A kalózkirály lánya + Nyereményjáték || Blogturné Klub

Azt hiszem nem vagyok túl egyedi, ha azt mondom kiskoromban éltem-haltam a kalózokért. Legalább 8 különböző kalózos könyvünk volt, farasangon másodikban kalóznak öltöztem és a playmobil, illetve makett kalózhajónkat meg se kell már említenem. Röviden én is mint minden gyerek, baromi izgalmasnak és érdekesnek találtam a kincskeresős kalandos tengeri életet. 

Ez a rajongásom pedig úgy néz ki egyáltalán nem múlt el. Igazából csak bele akartam olvasni egy este, még lefekvés előtt A kalózkirály lányába... Aztán arra eszméltem, hogy a köszönetnyilvánítás jön a következő oldalon, illetve hajnali kettő van. (Szóval maradt egészen kerek 4 órám arra, hogy kialudjam magam.)


Fülszöveg:
Bőven lesz még idő, hogy jó alaposan elagyabugyáljam, miután megszereztem, amiért jöttem.
A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat.  Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta – a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.
Tricia Levenseller első regénye, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történetbe.
Vitorlát bonts! Tengerre fel!
Repülj vele a kalandok és érzelmek tengerén!

Karakterek:
A téma egyértelműen győzött, ahogy a karakterek is, pedig őszintén, a fülszöveg magában biztos, hogy nem fogott volna meg. (A kisiskolásoknak szóló könyvekben szoktak elagyabugyálni embereket...).
Egyszerűen odáig vagyok a tökös, beszólogatós főhősnőkért, akik mellé, ha adunk egy természetesen helyes és visszaszólogatós srácot, aki ha lehet még ellenséges is (vagy legalábbis olyasminek kéne lennie). Tökéletes recept, legalábbis nálam határozottan bejön, amikor nem vágyom túl nagy fordulatokra vagy mély tartalomra, csak szimplán szórakozni szeretnék és kikapcsolni az agyamat.


Pont ebben nagyon jó volt a könyv. Alosa és Riden szópárbajai és civódása egymással elvitte a hátán szinte az egész könyvet, így fel se tűnt, hogy a 288 oldalból legalább a felében szinte semmi érdemleges nem történt. Ami persze elsőre rosszul hangzik, de igazából baromi szórakoztató volt, legalábbis számomra és egyértelműen ez a jobb megoldás, mintsem telerakni a sztorit random krakenek előbukkanásával és folyamatos hangulatfokozó izgalmakkal. (Amik miatt nevetségessé válna egy idő után az egész történet....De persze közben meg hiányzott, hogy valami igazi kalandba belefussanak, mint a Karib-tenger kalózaiban, na.)

Személy szerint különösen tetszett, hogy nem tudtam eldönteni, hogy ki a klasszikusan jó vagy rossz szereplő. Mindenkinek vannak hibái és senki sem teljesen fehér vagy fekete. Ugyanakkor persze a kalóz élet sem lett idealizálva, ami szintén jót tett a szereplők jellemének és önmaguk értékelésének.

Sztori: 
Túl rövid volt. 288 oldal túl hamar elrepült és azért mégis lehetett volna benne egy icipicit több pörgés, vagy legalábbis kiegyensúlyozottabban, hisz a vége felé igen sok történés sűrűsödött össze, ami számomra egy picit katyvasz lett és nem teljesen értettem, hogy hova hogyan kerültek és miért. (Persze lehet ez betudható a hajnali kissé kómás és fáradt olvasásnak is.)
Az alapötlet viszont jó, amolyan szokásos kalózos kincskeresős, bár nekem picit hiányzott a fantasy vonal, amit így is kapunk, de mégis egy picit több "kaland" jöhetne a következő részbe. (Gondolok itt a tenger fenevadjaival való harcra, meg úgy alapvetően a tengernyi (haha) legendára és mítoszra, amiket mind jól ismerünk vagy legalábbis hallottunk már róla.)

De igazából feleslegesen próbálom a hibákat keresni, mert maga az élmény megvolt, azóta egyértelműen kalózlázban égek és keresem a témába vágó könyveket és filmeket, amikből sajnos alig van. Komolyan hihetetlen hiány van a kalózos YA és NA polcain....(Igen, azt hiszem kénytelen leszek negyvenedjére is végig maratonozni a Karib-tenger kalózait. Jelentem a hétvégén meg is volt.)
Minden esetre alig várom a következő részt (mármint tényleg, ide vele!) és nagyon remélem, hogy minimum egy trilógiáról beszélünk, mert itt bőven van még minek történnie és nagyon-nagyon szeretném olvasni.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 288
Fordító: Szabó Krisztina
ISBN: 9789634574972
Sorozat: A kalózkirály lánya 1.
                                     

Nyereményjáték:
Ősszel a Könyvmolyképző kalózvizekre evez - nem is akárhogy! Rögtön a kalózkirály badass lányához csatlakozhatunk egy küldetésen. Nem semmi izgalmak, vízi csaták, árulások és természetesen titkok, no meg kalóztérkép színesítik az oldalakat - amikből Te is ízelítőt kaphatsz, ha a Blogturné Klubbal tartasz extra hosszú, 14 állomásos turnénkon!
Ha ügyesen vitorlázol, a könyv 3 példányának egyike is a Tiéd lehet.
Kalózos könyvvel turnézunk, kalózos játékkal érkezünk! Mi más is lehetne a feladat, mint megtalálni a kincset?
De azért van még, ami fontos: útközben van néhány olyan hely a térképen, amit érinteni kell. 
És hogy hogyan?
Minden állomáson, egy szóra linkelve elrejtettünk egy térképdarabot. Természetesen a térkép a kulcs a kincshez, de mint mondtuk, nem csak az X helyét keressük, hanem azt is, melyik állomásokon találtátok meg a helyeket, amiket érinteni kell útközben.
Kincsvadászatra fel!
Ha ügyesen vadásztok, a könyv 3 példányának egyike lehet a Tiétek!
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway
További állomások: 
09.25 - Könyvvilág
09.26 - Ambivalentina
09.27 - Deszy könyvajánlója
09.28 - CBooks
09.29 - Hagyjatok! Olvasok!
09.30 - Sorok között blog
10.01 - Dreamworld
10.02 - Kelly & Lupi olvas
10.03 - Nem félünk a könyvektől
10.04 - Interjú az írónővel - Deszy könyvajánlója
Ar-themes Logo

Ar-themes

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése