimálisabb pillanat nem is lehetett volna. Ilyenkor amúgy is ...

Ez a könyv pont karácsony környékén érkezett meg hozzám, és azt hiszem ennél optimálisabb pillanat nem is lehetett volna. Ilyenkor amúgy is mindenki egy kicsit nyugodtabb, jobban a szerettei felé fordul, illetve az évvége közeledtével önmaga felé, befelé is. Ez a könyv pedig pont az ilyen alkalamakkor tud igazán erős lenni, azt nem is említve, hogy tökéletes ajándék könyv, még olyanok számára is, akik nem gyakran olvasnak időhiány vagy egyéb okok miatt.


Fülszöveg:
Vezérlő ​fény a sötétebb hónapokban – gyönyörű, illusztrált kiadvány két barátról, és elgondolkodtató utazásukról, amelyet a buddhista filozófia inspirált.
– Mi fontosabb – kérdezte nagy panda –, az utazás vagy a megérkezés?
– Az útitárs – mondta kis sárkány.
Nagy panda és kis sárkány barátok. Együtt utaznak végig az évszakokon, nappalokon és éjszakákon, esőben és napsütésben. Miközben kint vannak a természetben, reménnyel és inspirációval telíti őket a környezetük, hogy rájöjjenek, még a legsötétebb napokon is ott a bizonyosság: a tavasz mindig visszatér.
Érezd át nagy panda nyugalmát, aki mindig eszünkbe juttatja, hogy mik az igazán fontos dolgok, és nem mulasztja el kiélvezni az apró, egyszerű pillanatokat.
Fedezd fel mindennapjaid világát kis sárkány kíváncsi tekintetével, akinek, bár a termete kicsi, a szíve nagy.
A két barát utazása a folyton váltakozó évszakokon át tart – csatlakozz hozzájuk, ahogyan rájönnek, hogyan éljenek a pillanatban, békéljenek meg a bizonytalanságokkal, és merítsenek erőt, hogy együtt legyőzzék az életben felbukkanó akadályokat.

Én és a könyv:
Már megjelenés előtt kinéztem magamnak ezt a könyvet. Ez mondjuk nem meglepő, hiszen a buddhizmus és a keleti kultúrák mindig is érdekeltek és előszeretettel írok ilyen témákban a blogra. (Ha visszanézitek, még mindig a könyves ajánlóim legnagyobb százaléka kapcsolódik valamilyen módon ehhez a téméhoz.) Így hát egy ilyesmi témájú könyv, ami ráadásul távol-keleti stílusú rajzokkal van tele, csak is teli találat lehet a számomra.
Ami viszont nagyon meglepett, hogy anyukám is rögtön lecsapott rá, amint meglátta, és be is szerezte további két példányban a barátnői számára. Úgy néz ki, ez egy univerzális kötet a felnőttek számára, hiszen olyan gondolatokat közvetít, amikre nincs jobb szó, mint hogy léleksimogató. Egy olyan kellemes, életigenlő és pozitív aura lengi körbe az olvasót a kötet lapjai olvasva, amire igen kevés ilyesmi típusú könyv képes, ráadásul ki kell emelni, hogy ezek a rövid párbeszédek és gondolatok tudnának nagyon klisésen és csöpögősen is hatni, és a legtöbb ilyen ajándékkönyvnek azt hiszem ez is a veszte, hogy túl közhelyes és sablonos. 
Ezt a Nagy Panda és Kicsi Sárkány olyan remekül kerüli meg, hogy még számomra is működött, pedig jobbára rosszúl vagyok az ilyen mélyenszántónak ható gondolatmenetektől. 

Az ilyen köteteknél kiemelnedő még az illusztrációk minősége, amire itt egyáltalán nem lehet panasz. Nagyon szépek és igényesek, rádaásul egész sokáig el lehet időzni rajtuk, így hiába "kevés a szöveg" mégis hosszasan el lehet lenni a könyvvel. 

Összességében én nagyon tudom ajánlani, akár saját polcra is, de mindenképp tökéletes és nem klisés ajándék barátok számára, hiszen egy nagyon szép üzenetet hordoz magában. Nagyon örülök, hogy magyarul is megjelent és csak remélni tudom, hogy James Norbury a későbbiekben is megörvendeztet bennünket hasonló kiadványokkal. 

Nyereményjáték:
A Nagy ​Panda és Kicsi Sárkány című felnőttekhez szóló, bájosan illusztrált könyvben filozofikus gondolatokon keresztül ismerkedhetünk meg a buddhista életfelfogással. 
Tartsatok bloggereinkkel, és olvassátok el, ők mit gondolnak James Norbury könyvéről! Ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a könyvet a 21. század kiadónak jóvoltából!

James Norbury gazdagon illusztrált könyvének két főszereplője Nagy ​Panda és Kicsi Sárkány, ezért úgy gondoltuk, hogy még több pandával és sárkánnyal ismerkedtetünk meg titeket! Találjátok ki, hogy melyik mesében található az egyes állomásokra kitett kép, és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


További állomások:
2 - Ambivalentina
4 - Könyv és más
6 - Readinspo
8 - Booktastic Boglinc 

You Might Also Like

0 komment