.a rövid haj sztori || storytime

Talán feltűnt már a régebbi olvasóknak, talán nem, hogy nekem bizony nincs földig érő hajam, sőt még a vállamig se ér le és volt, hogy...


Talán feltűnt már a régebbi olvasóknak, talán nem, hogy nekem bizony nincs földig érő hajam, sőt még a vállamig se ér le és volt, hogy esetleg a fülemet se takarta el, pedig 2 éve még én is lapockáig érő hosszú hajjal "színesítettem" az utca népét. Aztán történt valami...:)

A fogszabályzós rövid bejegyzésem népszerűségén fölbuzdulva gondoltam, hogy talán az ilyen egyszerű változásokról, változtatásokról megéri írni, főleg, hogy rengeteg blogon írta egy-egy szerkesztő, nekem is többen mondták, hogy igazán kezdenének már valamit a hajukkal. Csak félnek.

Igen, alapvetően az emberek félnek a változtatásoktól és ez igazán nem helyes. Legalábbis az én túlságosan is felnyitott fiatal szememmel így látom. Most nem szeretnék nagy életbölcseletekbe belemenni, de azt hiszem tény és való, hogy az ember szeme ahogy nő fölfele egyre inkább kitágul, egyre több mindent próbál befogadni és megérteni, aztán jön valami, ami miatt elkezdi az érdeklődő szemét lecsukni, elfogadja, hogy a dolgok úgy vannak ahogy és nem igazán szeretne változtatni rajta, vagy ha mégis, akkor a sok ellenlehetőség igen elveszi a kedvét.
Hisz van is a mondás, hogy fiatalok vagyunk és bolondok. Ha valami őrültséget akarsz csinálni azt most tedd. És igen, a hajvágás ily módon igen nagy őrültség, minimum a drága édesanyák szemében, mert ugyan, melyik szerető anyuka nem szerelmesedik bele kislánya hosszú tincseibe (vagy éppen apuka)? 

Szerintem alapvetően nálunk is így volt, bár anyu leginkább attól félt, hogy megbánom, hisz míg a hosszú hajból bármikor lehet könnyűszerrel rövid, addig hosszú évekig eltart a rövidből hosszabbat csinálni... Természetes úton.

DE! Levágattam és nem bántam meg egy percig sem. Sose éreztem, hogy bárcsak nekem is olyan szép hosszú hajam lenne, mint a többieknek, főleg, hogy ezer egy előnye van.
Szóval jöjjön a kedvcsináló:
  • A hajmosás és hajszárítás gyerekjáték. Nyáron 3-5 perc alatt a napon megvan és télen se több. Ráadásul mindenből kevesebb kell (sampon, balzsam) szóval tök jól spórolhatsz rajta. :'D
  • Lehetsz kócos és még jól is mutat, szóval akár át is veheted a ponyvaregényekben sokszor ismételt helyes pasi "most keltem" haját.
  • Sokkal jobban meglátszik, hogy nő a hajad és igen gyorsan, szóval akár hónaponta váltogathatsz frizurát. 
  • Igazából ha hosszú hajat szeretnél, elég egy parókát beszerezned és nem is kell rengeteg hajat betömködnöd alá.
  • Ha ügyesen és elég hosszú hajat vágatsz le, akkor azt akár el is adhatod és elég sokat fizetnek érte. :'D
  • 100%, hogy extra jól fognak állni a kalapok és sapkák.
  • Akár sokkal erősebben is sminkelhetsz és nem lesz feltűnő, mert a hajad ellensúlyozza. 
  • Szóval egyszerűen ezerszer jobb, mint a hosszú haj. Legalábbis szerintem.
  • Mostanság egyre divatosabb, talán ez annak is köszönhető, hogy egyre több sztárolt személy vágatja le fürtjeit.:)
  • Sose kell hajgumi, így nem lesz tesi előtti lázas keresgélés se semmi ilyesfajta idegeskedés.
Szóval én szerintem tényleg megéri, ha valami nagyon újra vágysz és ezer meg egy "hajszerkesztő" van a neten, amikkel "felpróbálhatod" a kiválasztott frizurákat. Mert hogy nem csak egy féle rövid haj van ám. Ha egyszer levágatod, megtapasztalod, hogy hónaponta fogsz valami új frizurát összeesküdni a hajaddal, mert egyszerűen folyamatosan változik és mindig más fog menni az éppen hatalmaskodó hangulatodhoz. 


Ugyanakkor nem csak érvek vannak a rövid haj mellett, hanem pár jó ha tudod és ezen ne lepődj meg sztori is hozzá jár.
  • Ne lepődj meg ha mások elkezdik piszkálni a hajad. Valamiért késztetést éreznek rá, hogy piszkálják vagy beletúrjanak, esetleg összeborzolják. 
  • A kockás ingek és boyfriend gatyók... szóval a fiús stílust kicsit küszöbölni kell (ha nem akarsz fiúnak kinézni), de nem lehetetlen sőt.:)
  • Néhanapján hihetetlen módon el lehet aludni a hajunkat, szóval ilyenkor se vax, se hajvasaló, se víz, se zselé. Semmi nem fog használni, az antenna állni fog, mint a cövek egész nap. ((De a kócos hatás ilyenkor kapóra jön.))
  • Mindenképp szükséged lesz hajvasalóra, ehhez ugye hővédőre és vaxra és csattokra. (Persze nem mindig, de amikor elalszod a hajad, nagy segítségek tudnak lenni mind.)
Szóval azt hiszem ennyit tudok elmondani az én rövid hajas sztorimról és ennyi okosságot tudok összeötölni nektek. Ti hogy álltok egy ilyesfajta változtatáshoz? :)

You Might Also Like

2 komment

  1. alapból jónak tartom a rövid hajat, de most valahogy annyira meg vagyok barátkozva a jelenlegi hosszabbal {kicsivel tovább ér a vállamnál}, hogy nem szívesen vágatnám.
    egyébként ahogy bekerültem a gimibe, valami bekattan nálam, és pár havonta jártam a fodrászhoz, és a hátközépig érőből fokozatosan lett fiús rövid. :D
    egyáltalán nem bántam meg, hiszem ahogy írtad úgy is megnő. életem legjobb döntésének tartom, mert így legalább ezt is kipróbáltam. :)

    Nico.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor az én "tomboy korszakomról" ne is beszéljünk.:) Bár való igaz, én se bántam meg, hisz csak tapasztalatokból tud építkezni az ember.:)))

      Törlés