5 KEDVENC TANULÓS ZENÉM

Itt az ősz, itt az iskola és az éjszakákba nyúló tanulások is szép lassan beköszöntenek, így arra gondoltam, hogy megosztom veletek a kedven...

Itt az ősz, itt az iskola és az éjszakákba nyúló tanulások is szép lassan beköszöntenek, így arra gondoltam, hogy megosztom veletek a kedvenc listáimat, gyűjtéseimet, azaz azokat a zenéket, amiket én többnyire tanulás közben hallgatok. 

Ez persze folyamatosan változik és függ is attól, hogy éppen miről és hogyan tanulok, de minden esetre remélem, hogy hasznos lesz számotokra ez a rövidke bejegyzés.



A tanulós zenék alapja számomra, hogy a lehető legkevesebb ének és emberi hang legyen benne, mert ez valahogy eltereli a figyelmemet, olyan mintha valaki folyamatosan beszélne hozzám, ezáltal képtelen vagyok koncentrálni. Ugyanakkor magát a zenét nem tudom zajként felfogni és szükségem van rá (csak úgy mint egy nagy bögre teára vagy kávéra) tanulás közben. 
Remélem, hogy ezzel nem vagyok egyedül és a hozzám hasonló zenével tanulósoknak tudok pár új számot, gyűjtést mutatni. Igyekeztem minél több műfajból válogatni, bár végül is az összes hasonló, lassú és nyugis. 

Samurai☯ Trap & Bass Japanese Type Beat ☯ Lofi HipHop Mix
Na ezt rengeteget hallgatom, néha csak úgy gépezés mellé, olvasás közben és most, hogy ezt az időmet tanulásra fordítom szinte mind, így aközben is. Nem kell megijedni, nem túlontúl "ázsiai" stílusú, legalábbis nem kpopos vagy ilyesmi formában és szerintem egy átlag ember számára is  egyszerű, fogyasztható elektronikus zene, enyhe japános beütéssel. Én nagyon megkedveltem, szuper aláfestő zene.



lonely day - lofi hiphop mix
Bár tudom, első ránézésre ez is valami rettentő japános és ázsiais dolognak tűnik, mégis azt kell, hogy mondjam, a borítóképen kívül szinte köze sincs ezekhez. Nem tudom mennyire ismeritek a lofi hiphop fogalmát, de igazából ez egy borzasztóan egyszerű "műfaj", ami nagyjából annyiból áll, hogy adott egy szokásos hiphop alap, ami mellett valami rettentő nyugis zongora vagy ilyesmi kellemes dallam szól és ennek az egyvelegét én egyszerűen órákig képes vagyok hallgatni. Borzasztóan jó tanulás mellé.



Chill Good Beats (Deleted Ramune Video)
Az előzőhöz hasonlóak ezek a számok is, bár talán ezek kicsit intenzívebbek és több emberi hang van bennük. Sajnos muszáj vagyok egy lejátszási listát ideilleszteni, mert az eredeti videót sajnos letörölték már, de szerencsére valaki összegyűjtötte egy listába azokat a számokat, amik rajta voltak. Ez volt az első ilyen rettentő nagy kedvenc tanulós zeném, így kihagyhatatlan volt a listából.



Piano Jazz - A two hour long compilation
Őszintén megmondom, a jazz egyszerűen mérföldekre áll tőlem, magam sem tudom miért, de valahogy az évek során ez így alakult ki. Sose tetszett, nem is hallgattam. Mégis ez az egy videó ott van a tanulós zenei listámon és csak ajánlani tudom nektek is. Picit vidámabb, mint az átlag zenék, amiket hallgatni szoktam és talán pont ezért is érzem, hogy ennek is itt kell lennie a listán.



K-Pop Piano Compilation for Studying and Relaxing | CALM PIANO
Megmondom őszintén, amióta ezt hallgatom (azaz lassan egy éve), jobban megszerettem ezeket a zongorán játszott változataikat a videóban szereplő daloknak, mint az eredeti, általában pörgősebb változataikat.
Azt hiszem minden kpoppernek a legjobb választás, hisz kedvenc műfajától még tanulás közben sem kell elszakadnia, illetve ahogy magamon teszteltem, szerencsére nem kezdek el énekelgetni közben, így tényleg biztonságos és nyugodt szívvel tudom ajánlani. 



Remélem hasznos volt számotokra ez a rövid bejegyzés. Ha nektek is van egy-egy nagyobb kedvencetek, akkor mindenképp linkeljétek nekem kommentbe! ♥

You Might Also Like

7 komment

  1. Az utolsó az tényleg nagyon jó. Én nem igazán tudok zenét hallgatni tanulás közben mert elvonja a figyelem, de ez este lefekvés előtt és tanulás közben is valahogy sokszor előkerült. 😍

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj én is úgy imádom, ha más nem olvasáshoz nagyon jó! ♥

      Törlés
  2. Áwh, az első nagyon bejövős. ^^
    Bár mondjuk én tanuláshoz nem szeretek lassú és/vagy relax zenéket hallgatni, mert letargiába esem tőlük. :D Ilyenkor szoktam benyomni a Nocturnal Bloodlustot, bár a hörgést alapból nehezen viselem el, de ha közte és a gyökvonás azonosságai között kéne választanom, mindig kapásból tudom a nyertest. :3 xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húha, ne én meg az ilyet nem bírom elképzelni tanulás mellé :D

      Törlés
    2. Szoktak is ám nézni, hogy Rina, te ezt most mégis hogyan..? :D Olyankor elgondolkozom, és beteszek egy kis SID-t a béke kedvéért, vagy valami más visual kei bandát, de persze tipikusan azokat az együtteseket, akiknek az összes szövegét kívülről fújom, így kizárásos alapon marad a Nokubura. xD

      Törlés
  3. Én tavaly szoktam rá, hogy zene mellett tanulok, és nekem így sokkal könnyebb!:) Köszi a zene ötleteket, biztos kipróbálom őket!:)

    VálaszTörlés