Világutazók kézikönyve || Blogturné klub

Így alig 19 éves fejjel baromira foglalkoztat az utazás gondolata. Azt hiszem ez az a kor, amikor a legtöbben szeretnénk összekapni a zsáku...

Így alig 19 éves fejjel baromira foglalkoztat az utazás gondolata. Azt hiszem ez az a kor, amikor a legtöbben szeretnénk összekapni a zsákunkat és elhúzni valamerre, lehetőleg jó messzire, vissza se nézni, aztán pedig megtapasztalni az idegent.
Így kérdem én, mikor a találóbb egy utazási kézikönyvet a kézbe venni, ha nem most, a részemről? Ugye, hogy ugye?

Már alig vártam, hogy olvashassam ezt az apró kötetet. Kíváncsi voltam, milyen egy teljes blog eszenciáját kimérni egyetlen könyvbe, mennyire hasznos, mennyire színes vagy éppen száraz, mennyire aktuális.


Fülszöveg:
Évek ​óta csak álmodozol egy különleges utazásról, de eddig féltél belevágni? Mindig volt valamilyen kifogásod, amiért nem mertél útra kelni? Legyen az belföldi hosszú hétvége vagy egy teljes hónap a világ másik felén, ez a könyv a gondolat megszületésétől egészen az út végéig a segítségedre lesz. Most nem egy szokványos útikönyvet tartasz a kezedben, hanem egy olyan világutazó személyes tapasztalatainak gyűjteményét, aki immáron harminc éve szenvedélyesen járja a világot.
Kisgyörgy Éva – a travellina blog szerzője – olyan élményeket, tapasztalatokat oszt meg veled, amelyeket 112 országot végig járva halmozott fel. Ő tudja, mit vigyél magaddal (és főleg, mit ne), hol találd meg a legjobb repülőjegyet, miként bérelj autót és hogyan kerüld el a veszélyeket. Az egyéni utazás megszervezése olyan bonyolult, mint egy hadiüzem, de ma már nem olyan titkos! Ez a gyakorlati útmutató megtanít arra, hogy a legtöbbet tudd kihozni az idődből és a pénzedből, és hogy az utazás egy életre szóló élménnyé váljon. Neked is sikerülhet!

Én és a könyv:
Őszinte leszek: Nem ismertem eddig a travellina blogot, így teljesen meglepődtem, mikor az első lapokon kiderült, hogy bizony, egy blogger hölgyemény kötetét forgatom épp a kezemben. (Ennek persze rettentően örültem is, hisz nem ez az első ilyen könyv a Boook kiadó gondozásában, és nyilván szuper dolognak tartom a bloggerek ilyen féle támogatását.)

Hamar kiderült számomra, hogy a könyv egyfajta kisokos. Tele van információkkal, viszonylag logikusan felépítve, azaz egészen az utazás ötletének a megfogalmazásától az utazás lezárásáig. Ez az egész folyamat rövidebb fejezetekre van lebontva, és még azok is sokszor alig 1-2 oldalas listákra vagy alfejezetekre. Így a címszavakból könnyű tájékozódni, de a folytonos olvasást kicsit megnehezíti, mert nem mindig illeszkednek szervesen az egymás után következő részek.
Ez a kötet tényleg egy hatalmas információtár. Mintha különböző listás blogbejegyzéseket kigyűjtöttek volna egyetlen könyvbe, de ezzel nincs gond, így sokkal jobban átlátható, és ha konkrétan keresünk valamit, vagy felmerül bennünk egy kérdés, legalább olyan gyorsan találjuk meg a válaszokat és információkat, mintha éppen a google-ben keresnénk.

Én személy szerint még teljesen tapasztalatlan utazó vagyok. Eddig mindig vagy a szüleim, vagy valaki más segített a repjegyek megvételében, szállásfoglalásban, így erősen új terület ez még a számomra. Éppen ezért baromi hálás vagyok Évának, hogy összeállította ezt a kiskönyvet.
Elsőre iszonyatosan száraznak éreztem. Folyamatosan újabb és újabb információkat kaptam olvasás közben, de valahogy nem volt időm feldolgozni, úgy éreztem rögtön rohanunk a következő pontra. Legszívesebben végig jegyzeteltem volna az egész könyvet, de végül csak a post it céduláimmal tűzdeltem tele a lapokat.

Külön szeretnék még a könyv külső jellemzőiről is beszélni. Már első pillantásra beleszerettem a borítóba, egyszerűen gyönyörű munka, és szuper volt látni, hogy ugyanez a stílus visszaköszön a könyv belsejében, ugyanis tele van az egész kötet illusztrációkkal, ráadásul nagyon igényes módon.
Ami viszont elszomorított, hogy iszonyatosan törik a borító, már az első kinyitás után is ráncosodott és nem, sajnos nem a gerincén, hanem magán a borítólapon, szóval tényleg rettentő feltűnő.
Bár tény, hogy ezt leszámítva egy strapabíró darabnak látszik, a lapok is jó vastagok, méretre pedig még egészen a zsebkönyv kategóriába sorolható, így jó útitárs lehet.

Összességében rettentően örülök, hogy a kötet a kezeim közé került. Alig várom, hogy a segítségével megtervezzem az első saját utazásomat is, hisz ez a nyár már tényleg nem telhet el úgy, hogy valami rettentően elbaltázott és alulszervezett kalandba ne vágjam a fejszém. (Dehát pont ezért jó fiatalnak lenni, nem?)
Azt hiszem a tapasztaltabb utazóknak is tud még újat mondani, de igazán az olyan zöldfülűeknek lesz segítségére, mint én.

Boook, Budapest, 2019
184 oldal
ISBN: 9786155417276


Nyereményjáték:
A Boook kiadó egy hiánypótló művet jelentetett meg, ami óriási segítség lehet azoknak, akik nem túl jártasak az utazás világában, de szeretnék önállóan megszervezni a nyaralásukat. Tartsatok a Blogturné Klub 6 bloggerével, akik bemutatják nektek Kisgyörgy Éva - ismertebb nevén Travellina, - utazási blogger könyvét. Ha pedig velünk játszotok, akkor a könyv egyik példánya is a tiétek lehet!

Egy ilyen könyv után természetes, hogy mi is világkörüli utazásra indulunk.
Minden blogon találtok egy képet egy filmből, a játék pedig annyi, hogy ki kell találnotok, az adott film melyik országban játszódik és az ország nevét a rafflecopter megfelelő mezőjébe kell beírnotok.
Picike segítséget is adunk még pluszban, a blogbejegyzésekben az adott film címének a betűit elrejtettük. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


További állomások:
03.08 - Ambivalentina
03.10 - Könyvvilág
03.12 - Hagyjatok! Olvasok!
03.14 - Spirit Bliss Sárga könyves út

You Might Also Like

0 komment