II. NAGY NYÁRI READ-A-THON || KÖNYVES

Igazából teljesen véletlenül találtam rá erre a kezdeményezésre, de baromira megtetszett, meg hogy őszinte legyek, piszkosul jól is jött, h...

Igazából teljesen véletlenül találtam rá erre a kezdeményezésre, de baromira megtetszett, meg hogy őszinte legyek, piszkosul jól is jött, hiszen egyre csak halmozom az olvasnivalókat, de alig-alig haladok velük. De amúgy miről is beszélek? Nancy és Abstractelf meghirdette a II. Nagy Nyári Read-a-thon-t, aminek a lényege, hogy csökkentsük minél gyorsabban az olvasnivalóink listáját, így 6 darab könyv lesz kivégezve (remélhetőleg) csak augusztus 6-ig. 
Persze minden egyes kötethez tartozik egy-egy megkötés, így most szeretném bemutatni nektek az én választottjaimat, illetve biztatni titeket is, hogy próbáljátok ki és jelentkezzetek! c:



1. Olvass el egy regényt, amelynek a borítóján található kék szín - a tenger jegyében.
Igen, meg lehet kövezni, de mindenképp szeretném minél gyorsabban elolvasni ezt a könyvet, még úgy a film bemutatása előtt és ha ez a gyorsaság nem lenne elég, hozzátenném, hogy angolul van meg, még kint vettem Kanadában, így tényleg kíváncsi vagyok hogy fog menni, hisz még sose olvastam angolul hosszabb könyvet.



2. Olvass el egy regényt, ami nyáron játszódik vagy szerepel benne nyaralás!
Már évzáró óta porosodik a polcon szegény, pedig már nagyon régóta el akarom olvasni, mert rettentően érdekel. Kíváncsi vagyok, mert pont arról szól és pont azt feszegeti, ami kisebb koromban egy álom lett volna számomra: kimenni a barátokkal az erdőbe és szülők nélkül megkezdeni a saját magunk életét, olyan Bear Grylls módon.



3. Olvass el egy sorozatfolytatást!
Még előző hónapban elkezdtem újraolvasni a Mercy Falls Farkasai című könyvsorozatot, ami az egyik első vörös pöttyösöm volt, így talán mondhatom, hogy igazán ez a kötet szerettette meg velem az olvasást. Most tartok a Lingernél, így őt szeretném végigolvasni augusztus 6-ig mindenképp, bár itt egy picit csalok, hisz már elkezdtem, de remélem ez nem nagy vétek.



4. Olvasd el egyet a szervezők kedvencei közül!
Úgy érzem Maggie Stiefvater túltengésem lesz, ugyanis Abstractelf (akit a Google hibajavítója folyton ki akar javítani Sztracsatellára) egyik opcióként megemlítette a Hollófiúk sorozatát a mi drága írónőnknek. Itt is picit csalok, mert már régóta olvasgatom, igen, olvasgatom, ilyen szedett-vetetten az első részt és sehogy se haladok, szóval éppen itt az ideje, hogy ezt is bejezzem.



5. Olvass el egy 2013 előtt megjelent regényt!
Nemrég elkezdtem ebookon olvasni az Esti Kornélt, mert egyszerűen úgy érzem, hogy vétek, hogy még nem olvastam, tekintve, hogy egyébként nagyon kedvelem Kosztolányit és mégiscsak ez az egyik leghíresebb műve, szóval pár napja el is szaladtam a Libribe, mert hát mégiscsak a Helikon zsebkönyvek annyira gyönyörűek és olcsóak, hogy úgy éreztem sokkal jobb érzés lenne abból olvasni. (Egyszerűen képtelen vagyok átszokni az ebookra.)


6. Olvass el egy szabadon választott regényt!
Ezt tervezem a legvégére, így még nem döntöttem el, hogy pontosan ki is lesz a befutó. De legnagyobb eséllyel a Ház a tó mélyén és most nagyon próbálok nem azzal indokolni, hogy mert gyönyörű a borítója és a címe is egyszerűen csak megfogott, de sajnos épp ezt teszem.


Ha ti is szeretnétek jelentkezni erre a kihívásra, akkor ITT megtehetitek ma és holnap. Sok sikert! Illetve szurkoljatok nekem is, hogy teljesíteni tudjam és elolvassam mind a 6 könyvet összesen igazából 7 nap alatt. Merész, nem igaz? Meglátjuk mi sül ki belőle.



You Might Also Like

1 komment

  1. Hahó!

    Én is indulok a Nagy Nyári Read-a-thonon :D sok sikert hozzá :D amúgy az Erdő köztársaság nekem nagyon tetszett, kár, hogy olyan kevesen ismerik :(

    VálaszTörlés