Zajlik az élet || Blogturné Klub

Ritka, hogy egy rubin pöttyös azért kerül a kezembe, mert a témája elgondolkodtat. Alapvetően ennek a csoportnak nem is ez a lényege, inkább a szórakoztatás, dehát sose rossz a kellemeset a hasznossal összekötni. Persze senki ne gondoljon itt világmegváltó gondolatokra, de mégis, a könyv azt a helyzetet járja körül, amibe olyan sokan belekerülünk és tényleg, egyszerűen senkit se kerül el. Ugyan, ez igaz a többi rubin pöttyösre is, hisz szerencsére a szerelem, a kapcsolatok csak-csak megjelennek mindenki életében, de ugyanígy a szakítás és a hűtlenség is és őszintén, én még nem találkoztam olyan szórakoztató irodalmi alkotással, ami az utóbbival foglalkozik, szóval igazán felüdülés volt valami "másról olvasni". Fülszöveg:
Sosem tudhatod, mikor kell átértékelni az elveidet…
Parker Cruse megveti a hűtlenséget.
Valószínűleg azért, mert a barátja az ikertestvérével csalta meg. Aztán némi hashajtó a nővére esküvőjén végleg tönkreteszi eleve feszült viszonyukat. Parker elhatározza, hogy felnő és végre huszonhat évesként viselkedik.
Első lépés: Kiköltözni a szülői házból. Második lépés: Munkát szerezni. És erre lehetőség is adódik, amikor találkozik új szomszédjával, Gus Westmannel. A konzervatív értékrenddel és nem mindennapi kinézettel rendelkező férfi különleges képessége, hogy hihetetlenül erotikusan mondja ki Parker nevét. És nős. A felesége, Sabrina, egy sikeres cég vezetője, felveszi a lányt. Parker a lehető legjobb személyi asszisztens akar lenni, ezért megfogadja, hogy mindenre odafigyel, megsétáltatja a kutyát, elmegy a vegytisztítóba, és nem csókolja meg Gust – újra.
Harmadik lépés: Ne ítélkezz!
Negyedik lépés: Tartsd észben, hogy ha közbeszól az élet, ... egy szemvillanás alatt teszi.
Olvasd el, de készíts magad mellé zsebkendőt!

Sztori:
A történet igazából két részre osztható, és most nagyon remélem, hogy ezzel nem különösebben spoilerezek. Az első rész a kiszámítható, azt adja, amit az ember várna ez utána  fülszöveg után és igazából, ez teljesen rendben is van, hisz a legtöbb rubin pöttyös így működik. Parker megismeri Gust, a dolgok történnek és az embernek az az érzése, hogy így " zajlik az élet", hisz a halálosan pontosan megtervezett életből kitörva a főszereplőnk elkezd valóban élni stb, stb.... 

De nem. A cím egyébként borzasztóan jól lett fordítva (When life happened - Zajlik az élet) és egyszerűen lehetetlen spoiler nélkül mesélni róla, mert tényleg úgy a legélvezetesebb, ha az ember nem tudja mit várhat. Ha úgy nézzük olyan, mint az élet. Tervezel, elképzeled, hogy úgy fog történni, mint ahogy ebben az esetben a fülszöveg leírja, aztán bumm, teljesen más történik, csak úgy, mint az életben, és valahol pont ez a varázsa ennek a könyvnek és ezért volt számomra jó olvasni, mert meg tudott lepni és nem éreztem rajta azt a szokásos sablont vagy klisék tengerét, amik oly jellemzőek a mai romantikus kötetekre. 

Persze, nem mondom, hogy nem használt egyet se a kedves írónő, de mégis kellemes volt olvasni és a felbukkanó klisék egyáltalán nem voltak zavaróak. 

Nyereményjáték:
A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában hamarosan megjelenik Jewel A. Ann Zajlik az élet című regénye, melynek fő témája az útkeresés. A történet főszereplője egykor a legapróbb részletekig mindent megtervezett az életében, de amikor az élet közbeszól, és minden apró szilánkokra hullik körülötte, hirtelen nem találja, hogy merre tovább. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott három példány egyikét!

Mostani játékunkat a Zajlik az élet címe ihlette. Minden állomáson találtok egy anagrammát, amelyben egy olyan könyv címének betűit kevertük össze, amiben szerepel az élet szó.

Egy kis segítség: Minden anagramma után odaírjuk, hogy a kitalálásra váró cím hány szóból áll. Amennyiben egy cím tartalmaz angol és magyar elemeket is, mindenütt csak az adott cím magyar részét kell kitalálni. Előfordulhat, hogy a dupla betűket, mint például az “sz” vagy a “cs” külön szedtük, vagy megfordítottuk. 
Nincs is más dolgotok, mint kitalálni, mi is az egyes állomásokon keresett kötetek címe, és beírni azt a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Jó keresgélést! :) 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Mesém létez szabadon (3)
a Rafflecopter giveaway

További állomások:
11/17. - Veronika’s Reader Feeder
11/21. - Könyv és más
11/23. - Angelika blogja
11/24. - Deszy könyvajánlója
11/25. - Ambivalentina
Ar-themes Logo

Ar-themes

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése