A NYÁRI ANIMESZEZON 2016 || HARMADIK RÉSZ

Az utolsó részre rendkívül jó animék maradtak már csak hátra. Van itt remekül újragondolt vámpírozás, utazás az időben (előre és hátra is),...

Az utolsó részre rendkívül jó animék maradtak már csak hátra. Van itt remekül újragondolt vámpírozás, utazás az időben (előre és hátra is), na meg ígéretes fantasy és aranyos lovestory. Egyik se fogott meg? Te meg milyen animés vagy akkor? :)
Ha az előző két részről lemaradtál volna, akkor itt és itt megtalálod őket. Nagyon köszönöm, hogy elolvastátok ezeket a rövid bejegyzéseket és remélem, hogy jövő nyáron is együtt vághatunk bele a nyári szezon első részeinek. Jöjjön az utolsó rész, a szezon legjobbjaival!




momokuri

Egy újabb iskolai slice of life darab, főszerepben a romantikával és szerelemmel. Bár engem nem fogott meg elsőre igazán, mégis az alap koncepció igazán érdekes és jó, hogy felhívja rá a figyelmet ez az anime.
Főszereplőink között egy év van, ismét a hölgy javára, de valami nagyon más, mint az eddig ismerteknél: minden gördülékenyen megy, csakhogy a lány fanatikusa a srácnak. Egyszerűen imádja és rajong érte, így pedig az egész szerelmi életüket összekavarja és pont, hogy maga ellen dolgozik. Vagy pedig mégsem, hiszen pont attól boldog, hogy egyre több dolgot tud a srácból megkaparintani...Azt hiszem a saját környezetünkben is sokan tudnánk ujjal mutogatni ezekre a lányokra (és fiúkra), így mindenképp érdekes témának tartom a dolgot.
Viszont, amit az első rész mutatott, az egyáltalán nem győzött meg, hogy én ezt tovább szeretném nézni. Ugyanakkor, aki pont az ilyeneket kedveli, annak ez is nyilván tetszeni fog. :)

Nejimaki Seirei Senki: Tenkyou no Alderamin

Ha egy jó fantasyt szeretnél nézni, akkor ez mindenképp megér egy próbát. Engem rettentően meggyőzött az első rész, mivel már rengeteg túl bonyolult, nevetséges és lehetetlen fantasy animével próbálkoztam, de mint az nyilvánvaló, egyik se lett hosszú életű és max egyetlen részt bírtam végignézni. Most viszont itt van ez, amiben pont annyi a fantasy elem, amennyinek lennie kell, nincsen túlmisztifikálva, de van egy kis rejtély és pár érdekes kérdés is felmerül, illetve van egy belátható cél, már az első részben, ami fantasyhoz és animéhez mérten is reális.
Ráadásul a karakterek is bőven szerethetőek és pont annyira illenek bele egy-egy klisébe, amennyire kell, de tudnak meglepetéseket okozni.
A főszereplőt szeretném kiemelni, mivel nagyon szórakoztató és kellemes személyiség. Nem gazdag, sőt kifejezetten szegény családból származik, viszont erős és tapasztalt és a legjobb, hogy tisztában van önmagával. Nem egy Naruto és éppen ezért kedveltem meg én annyira. Nem tesz lehetetleneket, nem az ő óriási fejlődéséről szól az anime és ez nagyon nagyon pozitív számomra. Egy szóval: AJÁNLOM! 

orange

Úgy érzem, hogy a nyári szezon krémje mind az utolsó részbe került. Nem tagadom, akármennyire is az előző animére hihettétek azt, hogy a kedvencem lett, nos...Az orange vitt nálam mindent. Nem bírtam ki és egyből végignéztem az összes kijött részét, most pedig izgatottan várom hétről-hétre a következőket. 
A történet alapvetően egy egyszerű slice of life, romantikus darab a középiskolából, viszont belekerül egy apró időutazás és így egy hihetetlen izgalmas dráma veszi kezdetét, ami rengeteg kérdést felvet. 
Főhősünk, Naho kap egy levelet, amiben a 10 évvel idősebb önmaga megír minden történést, na meg tanácsokkal látja el, hogy elkerüljön a jövőben egy tragédiát. Szerintem rettentő izgalmas már a gondolat is, hogy ha én kapnám, vajon elolvasnám? Hinnék neki? 
Ha másképp csinálom a dolgokat és a jövőm megváltozik, akkor mi fog történni? 
Egyszerűen számomra egyszerre izgalmas és nyomasztó, miközben a szerelmi szálnak folyamatosan drukkolok és izgulok, hogy a tragédia nehogy bekövetkezzen. 
Illetve végszóként muszáj megemlítenem, hogy a szezon egyik legszebb grafikájú animéjéről van szó. ;) 

ReLIFE

Mondtam már, hogy mostanában divatosak a középiskolák, a nagy korkülönbségek meg az időutazás? Nos, ez nincs máshogy a ReLIFE-ban sem, mégse hasonlít igazán egyik eddig említett animére se. Történetünk főszereplője nagyjából a harmincas éveiben jár és teljesen elrontotta az életét. Nincs munkája, se családja, de még pénze se igazán. Egy részeges éjszaka viszont minden megváltozik; aláír egy szerződést, amiben a ReLIFE tesztalanya lesz, így pedig újrakezdi az életét és ismét gimnazista lesz kerek egy évig.
Az anime egyszerű humorra épít, amit természetesen a klisés "felnőtt visszaül az iskolapadba és azt gondolja; itt minden megváltozott" jelenetek követnek, de benne van a középiskolás lányok utáni sóvárgás (akkor ez most pedofília vagy sem?) és a buta diákos viccek is el-el lesznek sütve.
Bár ez egy igen gyatra ajánló volt, mégis azt tudom mondani, hogy érdemes belenézni, hiszen érdekes és ha az ember elég fáradt, akkor szórakoztató is. Hétfő esti kikapcsolódásnak pedig egészen tökéletes. 

SERVAMP

Sokak szerint ez az szezon legjobb darabja és bár egy hangyányit én is egyetértek ezzel, számomra, mint azt ti is tudjátok, az orange vitte a pálmát. De akkor másoknak miért ez az anime a befutó? Elcsépelt és ócska vámpíros animékből rengeteg van, de még a jókból is egészen sok akad, így nyilván felmerül a kérdés; van-e szükségünk még egy vérszívós ökörködésre? Nos, a válasz egyértelműen az, hogy bőven van, főleg, hogyha a kedves vámpírunk a napja nagy részét édes kiscicaként tölti. Ezen kívül egy érdekes emberek és vámpírok közötti szövetségrendszert is megismerhetünk és a harcjelenetek nagyon izgalmasokra sikerültek. Indavideón korhatáros tartalomként lett feltöltve és valahol igazuk is van, de a sok vér és egyéb szinte fel se tűnik egyébként. Ezt a darabot leginkább a fiúknak tudom ajánlani, illetve mindenkinek, aki egy izgalmas és érdekes akció animét szeretne végigizgulni.Nem véletlenül van itt ő sem az utolsó bejegyzésben, a krémek krémjében!

Köszönöm, hogy ebben az évben is velem tartottatok a nyári szezon kivesézésében és igazán remélem, hogy mindenki találta valami magának valót, ha más nem, ebben a részben megtalálta, amire egészen eddig várt. Ha van egy anime, amiről úgy érzed mindenképp szót kéne ejteni a blogon, akkor nyugodtan írd meg kommentben, de arra is kíváncsi vagyok, miket kezdtetek el nézni, mi tetszik a legjobban? :)

You Might Also Like

0 komment