KEDVENC JÁTÉKAIM || STEAM

Ez a megkezdett bejegyzés lassan két éve várakozik, hogy végre elétek, olvasók elé kerüljön. Mint azt páran tudjátok, nagyon-nagyon szerete...

Ez a megkezdett bejegyzés lassan két éve várakozik, hogy végre elétek, olvasók elé kerüljön. Mint azt páran tudjátok, nagyon-nagyon szeretek játszani, bár nem mondanám magamat igazán gamernek, viszont így is a steam és origin profilom igazán bővelkedik játékokban és belepirulnék, ha meg kéne mondanom, hogy hány órám van különböző kedvenceimben, mint mondjuk a Sims 2/3-ban. (Hát lányból vagyok, na.)

Egyébként a blogolást magát is egy játék, azaz a fönt megnevezett Sims szövődményének vehetjük, hisz emiatt a játék miatt kerültem elsőnek bele az online barátságok és blogos közösségek világába. Az egyik első portálom is erről a játékról szólt, igen, az a klasszikus simses weblap volt, már ha ez bárkinek bármit is mond. 
Ettől függetlenül rengeteg más játékot is sikerült az idő során a szívembe zárnom, ráadásul nem is csak PC-n, hanem PlayStation 2-n (tudom, már nem túl menő, de én imádtam), Wiin, vagy éppen 2DS-en (régebben meg Gameboyon vagy éppen PSP-n). Ilyenkor egészen rájövök, hogy megöregedtem, vagy legalábbis mennyit fejlődött kiskorom óta a technika (és ez mennyire zseniális dolog). 
Viszont a mai posztban csak a PC-n játszott kedvenceimről szeretnék picit mesélni, ezzel is egyfajta ajánlót firkantani minden egyes darabról, hisz szívügyem, hogy minél többen megismerjék ezeket az apró időrabló csodákat.
Ha valamelyik esetleg megtetszene, akkor a nevére kattintva el is juthattok a Steam oldalára, ahol meg is tudjátok venni, vagy csak kívánságlistára tenni.


A legjobb választás, ha egyszerűen csak szeretnél kikapcsolni és gyönyörködni a különleges grafikában, na meg az extra cuki hiúz kölykökben. A játék lényege, hogy egy hiúz mamával felneveld kölykeidet, miközben farkasok támadhatnak rád, változnak az évszakok és neked kell a táplálékot is megszerezned, teljes mértékben ügyességi alapon.
Én egyszerűen imádom. Egy nehéz nap után leülni és nyuszikra meg fácánokra vadászni, valami rettentően kikapcsoló és szórakoztató, bár elhiszem, ha egyáltalán nem hangzik annak.
Steamen el is érhető, bár érdemes megvárni a nagyobb leárazásokat, olyankor 3-4 euróért hozzá lehet jutni.


Sokaknak ismerős lehet a széria, hisz ez már a hatodik része, én mégis itt kapcsolódtam be és azóta is egyszerűen imádom. Számomra barátokkal együtt játszva adja a legnagyobb élményt, de persze egyedül, úgymond a gép ellen is izgalmas stratégiai játék.
A lényege, hogy az általad választott ország/vezető birodalmát fejlesztd, terjeszkedj, harcolj, kereskedj és nyerd meg a játékot. A játékmenet körökre van osztva, így picit olyan, mint egy társasjáték (pl. Catan), csak animálva. Amíg a te köröd van, addig a többiek nem mozognak, amíg pedig vársz a te körödre, addig te ülsz nyugiban.
Szerintem barátokkal igazán megéri kipróbálni, igazán jó szórakozás így együtt. Steamen őt is megtaláljátok és itt is érdemes figyelni a leárazásokat, mert sajnos nagyon drága.


Az emberek valamiért odáig vannak a túlélős játékoktól. Persze erről a jelzőről talán még mindig mindenkinek a Minecraft az első, ami eszébe jut, de számomra sokkal nagyobb szerelmet ébresztett ez a Tim Burton beütéses indie játék.
Az alapjáték szerintem kifejezetten nehéz, ugyanakkor pár beállítással meg már rettentően könnyűvé lehet tenni, szóval igazán személyre szabható.
Amit mindenképp szeretnék kiemelni, az a zene és grafika, ami nagyon passzol és tényleg valami eszméletlenül borzongató és Tim Burton stílusához hasonló.
Mindenképp érdemes kipróbálni, én több hónapig csak ezzel voltam képes játszani (illetve gameplayeket és tippeket néztem youtubeon), szóval vigyázat, erős függést okozhat.
Van hozzá multiplayer változat is, viszont amennyire tudom, azt külön meg kell venni, illetve két kiegészítő is érkezett már hozzá.


A LEGO játékok szinte mindenkinek fontos helyet foglalnak el a szívükben, és nálam sem lehetne ez másképp. Eleinte Wii-n játszottam velük, majd hirtelen felindulásból egy leárazás alkalmával megvettem a HP 1-4 játékát, amit sajnos azóta se tudtam kijátszani, de ez a másik suli utáni lazítós játékom és természetesen a cél az egész sorozat kijátszása.
Imádom, hogy visszakaphatom a HP hangulatát alig 3-4 perc alatt. Sajnos a könyvekre mostanában nem volt időm, illetve a filmet is hosszas lenne megnézni, nem mindig fér bele az időmbe...Viszont a játék, nos szeretném, ha úgy lenne, hogy belépek, játszom picit, kilépek, viszont sajnos epizodikusan küldetésekre van felosztva a játék, így azt az időt végig kell ülni, amíg lejátszod az epizódot és csak utána állhatsz fel... Nos, én ennek nem túlságosan örülök, emiatt haladok olyan lassan, dehát ezt leszámítva szuper játék, csak ajánlani tudom, bár a HP és a Főnix Rendje PS2 játék lesz örökké a legnagyobb kedvencem a HP játékok közül.

Szóval ezek lennének a legnagyobb kedvenceim mostanában. Ti ismertétek valamelyiket? ♥ Nektek mik a kedvenceitek? 

You Might Also Like

1 komment

  1. Imádtam ezt a bejegyzést! A Don't starve nekem örök kedvenc, időről-időre előkerül nálam (általában ősszel vagy télen), és akkor napokra belefeledkezem. Telefonra is letöltöttem, tehát egy időben még útközben is játszottam vele. A LEGO Harry Potter PC-n egy teljesen új dimenziót nyitott meg előttem anno, annyira jól van összerakva a játék, és igen, ahogy te is írod, egy pillanat alatt visszahozza a HP hangulatot, amikor az embernek nincs ideje olvasni vagy a filmeket megnézni. Az számomra is bosszantó, hogy végig kell ülni az epizódokat, és így rá kell szánni jó sok időt, mivel nincs olyan, hogy fogod magad és mentesz-kilépsz, ha valami közbejön, ezért még én sem tudtam végigjátszani. :D Ráadásul annyira ritkán van időm rá, hogy amikor újra leülök, addigra elfelejtek mindent, amit addig megtanultam, szóval inkább kezdem elölről. :D A másik kettő közül, amit említettél, a Shelter 2 ismeretlen számomra, szóval az ezennel kívánságlistára került, néztem róla videókat, nagyon megtetszett. Ha van kedved valamikor megírni, akkor szívesen látnék egy összesítést a kedvenc Nintendo játékaidról is. :)

    VálaszTörlés