TAVASZI MINDENES PROGRAMAJÁNLÓ

Mostanában rengeteg rendezvényt, koncertet és egyéb érdekes programot találtam a neten, amikről azt hiszem érdemes lenne beszélni, hiszen n...

Mostanában rengeteg rendezvényt, koncertet és egyéb érdekes programot találtam a neten, amikről azt hiszem érdemes lenne beszélni, hiszen nagyon jól beleillenek a blog profiljába és sokan még nem hallottak róluk, vagy legalább párról. Szóval jöjjön egy óriási gyűjtés arról, hogy mit érdemes idén tavasszal mindenképpen felírni a naptárunkba, ha kpopperek, animések, rockerek, "alter" és magyar zene kedvelők ,könyvmolyok vagy éppen csak kíváncsiak vagyunk. 

BLOCK B KONCERT MÁRCIUS 3. /KPOP/
Rögtön a legközelebbivel kezdeném, hiszen most pénteken lép fel a csapat a Hungexpoban. Ha valaki egyelőre lemaradt volna erről a hírről, akkor még nyugodtan tud jegyet venni most is, hiszen a három típusból még egy sem fogyott el. Még tavaly ősszel jelentették be a koncertet, aminek érdekessége, hogy a mymusictaste.com oldal segítségével jöhetett egyáltalán létre, így bebizonyítva, hogy igenis érdemes  ezt az oldalt aktívan használni.
Egyébként én is ott leszek, már alig várom, ez lesz életem első kpop koncertje! c: 
Facebook esemény // Jegyek: 18.990 - 55.490 Ft
Helyszín: Hungexpo



ED IS ON KONCERT MÁRCIUS 11. /MAGYAR ZENE/
Szegény srácokat egyszerűen nem tudtam másként bekategorizálni, mint egyszerűen magyar zene. De még milyen jó magyar zene! Sajnos még nem voltam egy koncertjükön sem (őszintén egészen nehéz őket elkapni) viszont az albumukat kitartóan hallgatom.
Nagyon szeretem a szövegeiket, a Velem csak a baj van különösen nagy kedvencem. Hallgassátok, szeressétek és nézzetek ki a koncertre! c: 
Facebook esemény // Jegyek: 800 Ft
Helyszín: ELLÁTÓház

NIPPON GROOVE MÁRCIUS 18. /KPOP & JROCK/
Azt hiszem senkit sem lepek meg, ha elárulom, ebben a hónapban is lesz NG, a téma pedig a tavasz. Ez egy partysorozat, ahol ázsai zenék mennek csak, azaz kpop, jpop és jrock is. A  Supersonic kék és vörös yuk-ban rendezik nagyjából mindig és bár már rengetegszer kitaláltam, hogy na most aztán tényleg megnézem magamnak, sajnos eddig nem jött össze. Ami viszont fontos és pozitívum, hogy a korhatár 16+, így a fiatalabb kpopperek is bejuthatnak.
Facebook esemény // Jegyek: 990 Ft
Helyszín: Supersonic kék és vörös yuk



DEEP GLAZE LEMEZBEMUTATÓ MÁRCIUS 24. /MAGYAR ZENE/
A srácokat még a nyáron találtam youtubeon, teljesen véletlenül, de rögtön bele is szerettem a Unveiled című EP-jükbe. Az ének bár angol, de a zenekar maga magyar és rettentően fiatalos. Mostanában egyre erősebb zenekarok jelennek meg a magyar fronton, ami szerintem nekünk (diák) hallgatóknak csak jó, hisz minőségi, szuper zenét kapunk a mi pénztárcánkhoz mérten. A srácok egyébként aranyosak és lököttek, érdemes őket követni instagrammon is. 
Facebook esemény // Jegyek: 700 - 1500 Ft
Helyszín: Kuplung

HUNGARIAN KPOP MUSIC AWARDS GÁLAMŰSOR MÁRCIUS 25. /KPOP/
Már tavaly is megrendezésre került ez az igencsak jelentős esemény, ugyanis itt hirdetik ki a 2016-os évben általunk legjobbnak ítélt kpop csapatok, előadók és dalok nevét, na meg mellette cover csapatok is fellépnek, énekelnek, táncolnak, szóval minden adott egy szuper kpopos rendezvényhez. Nagyon remélem, hogy idén el tudok menni, mert tavaly lemaradtam róla. c:
Facebook esemény // Jegyek: ingyenes!
Helyszín: Angyalföldi Láng Sportcsarnok




