Varázspartik ​és lakomák a Harry Potter-filmekből || Blogturné klub

 Az elmúlt időszak igen szellősre sikeredett a blogon, ugyanakkor milyen kötet lenne a tökéletes visszatérő, avagy visszacsalogató darab szá...

 Az elmúlt időszak igen szellősre sikeredett a blogon, ugyanakkor milyen kötet lenne a tökéletes visszatérő, avagy visszacsalogató darab számomra a blogolás világába, ha nem egy Harry Potter tematikájú? 

Én is abba a generációba tartozom bele, akiknek a Harry Potter még egy aktív élmény volt a gyerekkorában, hiszen egy-egy könyv vagy film megjelenésénél mindenhonnan is körülvett a varázsvilág, mindenki is elment megnézni és mivel én még ekkoriban kisiskolás voltam, nyílván a szülinapi bulik is ilyen dekorációkkal és programokkal tartódtak, hiszen mind égtünk a vágytól, hogy részei lehessünk a varázslók és boszorkányok mágikus iskolájának és világának.

Az évek során rengeteg rajongói relikviát halmoztam fel, melyek a mai napig kint díszelegnek a polcomon, köztük például egy saját varázspálca, egy roxforti felvételről szóló levél, vagy a személyes kedvencem, egy Draco Malfoy Funko-Pop figura. Ezek mellett természetesen én is elvégeztem a nagy Harry Potter házbeosztó tesztet, így a büszke hollóhátasként beszereztem többek között a háznak megfelelő színekben, zoknit, pólót, pizsamát és természetesen az ikonikus kék-ezüst sálat is, bár sajnos egy kicsit gagyibb kiadásban. 

Amióta pedig kijött a Hogwarts Legacy, teljes mértékben újból Harry Potter lázban égek, így pont a legjobbkor akadt a kezembe ez kötet, hiszen segítségével otthonra is varázsolhatok Harry Potter hangulatot, nem is akárhogyan.

Fülszöveg:

Ennek a szórakoztató hivatalos kalauznak a birtokában tervezd meg a tökéletes Harry Potter-partit, feladatokkal, kézműves foglalkozásokkal, partisnackekkel, és olyan időtöltésekkel, amelyek a filmekben szereplő ünnepségeket idézik fel.

 A Harry Potter-filmek varázsvilága egyszerűen varázslatos eseményeket inspirál. A Varázspartik és lakomák tele van jobbnál-jobb fotókkal, a filmekkel kapcsolatos, kulisszák mögötti részletekkel, és egyszerű, pontokba szedett útmutatással szolgál, hogyan szervezzünk öt különféle Harry Potter-partit.

 Születésnap, Halloween, a Karácsonyi bál által inspirált estély, otthonos mozimaraton és elbűvölő Harry Potter esküvői fogadás. Minden egyes rendezvényhez részletes leírás tartozik, ötletek, fotók mutatják be, hogyan díszítsük fel a szobákat, mi legyen a svédasztalon, milyen meghívót küldjünk, és hogyan tervezzük meg az időtöltést.

 A Halál ereklyéi koszorú, házi készítésű Teszlek Süveg, színpompás Roxfort pizza és házi kviddics bajnokság. Az összes feladathoz és recepthez olyasmik kellenek, amik otthon megtalálhatók vagy könnyen beszerezhetők. Jó részük a filmek eredeti grafikáiból származó letölthető sablonokat tartalmaz. Kezdő házigazdáknak és tapasztalt partiszervezőknek egyaránt megfelel.

Kis, fesztelen összejövetelt és népes partit is szervezhetsz, ebben a könyvben megvan minden, amit a családtagjaid és barátaid semmiképp nem akarnak kihagyni.

Én és a könyv:

Amikor megláttam, hogy a 21. század kiadó gondozásában megjelenik ez a kötet, rögtön jelentkeztem a turnéra, elég volt a Harry Potter hívószót meghallanom hozzá. Sajnos ez azt is jelentette, hogy nem különösebben néztem utána mit is rejt a könyv, és egyértelmű következtetésként vontam le a borító alapján, no meg az eddigi filmes vagy sorozatos megjelenések tartalma alapján a kiadónál, hogy ez is egy újabb receptkönyv lesz, ami kifejezetten a Harry Potter tematikájú összejöveteleket célzott kisegíteni különböző party snackek és italok ötleteivel. 

