A hajsza (Briar U) || Blogturné Klub

Néha jó valami könnyedet és szórakoztatót olvasni, ezt pedig Elle Kennedy tudja csak igazán. Még az Off-campus sorozata alatt szerettem meg...

Néha jó valami könnyedet és szórakoztatót olvasni, ezt pedig Elle Kennedy tudja csak igazán. Még az Off-campus sorozata alatt szerettem meg az írónőt, na meg azt a rakat lökött izomagy hokist, akikkel a könyvjei során összetalálkoztam. 
Sajnos, a sorozat már egy ideje véget ért, de itt az új generáció, az új sorozat, a Briar U, avagy a lehetőség, hogy egy darabig még mindig a Briar egyetem hokisainak szerelmi bonyodalmairól olvashassunk. 

Ráadásul nem is teljesen új szereplőket ismerhetünk meg a sorozat kezdőkötetében, hanem két igen ismerősen csengő név gazdája kerül közelebb egymáshoz a történet során: Summer Heyward-Di Laurentis és Colin Fitzgerald. Ugye, ugye, hogy mintha már hallottunk volna róluk? 
(Megjegyzés: Ha valaki esetleg nem olvasta volna a kezdő sorozatot, akkor is nyugodtan tehet egy próbát a "A hajsza" című kötettel, lényegében ez egy külön sorozat, minden érthető akkor is, ha csak ezt az egy kötetet olvastad. Bár, ha már tetszik ez a kötet a fülszöveg vagy bármi alapján, akkor érdemes adni az Off-campus sorozatnak is egy esélyt, hisz úgy az igazi.)


Fülszöveg:
Az ellentétek tényleg vonzzák egymást?
Más magyarázatot nem látok rá, miért vagyok úgy oda Colin Fitzgeraldért. Általában nem vonzanak a kivarrt, videojáték-őrült kocka izomagyak, akik lököttnek és felszínesnek tartanak. És az előítéletei mellett az is ellene szól, hogy a bátyám haverja.
És hogy a barátja belém van zúgva.
Ja, és említettem már, hogy lakótársak vagyunk?
Nem, mintha számítana. Fitzy egyértelművé tette, hogy nem érdeklem, holott úgy szikrázik köztünk a levegő, hogy félő, leég tőle a házunk. Én sosem voltam az a fajta lány, aki fut egy pasi után, és nem most fogom elkezdeni. Épp elég gondot okoz nekem az új suli, a seggfej tanárom és a bizonytalan jövőm. Ha a szexi lakótársamnak végre megjön az esze, és rájön, mit szalaszt el...
…tudja, hol talál.
Az őrjítően jó Off Campus sorozat spin-off kötete.
Önfeledt órákat akarsz és egy ragyogó olvasmányt? Megtaláltad.
Szerezd meg magadnak!

Szereplők:
Általában az ilyen típusú rubin pöttyös könyvek arra építenek, hogy a kötetben szereplő srác, az olvasó számára bekerüljön a top akárhány könyves pasi közé. (Közben pedig a lány főszerplő is legyen azért érdekes és szerethető, meg persze legyen történet is... de igazából a "könyvespasi" köré épül a történet. Nem véletlenül kezdődik egy könyvmoly beszélgetés általában úgy az off-campusról, hogy neked Logan vagy éppen Tucker volt a kedvenced? 
Ezek a könyves pasik általában elég sok klisét a nyakukba vesznek, mint a "tökéletesen kidolgozott test", "telt ajkak", "pimasz mosoly" és még sorolhatnánk, ráadásul sokszor az írónő átesik a ló túloldalára és konkrét klisékaraktert formál szegény srácunkból. Így születnek meg a tipikus szőke szörfös srácok, na meg a motoros "badboy"-ok.
Szóval nézzük is, ebben a kötetben mit kapunk: Nos, egy hokizó, művészlelkű kockát.
A hoki ugye az alap, ez biztosítja, hogy drága srácunk megfelelő izomtömeggel rendelkezzen és kellően szívdöglesztően nézzen ki főhősnőnk, na meg az olvasó számára.
A művészkedés egy picit elmélyíti a karakterünket, na meg meglepő, de leszűkíti a számát azoknak az olvasóknak, akik számára potencionális könyvespasi lehetne Fitzy.
A kockaság... Hát ez pedig mégjobban.
Nekem viszont egyértelmű volt, hogy ha ezt a könyvet sikerül jól megírnia a kedves írónőnek, tuti, hogy Fitzy lesz a kedvencem.

Ráadásul anno Dean karakterét nagyon megkedveltem. (Nem titok, hogy a harmadik rész a kedvencem, ami ugye pont Deanről szól.) Így igen pozitívan álltam Summer-höz is, hisz egy kifejezetten életvidám és izgalmas szereplőnek igérkezett. 
A szereplők adottak voltak, ehhez már csak egy jó sztori kellett...

Sztori:
...amit viszont nem kaptam meg. Vagyis mégis. Jó volt a sztori, kellemes és kellően szórakoztató. Egész sokszor kuncogtam magamban akár a buszon, vagy villamoson, ami miatt mindig hülyének néztek a körülöttem utazók, de sebaj. Vicces volt, szép volt, jó volt, de kiszámítható volt.
Persze, egy ilyen kaliberű kötettől ne várjon sokat az ember lánya, mégis én reméltem, hogy lesz benne valami komolyabb mondanivaló, valahogy jobban ki lesznek dolgozva a különböző konfliktusok.
Ugyanakkor továbbra is hatalmas előnye ennek a sorozatnak, hogy borzasztóan szerethető, így ha az előző köteteket szeretted, vagy akár csak egyet is szerettél, ezt is biztosan szívesen fogod végigolvasni és fog okoni pár vidám pillanatot. Na meg, úgyis szurkolni fogsz a két főszereplőnek, ez már csak így van ezeknél a könyveknél.

Nyereményjáték:
Az Off-Campus sorozat véget ért, de szerencsére nem kell sokáig nélkülöznünk Elle Kennedy-t és a Briar hokicsapatát, hiszen új spin-off sorozatában visszatérhetünk a kampuszra. A Briar U sorozatában a hokis fiúk egy új generációját ismerhetjük meg, de a régi ismerősöktől sem kell teljesen búcsút vennünk. A hajsza hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, a történetben Summer és Fitzy szenvedélyes és szórakoztató párosáról olvashatunk. Ha szeretnétek nyerni egy példányt, akkor tartsatok velünk, és vegyetek részt a nyereményjátékban!

A nyereményjáték az Off-Campus sorozathoz fog kapcsolódni. Minden állomáson találni fogtok egy idézetet, és azt kell kitalálnotok, hogy melyik szereplőtől származik, és a sorozat melyik részében hangzott el. Tehát egy nevet és az Off-Campus egy részének címét várjuk a rafflecopter doboz soraiba. Annyit segítünk, hogy mind a nyolc főszereplő neve benne lesz a játékban, illetve plusz egy valaki, aki A hajszában kap kiemelt szerepet. Sok sikert!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

“a létező legjobb bosszú (…). Normálisan, boldogan élni, magunk mögött hagyva a szörnyű múltat.”

További állomások:
10.27. Könyvvilág
11.08. Ambivalentina
11.12. Dreamworld

You Might Also Like

0 komment