BENTO BOX || VIDEÓ RECEPT

Régebben már írtam a bento boxokkal való ismerkedésemről, illetve nemrég a csatornára is felkerült egy receptes videó, de ebben a posztban ...

Régebben már írtam a bento boxokkal való ismerkedésemről, illetve nemrég a csatornára is felkerült egy receptes videó, de ebben a posztban szeretnék egy kicsit magáról a bentóról beszélni. Ha érdekel, hogy mi is ez és hogyan lehet a legkönnyebben elkészíteni, akkor tarts velem! :) 



Maga a bento elnevezés egy ebéd/tízórai csomagot takar, ami az előző napi maradékokat tartalmazza, szépen és ötletesen elrendezve egy dobozban. Ugyanakkor mára már egy sokkal érdekesebb ága is kialakult, aminek a lényege röviden annyi, hogy a lehető leglaktatóbb és egészségesebb dobozt hozzuk össze, természetesen, a legcukibban és szebben. Szóval ha rákeresünk a szóra youtubeon, akkor a második változattal fogunk találkozni és megnézhetjük, hogyan csinálhatunk, romantikus, kiskutyás vagy éppen jégvarázsos ételcsomagot. 

A mi alapkoncepciónk az volt, hogy minden szükséges tápanyagból tegyünk bele egy keveset, így mi rizst, szezámmagot, virslit, salátát és gyümölcsöket használtunk. Fontos még, hogy ezeket nem fűszereztük és feleslegesen nem is cukroztuk (nem is volt mit) így ténylegesen egy egészséges ebédcsomag alternatíva, ugyanakkor sajnos időigényes. 

Viszont legalább egyszer mindenképp megéri kipróbálni, hiszen könnyű és jó szórakozás is egyben. Össz-vissz a rizsre kell figyelni egy picit, de van egy szuper receptem hozzá: 

20 dkg sushi rizs
víz
2,5 ek rizsecet
0,5 ek cukor
0,5 tk só

Minden utasítást láthattok a videóban, viszont pár fontos dolog: 
♥ a rizst nagyon - nagyon alaposan mossátok meg 
♥ forrásban lévő vízbe tegyük a rizst, majd 2 percig főzzük erős lángon, utána 5 percig közepesen, majd 16-17 percig takarékon (ekkor már lefedve)
♥ ezután hagyjuk negyed óráig hűlni
♥ tegyük egy nem fém edénybe (pl üvegtál) és szintén egy nem fém eszközzel kenjük el, hogy minél gyorsabban kihűljön
♥ a rizsecet-cukor-só keveréket öntsük rá és keverjük el
♥ ezután hagyjuk hűlni ismét 10 percig
♥ ha ezzel megvagytok, akkor jöhet a formázás
♥ ne nagyon érjetek a rizshez, mivel rettentően ragad, ha mégis szükséges, akkor vizezzétek be a kezeteket c: 

Remélem ti is elkészítitek! Vagy már próbáltátok? Mindenféle hozzászólást pedig kommentben várok. :) 

You Might Also Like

4 komment

  1. Nem az előző napi maradékot csomagolják a bentóba, hanem a szülő (többnyire az anya) külön készít ilyesmiket reggel. Ez pedig igen időigényes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ezt a változatot olvastam, hallottam, miszerint a tegnapi maradékot hasznosítják újra egy kis friss rizzsel. :) Persze, ahány ház, annyi szokás.

      Törlés