NYERS TAVASZ - REN HANG KÉPEI || KÁVÉMELLETTI

Talán egészen bátran kijelenthetem, hogy Ren Hang képei fogtak meg eddig a leginkább, így őt nevezném meg a kedvenc fotográfusomnak. Bécsbe...

Talán egészen bátran kijelenthetem, hogy Ren Hang képei fogtak meg eddig a leginkább, így őt nevezném meg a kedvenc fotográfusomnak. Bécsben egy művészeti könyvesboltban találtam rá egy albumára, amit bár csak rövid ideig tudtam lapozgatni (mert az eladónő rám szólt, hogy zárjam be), de rettentően megfogott, így amint internetközelbe kerültem, rá is kerestem, hogy kicsit jobban megismerjem munkásságát. 


A képei nyersek, szinte mindig meztelen emberek jelennek meg rajtuk, különböző kiegészítőkkel, mint növények, állatok vagy éppen használati tárgyak. Mégse erotikusak, sokkal inkább zavarba ejtőek, kissé elborzasztó témáikkal és megoldásaikkal.
Legtöbbször a női és férfi nemiszervekre fekteti a hangsúlyt, ebből következik a nyers és bizarr érzés, amikor a képekre tekintünk.
A legfurcsább helyzetekben képes megörökíteni modelljeit, így egyszerű lenne azt mondani, hogy képei egyszerűen a polgárpukkasztásról szólnak, de mégse. Van bennük valami művészi, valami kreatív ötlet.
Ilyen szempontból a legnagyobb kedvenceim azok a képei, ahol az emberek néhol összegubancolódva, de valahogy egyé válnak, legalábbis ezt az illúziót keltik. Sajnos ezek a képek mind "korhatárosak", így a blogra nem tudtam föltenni belőlük.
Remélem tetszik ez a rövid válogatás és titeket is megfog Ren Hang képeinek varázsa.

Sajnos az alkotó, már eltávozott közülünk. 2017 februárjában öngyilkos lett, hosszan tartó depresszió után. 







Nektek tetszenek a képei? Ismertétek már őt?

You Might Also Like

0 komment