BTK Szülinapi turné, avagy mi is történt? || Kérdezz-Felelek

Hogy őszinte legyek, már alig vártam, hogy végre-végre elújságolhassam nektek is, hogy BTK tag, azaz Blogturné Klub tag lettem. Már pár nap...

Hogy őszinte legyek, már alig vártam, hogy végre-végre elújságolhassam nektek is, hogy BTK tag, azaz Blogturné Klub tag lettem. Már pár napja, hete bent vagyok a csapatban, és ezt még mindig hihetetlen picit leírni, így a dolgok már kezdenek letisztulni, de őszintén szólva kicsit ijesztő, hogy rögtön az első turné, amiben részt veszek, egy szülinapi, azaz teljes mértékben rendhagyó darab.



De mi is az a Blogturné Klub? "A Blogturné Klub az általunk szervezett blogturnékban résztvevő blogok közös fantázianeve. Ez a mi kis csapatunk, mind könyves vagy legalábbis könyvekkel is foglalkozó bloggerek vagyunk. Mind rajongunk az olvasásért, a könyvekért és mindannyiunknak van már blogos tapasztalata, sokan már személyesen is ismerjük egymást. Így egy olyan csapat született, ami elég sokszínű ahhoz, hogy a blogturnék érdekesek és változatosak legyenek, mégis jól tudunk együtt dolgozni és szépen kiegészítjük egymást."

Fennállásának ötödik évfordulójához érkezett a Blogturné Klub, amit természetesen szerettünk volna Veletek együtt megünnepelni - hisz ti is részesei vagytok ennek az élménynek.
Ennek örömére kezetekbe adtuk a gyeplőt, teret engedhettetek legkíváncsibb éneteknek és tabuk nélkül kérdezhettetek tőlünk. Most pedig rajtunk a sor, hogy megválaszoljuk őket.

Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, kik rejtőznek a blogok mögött, netán szeretnétek bekukkantani a kulisszák mögé, és megismerni pikáns-belsős élményeinket! És ahogy azt már megszokhattátok, ezúttal sem hagyunk Titeket nyeremény nélkül.

Melyik volt az első könyv, amit elolvastál?
Az első BTK könyvem A kalózkirály lánya című kötet volt. Már alig várom, hogy közzétegyem itt a blogon a posztom róla, nameg, hogy megjelenjen (maga a kötet és méginkább, hogy a folytatás is). Igazából ehhez tartozik egy rövidke sztori is, miszerint én igazából csak bele akartam olvasni még este, lefekvés előtt... de annyira beszippantot, hogy hajnali kettőkor azt vettem észre, hogy a következő oldalon a köszönetnyilvánítás következik... meg amúgy is, hajnali kettő van. :)

Van olyan könyv, aminél epekedve várjátok a folytatást (de az csak nem akar eljönni)?
De még mennyire. Az egyik ilyen számomra, egyértelműen Kemese Fanni Pippa Kenn trilógiájának befejező kötete. Az első részt imádtam, a másodikat pedig tologatom, mert úgy szeretném továbbolvasni, hogy mindenképp megtudjam a trilógia végét, így pedig muszáj megvárnom az utolsó részt.
Ehhez hasonló a Tigris sorozat (A tigris átka, A tigris küldetése, A tigris utazása), aminek a negyedik része már jó régőta csak nem akar megjelenni magyarul, bár elméletileg mostanában jöttak olyasmi hírek, hogy már nem kell sokat várni rá. c:  

Öt év során sok új taggal bővült a csapat. Milyen érzés volt újként csatlakozni egy kiforrott csapathoz? 
Eleinte nagyon-nagyon féltem, főleg, mert olyan könyves bloggerek közé kerültem be, akiket tényleg sokan ismernek és "nagyágyúk", de mindenki rettentő segítőkész és mint egy igazi hollóhátas, imádom látni, hogy mennyire pörgősen, rendezetten és szervezetten mennek a turnék és zakatol az egész csoport előre. Bár őszintén még mindig félek picit kommentelni, na meg még most is rettentően izgulok, hogy vajon sikerül-e mindent jól csinálnom-e a turné során. 

Melyik a kedvenc könyved?
Utálom az ilyen kérdéseket. Egyszerűen lehetetlen csak egyet választani, de talán Totth Benedek: Holtverseny vagy Szerb Antal: Utas és holdvilág. Talán. De mégis ott van Takami Kósun Battle Royale-ja, na meg a teljes Harry Potter sorozat. Lehetetlen választani.

Van úgy, hogy nagyon szerettek egy írót, de az aktuális könyvét utáljátok? Ha igen melyik könyv az?
Ritka, hogy én valamit utáljak, és ez most sincs másképp. Ugyanakkor Maggie Stiefvater Hollófiúk sorozata sehogy se tudott megfogni, pedig anno az ő trilógiája, a Mercy Falls farkasai volt az egyik mérföldkő az olvasós életemben, ugyanis ennek következtében kattantam rá a fantasy vonalra, na meg úgy unblock a könyvekre.

Honnan jött a blogod neve?
A saját nevemet tettem össze azzal a jelzővel, ami a legjobban leír engem. Így lett az ambivalens + Nina = Ambivalentina. (Nem mellesleg anno divatblogként indítottam az oldalt és akkor épp odáig voltam Amy Valentine stílusáért.)

Használsz könyvjelzőt? Mit?
Szinte mindig egy régebbi BKK bérletemet használom, de mostanában rászoktam a mágneses könyvjelzőkre, amiket ebay-en találtam. Így egy icipicit könnyebb kivédeni a barátaim szivatásait, amikor pont véletlen valahogy eltűnik a könyvjelzőm vagy éppen kirántják a könyvből...Én meg kereshetem, hogy hol tartottam.

Ha lenne egy olyan könyvespolcod, ami egy rejtett szobába vezetne, melyik könyv lenne a "kilincs"?
Azt hiszem erre a célra egy olyan könyvet kéne választanom, amit amúgy nem sűrűn nyitogatok. Bár Kosztolányi Kulcs című novelláskötete lenne talán a legmegfelelőbb... Persze, nem túl kreatív. c:

A kérdésem Beától: Ha találkozhatnál a kedvenc íróddal, mi lenne az első kérdésed hozzá? 
Igazából nem nagyon tudnám megmondani, hogy ki a kedvenc íróm, de az biztos, hogy J.K. Rowlinghoz lenne egy kissé klisés, de számomra annál érdekfeszítőbb kérdésem: Mégis hogyan nem látták Fredék Peter Pettigrewt a Tekergők Térképén??

Nyereményjáték:
 Blogturné Klub születésnapi turnéján 6 meglepetéskönyv kerül kisorsolásra! Minden állomáson egy-egy bloggerünk jellemzőit találod, ami alapján meg kell tippelned, kiről van szó és beírnod a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! Csak magyarországi címre postázunk, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, utána automatikusan újat sorsolunk.

Neki minden az ízlésekről s a pofonokról szól…. természetesen. Vallja, hogy az írás nem szakmája, sőt nagyon távol áll attól, de rengeteget olvas, szakkönyvet, irodalmat és azért ír, mert másról is szeretne olvasni, nemcsak az épp aktuális disztópikus amcsi tiniregényekről. Talán épp ezért olyan jó a buli nála.

Állomások:
09/17 Ambivalentina
09/18 Zakkant olvas
09/19 Hagyjatok! Olvasok!
09/20 Betonka szerint a világ...
09/21 KönyvParfé
09/22 Olvasónapló
09/23 Insane Life
09/24 Szembetűnő
09/25 A Szofisztikált Macska

You Might Also Like

0 komment