 IV. MAGYAR HAIKUNAP ÁPRILIS 9. /JAPÁN ÉS KÖNYVMOLY/
A haiku egy japán eredetű rövid vers, ami három sorból áll, amik 5-7-5 szótagból állnak. (Egyszer már én is próbálkoztam haiku írásával, instaragmmon találhatjátok meg.) Elég kötötten hangzik, de hihetetlenül kreatívan használható és én személy szerint nagyon kedvelem őket. (A harcosok klubja kötetében meglepő, de egészen sokkal lehet találkozni, én ezek miatt szerettem bele a haikukba.)
Programokként lesznek előadások a haikuírásról, karuta bemutató, japán kvíz, felolvasás haikuköltőktől, kalligráfia és egyebek.
Nagyon remélem, hogy sikerül eljutnom, de ahogy magamat ismerem, sajnos csúnyán le fogok maradni róla.
Facebook esemény // Jegyek:
Helyszín: Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

TAVASZI MONDOCON ÁPRILIS 22-23. /ANIME ÉS KPOP/
Mint mindig, most tavasszal is lesz Con és bár ez inkább általában igaz, de most én is biztosan kint leszek (végre biztosan többed magammal). Sajnos nem hinném, hogy a cosplayezés össze fog jönni, de talán majd a nyáron.
Egyébként többen is kérdeztétek, hogy oda lehet-e jönni vagy ilyesmi, így most mondom, hogy nyugodtan támadjatok le, mindenkinek nagyon fogok örülni. c:
Facebook esemény // Jegyek: 3500-3800 Ft
Helyszín: Hungexpo




XXIV. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL ÁPRILIS 20-23. /KÖNYVMOLY/
Tavaly már jártam kint és őszintén már maga a tudat, hogy könyvmolyokkal vagyok körülvéve igazán feldobott, de mellette az sem elfeledhető, hogy nagyon jó akciók vannak ilyenkor, szóval előre próbálom lelkiekben felkészíteni a pénztárcámat erre az apró kiruccanásra.
Egyébként vannak ilyenkor előadások és dedikálások. Emlékszem, amikor kint voltunk pont Závada Péter dedikált a Librinél én meg kisebb sokkot kaptam. c: (Kicsit nagyon szeretem a köteteit.)
Facebook esemény // Jegyek: ingyenes diákoknak!
Helyszín: Millenáris

MIYAVI KONCERT ÁPRILIS 29. /JROCK/
Nagyon várom. Még 2015-ben voltam, azaz a legutóbbin, életem első Miyavi koncerjén, de annyira jó élmény volt, hogy azóta is az egyik, ha nem a legjobb koncertemként tartom számon, szóval alig várom az ismétlést. Aki alapvetően nem kedveli a tipikus jrock vonalat, a visual kei-t, az is nyugodtan nézzen rá, mert mára már teljesen más lett a kedves előadó stílusa, de piszkosul jó még mindig.  Idén biztos, hogy végre pólót is veszek. c:
Facebook esemény // Jegyek: 6900 Ft
Helyszín: A38 Hajó




B.A.P KONCERT MÁJUS 7. /KPOP/
Végül pedig az utolsó, ám de számomra a legnagyobb esemény, hogy idén a B.A.P kpop banda is ellátogat hozzánk, ami egy óriási meglepetés volt minden fan számára. Sajnos én ebben az időpontban pont nem leszek itthon (és ezt tényleg rémesen sajnálom), de mindenkinek jó szórakozást, ha megy és már most mondom, hogy kommentben itt nyugodtan meséljetek majd az élményeitekről!c:
Facebook esemény // Jegyek: 21.900-58.900 Ft
Helyszín: Barba Negra Track

Szóval egyelőre én ezeket a programokat néztem ki magamnak, bár sajnos, mint azt már mondtam, nem mindegyikre tudok eljutni. Ti melyikre terveztek menni? Mit hagytam ki szerintetek, amit mindenképpen érdemes lett volna megemlíteni itt? c: 

You Might Also Like

0 komment