MIÉRT NEHÉZ NAPI 2L VIZET MEGINNI?

Lassan egy hónapja hívott ki a BWT, azaz a Best Water Technology, hogy teljesítsem én is pár bloggerkollégával egyetemben a 30 napos víz ki...

Lassan egy hónapja hívott ki a BWT, azaz a Best Water Technology, hogy teljesítsem én is pár bloggerkollégával egyetemben a 30 napos víz kihívásukat. Napi 2.5-3 liter vizet kellett volna meginnom, értelemszerűen 30 napon keresztül. Ebben besegített a BWT által kiküldött csomag is, ami egy Magnesium Mineralizer kancsót - ami magnéziumost adagolt a vízhez, miközben megszűrte - egy kulacsot és két poharat tartalmazott. Na, de lássuk, hogyan is adtam el a lelkem és miért is vágtam bele a kihívásba, amit nem sikerült teljesítenem...és hogy miért?



Két nappal az első email előtt egy este összeestem. Elájultam, és ha ez nem lett volna elég, még egy üvegkancsót is a kezemben tartottam, ami sikeresen széttört így aznap este kipróbáltam a málnaszörpös üvegszilánkos fürdőt. Mindezt annak köszönhettem, hogy az aznap megejtett 12 órás buszút alatt nagyjából egyáltalán nem ittam, mert nem is éreztem szükségét, na meg mind tudjuk mennyire körülményes ilyen esetekben az ürítés.
Így rögtön másnap el is határoztam, hogy változtatnom kell, valahogy rá kell vennem magam, hogy igyak... legalább napi 1 litert, mert igen, még ennyi is csak nagy nehezen volt meg általában. És épp ebben a helyzetben futott be hozzám a BWT levele.

Túlzás lenne azt állítani, hogy égi jelként tekintettem rá, de még sorsnak sem hívnám a dolgot, viszont tény és való, hogy nagyobb kedvel vágtam bele az elbaltázott kihívásba. Ugyanis, nagyjából két napig sikerült tartanom 2 liter vizet is, majd utána megint örültem, ha egy liter lecsúszott. De miért is? 

Ekkor még bőven suli volt, itt pedig mint a legtöbben tudjuk, órákon nem lehet inni, na meg wc-re se lehet kimenni, így marad az az elméletileges rendszer, hogy szünetben intézed mindkét tevékenységed... Persze mondanom sem kell, hogy ez így egész közel áll a lehetetlenhez és mellette a lusta diák mit csinál? Még szép, hogy inkább akkor egyáltalán nem iszik. 
Szóval így jártam én is. 


Utólag visszagondolva sajnálom, hogy így sikerült és kezdek komolyan kétségbe esni, hogy mégis hogyan vegyem magam rá, hogy többet igyak. Nektek van valami bevált módszeretek? Bármilyen tippet és tanácsot szívesen fogadok, mert mint látjátok, eléggé a végletekig el tudok jutni és szerintem egészen egyértelmű, hogy nem kéne. :') 

Egyébként sajnálom, hogy ennyire elhanyagoltam mostanában a blogot, de valahogy sajnos beigazolódott, amitől féltem, egyszerűen beszippantott a youtube és mostanában valahogy ott sokkal aktívabb vagyok. De természetesen nem fogom abbahagyni a blogolást, nem kell félni! c: 

You Might Also Like

6 komment

  1. Az én megoldásom valószínűleg senki másnak nem válik be (de azért leírom, hátha jót szórakozik rajta valaki...). :)
    Szóval nemrég vettem egy szívószálas poharat, aminek az oldalán macskák vannak. Imádom a macskákat, és már szerettem volna venni egy ilyet. Tehát végre megtaláltam álmaim poharát (kb. 0,4-0,5L az űrtartalma), és azóta amint hazaérek valahonnan rögtön megtöltöm vízzel és hamarosan megiszom, majd amint elfogy, rögtön kiszaladok újratölteni, mert annyira imádom ezt a poharat. :D Napi 4-5 ilyen adagot iszok meg.

