RAW-NYERS || FILMAJÁNLÓ

Vannak olyan horrorok, amik nem kísértethistóriákra épülnek, nem az arcodba ugrálva ijesztgetnek, őszintén nem is ijesztőek, mégis megrázn...

Vannak olyan horrorok, amik nem kísértethistóriákra épülnek, nem az arcodba ugrálva ijesztgetnek, őszintén nem is ijesztőek, mégis megráznak és lekötnek. Ez a film is ilyen, dráma és horror egyben, nem néznéd meg még egyszer, mégis, amint meglátod a stáblistát legszívesebben az összes barátodnak körbe küldenéd, hogy ezt, ezt nézzétek meg.

Számomra az egyik legjobb filmajánló, a tumblr, hisz rengeteg filmekből kivágott képpel futhat ott össze az ember, és őszintén: még nem találtam olyan általam rebloggolt darabot, ami ne tetszett volna megnézése után. Eredetileg a mai filmünk is ide sorolható, bár végleges elhatározást unokatestvérem hozta meg, hisz ő is hasonló módon bele-bele futott a filmbe, így elkerülhetetlen volt, hogy meg ne nézzük, amint időnk engedi. 



A történet röviden egy egyetem előtti gólyahétről szól, amit azt hiszem mindenki jól ismer, bár itt az előzetes feltételezésekkel ellentétben, nem a buli és ivászat köré terelődik a hangsúly, sokkal inkább a különböző furcsa feladatok, mint a vérrel leöntés vagy éppen nyers hús evés.
Főszereplőnk természetesen egy visszahúzódó gólya, aki egész életében vegetáriánus volt, sose evett húst, így ezek az átlag embernek apróságok, egészen újak és ijesztőek lesznek számára...
Innentől kezdve szinte bármit mondanék, az spoiler lenne. A legerősebb élményt egyértelműen akkor adja a film, ha semmilyen előzetes tudással nem rendelkezünk a megtekintése előtt.



Az egész film egyszerűen gyönyörű. Én amúgy is bele vagyok szerelmesedve az esős, kékes színvilágba, ami itt tökélyre fejlesztve jelenik meg a horrorisztikus sötét, gyér sárga fényes avagy neonosan izzó képsorok mellett. Nem véletlen futottam vele oly sokszor össze tumblr-ön. Az embernek egyszerűen kedve lenne meg-megállítani és lescreenshotolni egy-egy képet (persze nem a nyers nyúlveséket), annyira művészien és szépen lettek kitalálva.



Viszont nem véletlen néztük közösen unokatestvéremmel a filmet, legalábbis utólag egy hatalmas pozitívumként éltük meg, hogy ketten voltunk. Nagyjából vége előtt egy negyed órával jönnek azok a részek, amikor picit rossz érzés már nézni, az ember idegeit tényleg kikezdi és ha egyedül néztem volna, biztos vagyok benne, hogy ott kikapcsoltam volna (ami rettentő nagy hülyeség lett volna). Viszont így, hogy ketten voltunk, egyrészt végigkommentálhattam valakinek, hogy mennyire kikészít, másrészt meg motiváltuk egymást a puszta jelenlétünkkel, hogy nézzük tovább.



Összességében csak ajánlani tudom a filmet, főleg barátokkal szuper kikapcsolódás és szerintem egy maradandó darab, így remélem ezzel a rövid poszttal meghoztam a kedveteket hozzá! ♥

You Might Also Like

0 komment