Ezzel ellentétben, mikor kinyitottam a könyvet, meglepődve vettem észre, hogy igazából nem csak receptek találhatóak a lapok között megbújva, hanem teljes partiszervezési instrukcióáradatot kap az olvasó. A meghívók megtervezésétől, és annak kiküldésének etikájától kezdve, egészen az általános dekoron keresztül a rágcsákig és különböző kreatív partielfoglaltságokig mindenre is ad ötletet valamelyik fejezet.

Tematikusan, még a varázsvilágon belül is különböző alkalmakhoz illő kézműves projekteket és recepteket nyújt a könyv a különböző fejezetek által. Így specifikusan segít egy szülinapi buli megtervezésében, egy kuckózós filmmaraton hangulatának megteremtésében, viszont akár az esküvői dekortervekhez is kaphat az ember lánya igen ütős ötleteket, ha szeretné egy kicsit varázslatosabbá és hát nem mellesleg nerdybbé tenni a díszítést. 

Személy szerint nagyon tetszett, hogy a könyv milyen színes-szagos, gyermeki vidámsággal és beleéléssel lapozgattam végig, mikor elsőnek a kezembe került. Kisebb koromben hihetetlen mód odáig voltam az ilyen kötetektől, a mai napig megvan egy pici partitortás füzetecske, amit emlékszem, hogy vagy ezerszer átlapoztam, és nagyon nosztalgikus volt ezt az érzést újból észrevenni önmagamon. 

Ezzel szemben viszont egy picit elszomorított, hogy bár a varázsvilág megannyi híres és nevezetes édességet, italt és fogást vonultatott fel az évek során, az ikonikus darabok közül egy sem került be ebbe a kötetbe. Sehol egy vajsör, vagy mindenízű drazsé, sokkal inkább a filmek imázsából inspirált receptek kaptak helyet, ami így is izgalmas és érdekes, de sajnos én már évek óta vadászom egy igazán jó vajsör receptre, ami egyszerűen nem akar összejönni.

Összességében úgy gondolom, hogy ez a kötet a nálam egy fokkal idősebb, vagy sokkal fiatalabb közönségnek kedvez, hiszen az esküvő témája még nálam bőven enm aktuális, illetve a szülinapi bulik is már rég nem tematikusak, így ezt egy fiatalabb kisiskolásnál tudom elképzelni, viszont ilyen szempontból a szülők számára egy baromi jó választás lehet ez a segédlet, hogy az ifjú varázsló vagy boszorkány számára felejthetetlen Harry Potter szülinapot varázsoljanak. 

Nyereményjáték:

Kevés olyan könyv, vagy éppen adaptáció rabolta el annyira bloggereink szívét, mint a Harry Potter sorozat. Rengeteg kisebb és nagyobb összejövetel, vagy esemény jelenik meg az egyes részekben, melyek teljes mértékben elvarázsoltak mindannyiunkat. Mi is szívesen részt vettünk volna azon a bizonyos karácsonyi bálon, vagy éppen egy egyszerű tipikus roxforti lakomán. A hivatalos  útmutató segítségével, most akár az otthonunkba is varázsolhatjuk ezeket az eseményeket. Tarts velünk a turnén, fedezzük fel együtt a varázspartik és lakomák világát és ha neked kedvez a szerencse, meg is nyerheted a kötet egy példányát. 

Bizonyára mindannyian ismeritek az aranycikeszt, vagyis a kviddics legkisebb és leggyorsabb labdáját. Ez a labda a játékosoktól teljesen függetlenül cikázik a pályán, ezért nagyon nehéz megpillantani és megkaparintani. A cikesz elkapása a fogó feladata. Ha ez sikerül, az 150 pontot eredményez a szerencsés fogó csapatának, és ezzel zárul le a mérkőzés. Ebben a játékban, most a fogónak kell segíteni és meg kell találnotok az aranycikeszt a bejegyzésekben. De nem lesz ennyire egyszerű dolgotok, mert néhány jelölés csupán a megtévesztést szolgálja. Ebben a játékban nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alatt rejlik pontos a cikesz. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway

További állomások:
02.22.: Csak olvass!
02.24.: Readinspo
03.06.: Ambivalentina
03.08.: Dreamworld

You Might Also Like

0 komment