    Egy másik módszerem, ami valószínűleg értelmesebb, hogy vízzel teli kulacsokat rakok pl. az íróasztalomra, az éjjeliszekrényemre, a konyhapultra, a nappaliba. Furán néz ki, hogy szerte a lakásban vízzel teli üvegek vannak kirakva, de amikor meglátom őket, eszembe jut, hogy innom kell. :)

    VálaszTörlés
  2. Én is naponta alig-alig iszok meg 1L-t. Nekem eddig az vált be legjobban, hogy szívószállal iszom, mert úgy sokkal gyorsabban lecsúszik a víz (folyadék).

    VálaszTörlés
  3. Mostanában én is alig iszok meg 1 liternél többet ( *ha a cukros üdítőt belevenném, akkor persze 2-3 litert megiszok egy nap, de mivel ez nem víz nem számít nekem). Tehát arra jutottam, hogy fogom behűtöm a vizet és utána le is megy a 1,5-3 liter naponta. Párom viszont az egy liter folyadékot sem bírja meginni, ha itthon van , munkába (gondolom a fizikai tevékenység miatt is) simán megissza a 1,5 litert. Viszont ez azért nem jó, mert lét napig itthon alig iszik, majd két nap munka és akkor pótolja . Én azt szoktam neki csinálni, hogy ha van időm hozzom be neki a vizet, hogy igya itthon is. Leteszem az éjjeli szekrényére és ráparancsolok. Egyébként ez a vesédnek sem jó, hogy ilyen kevés folyadékot viszel be. Próbáld tudatosítani magadban, hogy muszáj innom, vagy különben a vesém leáll. Nyár van a szervezetemnek szüksége van folyadékra ezért innentől kezdve napi szinten növelem a folyadék bevitelt. Ezek telefonos alkalmazások esetleg nem segítenek? Másik ötlet mi lenne, ha pl a naptáradban csinálnál egy olyan részt , hogy mennyit ittam ma és mindig előtted lenne (anno nekem bevált).

    VálaszTörlés
  4. Én mostanában tudtam szerencsére tartani a 1,5-2 litert. Főképpen azért tudok ennyit, mivel régebben gyakran volt olyan, hogy egy 0,5 literes vizet elvittem suliba és vissza is hoztam úgy, ahogy volt. És január elején, beutaltak kórházba vakbél gyanúval (szerencsére nem ez volt a probléma), de bent tartottak, mivel a vesém olyan szinten ki volt száradva, hogy egész éjszakára infúziót kaptam. Ezek után természetes, hogy próbáltam tartani legalább suliidőben is a napi 1 litert. Nemrég viszont rájöttem, hogyha egy 0,5 literes poharat teletöltök vízzel, és odarakom mellém, akkor biztos, hogy elfogy, és mivel szomjas leszek gyorsan, újra is töltöm. Természetesen, ez sok wc-re járással egyenlő, de, ha nem szeretném, hogy a vesém tönkremenjen ez muszáj.

    VálaszTörlés
  5. Szia! Nekem is hasonló gondom van, iskolaidőben még csak-csak lement másfél-két liter, de miután a ballagásom óta itthon voltam, alig ittam, néha csak fél litert kb. Most mentem laborra más okokból, és az orvos nagyon leszúrt hogy miért nem iszok többet, a vesémre jobban kéne vigyázni, pedig meg sem fordult a fejemben, hogy baj lehet vele.
    Az egyik barátnőm a telefonjára leszedett valami alkalmazást, ami bizonyos időközönként csobog, mint a víz (:D) és jelzi, hogy innia kell. Én mostanában inkább hurcolok mindenhová magammal üvegben vizet, mert ha látom, akkor úgyis inni fogok (meg nem leszek lusta érte kimenni..:D).
    Remélem valamelyik tipp segít majd neked! :)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Nina! :)

    Tudom, nem nagyon illik ide ez, de gondoltam megkérdezem, hogy benne lennél-e egy linkcserében? Korábban a Lost In Stereo-val már cseréltünk, de azóta új oldalt indítottam. (https://fotoszintezisdolgok.blogspot.hu/) Egyébként továbbra is lelkes olvasód vagyok, és a Youtube videóid is nagyon tetszenek! ^^ csak így tovább!

    Tami

    VálaszTörlés